SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296068

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
Jak zrobic dobre tortille (same placki), kiedys robilem ale albo byly b tluste albo jakies nie za dobre.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ha, właśnie skończyłem je robić:D mąka żytnia(jakakolwiek)+woda, jajko, olej(rzepakowy), koncentrat pomidorowy, sól
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
proporcje jakies uzywasz? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Na oko sypie z przyzwyczajenia. Konsystencja ciasta ma być jak na zwykłe naleśniki. Ale mniejwięcej 1.5szkl mąki, 1 wody, 3-4 łychy oleju, 1 jajko( ale ja ma być bardziej tortillowe niż naleśnikowe jajko można pominąć), łyżka koncentratu i sól według uznania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 658 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7390
ja nalesniki robie 0,5l mleka 200g maki, jajko, sol wiec podobnie :P. Fajnie by bylo z maki kukurydzianej zrobic


Zmieniony przez - PiotrG w dniu 2014-01-31 15:12:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jak chce Ci się bawić to z kukurydzianej robiłem mniejwiecej szkl mąki kukur, z 1/3 szkl mąki pszennej i ok pół szklanki gorącej wody+szczypta soli. Wyrabiasz ciasto aż osiągnie "elastyczność", wkładasz np do folii i do lodówki na jakiś czas, a póżniej wałek i patelnia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Jakich warzyw najczęściej używacie teraz, w zimie? Wszystko cholernie drogie i do tego niesmaczne.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Czosnek, cebula, papryka, włoszczyzna(duuuuuużo marchewki, marchewek wywrotki) buraki i por
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3294 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 19444
Próbował ktoś kiedyś robić brązowy ryż z odżywką białkową? Bo chciałbym spróbować do 150g ugotowanego ryżu, dodać WPC waniliowe z SFD, z mlekiem. I może do ryżu dodać trochę cynamonu do smaku? Jak to będzie smakowało i w ogóle? :p

Projekt Masa 2014, czyli KUREK nie zniknie!
http://www.sfd.pl/KUREK_nie_zniknie__masa_zimą_2013_[DT]-t994269.html

[ART] Dlaczego białko to nie magiczny proszek i czemu z kreatyną warto poczekać?
http://www.sfd.pl/[ART]_Dlaczego_białko_to_nie_magiczny_proszek_i_czemu_z_kreatyną_warto_poczekać_-t1004088.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
W pracy raz zaryzykowalem i się nie sprawdziło, za twardy imo jest, jakoś nie pasuje(zależy też jaki ten ryż jest bo brązowych jest multum), z serkiem wiejskim w połączeniu ryż dało się zjeść, ale to jeszcze nie to. możesz spróbować, jak tatar CI nie podchodzi to może to się spradzi:D

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-01 15:51:07
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium