SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296099

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Poda ktoś przepisy na jakieś smaczne sosy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Dziękuję bardzo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Dzisiaj prawie kupiłem świeżą makrelę, ale zaraz sobie uświadomiłem, że nie wiem jak ja przyrządzić. Tak więc jak to zrobić?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
stronę/dwie pisaliśmy na temat pieczenia ryb.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Ale to na wodzie, tak? A to masło w folii ma być?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nie, żadnej wody
dajesz rybę na folię, jak masz same filety, to kawałki masła na wierzch, jak masz całą rybę, to w środę, solisz. pieprzysz, sypiesz ziołami (możesz zamiast tego utrzeć je z masłem), zawijasz w folii, dziabdziasz widelcem i wrzucasz do piekarnika.

a w ogóle to zazdroszczę świeżej makreli gdzieś w supermarkecie można dostać czy z własnych źródeł masz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
OK, dzięki. A makreli nie kupiłem, bo nie wiedziałem jak mam ją zrobić, a nie wiedziałem też czy szybko odpowiecie i ile ją można trzymać. Rybka była widziana w Delikatesach w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Piękna, całkiem inna niż ta wędzona - nie zielono-złota, ale niebiesko-srebrna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1359 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 21882
Jakiś sposób na przygotowanie gulaszu wołowego z biedronki? Próbowałem rozbijać tłuczkiem i smażyć ale wychodzi mi to strasznie twarde.. Zbija się do poprzedniej formy przed rozbiciem i jest twarde jak kamień.. Jak powinienem to przyrządzać?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dusić, i to całkiem długo.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium