SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Porady w dziale Kuchnia Sfd - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 296768

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
odnośnie sosów - nie popadajmy w ortoreksję... łyżeczka śmietany 12%, łyżeczka mąki pszennej i 150-200ml wody, do tego jakaś kostka mięsna/rosołowa i mamy pyszny sos, który ma max. 50kcal :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
Witam
Zna ktoś moje jakiś fajny i zdrowy przepis na sos do ryby smażonej? Bo nie smakuje mi ona wgle ;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 386 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9105
zrób panierke z płatków z migdałów i będzie wchodziła git a jak nie to zrób pesto bazyliowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
A co to te pesto?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 386 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9105
Pesto bazyliowe
60g świeżych listków bazylii (= 2 doniczki bazylii)
2 ząbki czosnku
35g orzeszków piniowych/ włoskich
60g startego parmezanu lub innego twardego sera
70- 80ml oliwy z oliwek
sól, pieprz według uznania
Pesto czerwone:
1 słoik suszonych pomidorów
30 g orzechów piniowych
2 ząbki czosnku
35 g startego parmezanu
2 łyżki świeżej bazylii
100 ml oliwy z oliwek
sól i pieprz
Wszystko blendujesz taka pasta/dip gęsty

Zmieniony przez - mandua w dniu 2012-11-15 21:02:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
troche dużo tej bazyli :P a zamiast parmezanu co może być?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 386 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9105
Może być bez :) ale jak masz wolnę pare złoty to kup parmezan. Zrobisz więcej pesto do słoiczka i do lodówki i postoi ci z miesiąc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
A ta bazylia to ma być taka zmielona już?

a i czy np zamiast parmezanu może być np twaróg?

Zmieniony przez - fighter7 w dniu 2012-11-15 21:30:57
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 922 Wiek 29 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14235
Witam, chciałbym przepis na omlet na słodko z płatkami owsianymi, tak żeby był omlecik i posmarować go dżemem albo coś. pozdrawiam!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 57 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1550
tak bazylia musi byc zielona;d

a czy twarogiem mozna zastapic? nie wiem nawet watpie, w przepisie co wyzej kolega podał jest wyraźnie napisane "twardego sera"

Masz jedno życie.. Nie zmarnuj tego!!

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Wysokobiałkowe leczo

Następny temat

Naleśniki z cycem kuraka

WHEY premium