SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 10

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 198588

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Maxloo
Na kolacje jem serek wiejski/ twaróg z dodatkiem dżemu. Czy zjedzenie trochę węgli w postaci czekolady/batonu wywoła jakieś negatywne skutki po za odkładaniem się fatu ? Jestem ekto (190/92), dieta (nie wyliczana) i ćwiczenia pod masę, waga i obwody rosną to chyba nie ma przeciw wskazań do takiego podjadania na noc ?


Zastanow sie jak bardzo zalezy Ci na uzyskaniu formy , zdrowym trybie zycia i odpowiednio do tego podejdz. Ja bym nie jadl, co nie znaczy, ze ktos inny tez nie moze.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
skirhead
czy ser zolty podczas topienia traci bialko? jesli tak, to jak duzo? :)


Nie traci. Jednak wysoka temperatura zwieksza denitryfikacje azotanow do azotynow.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Killing232
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów?
Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa?


Maka razowa to typ tylko 2000.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 889
Co zatem może być przyczyna zamulenia przy 130g węgli -
1.Spożywanie codziennie minimum 350g smazonych jajek?
2.Picie oliwy z oliwek najtanszej z biedry?
3.duża ilość migdałów min. 60g

Szukam przyczyn w tłuszczach, bo jak jem normalnie to problemy znikaja. Jakie radzicie dodac, ajakie wyeliminowac? Tak jeszcze mysle, że to wątroba może sie odzywac jak zapodaje takie (1.4g/kg) ilości tłuszczu.

Zmieniony przez - Grzech3 w dniu 2012-04-19 12:34:51
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 5416 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 52179
Domer, czyli do tortilli też mogę zastosować mąkę razową typ 2000? Chciałbym sobie porobić placki do tortilli, które będę mógł brać na II śniadanie.

Od razu pytanie. Jakbym zrobił 5 takich placków - na każdy dzień tygodnia. One zeschną, prawda? Czy da radę tak zrobić jednak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 382 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 2845
Pytanie,
jak jeść w dzień kiedy zaczynam pobudkę o 8-9 jem śniadanie i za godzinę idę na trening w kosza? Obiad po takim treningu? Czy jem normalnie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 8166
Na zdjęciu jest moja dzisiejsza dieta. Trening (Metoda Lafaya plus 30 min aerobów) jest między obiadami W założeniu jest to dieta redukcyjna low carb. W dni nietreningowe jem węgle tylko na śniadanie. Zapotrzebowanie kcal to około ~ 2500 kcal. Do posiłków dorzucam dużo warzyw. Czy jest coś jeszcze co mógłbym poprawić w tej diecie?

Rozkład b 2,16 w 1,79 t 1,43




Zmieniony przez - Daniel2108 w dniu 2012-04-19 15:09:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2174 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29766
domer
Killing232
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów?
Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa?


Maka razowa to typ tylko 2000.


A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720.
to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720 

Dostałeś rower więc pedałuj :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Regenat
Domer, czyli do tortilli też mogę zastosować mąkę razową typ 2000? Chciałbym sobie porobić placki do tortilli, które będę mógł brać na II śniadanie.

Od razu pytanie. Jakbym zrobił 5 takich placków - na każdy dzień tygodnia. One zeschną, prawda? Czy da radę tak zrobić jednak?


Mozesz, ale nie jestem pewien jakie one wyjda. Mysle, ze moga byc dosc kruche i latwo sie lamac.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Killing232
domer
Killing232
czy mąka razowa tego gorszego typu(chyba 880 czy jakoś tak) jest w miarę wartościowa i można sobie pozwolić na upieczenie z niej np. pierogów?
Czy tylko ta typ 2000 jest wartościowa?


Maka razowa to typ tylko 2000.


A ja jednak znalazłem mąka żytnia typ 720.
to chyba ta: http://www.niam.pl/pl/produkty/1690-maka_zytnia_typ_720


Musisz rozrozniac maki. Maka razowa to typ 2000. Ta, ktora wkleiles to maka zytnia. Poczytaj o typach maki.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ocena diety masowej po redukcji

Następny temat

Dieta na masę do oceny +kilka pytań

WHEY premium