Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mam pytanie w sprawie omletu.
moj codzienny omet robię z 15g mąki ryżowej,40g owsianych,20g odżywki,3 całych jaj (ok 180g) i 4 białek (ok 140g),za 2 tyg z zwiazku z modyfikacjami diety bede go robił z :
20g mąki,100g owsianych,4 całych jaj (ok 240g),20g odżywki i tylko jednego białka jaj (ok 35g) wydaje mi się ze jak to zmiskuje to bedzie bardzo gęste (teraz mam w miare wodnista konsystencje ale bez przesady) czy moge dodać zamiast tych trzech białek troche wody żeby było w miare porównywalne gestoscia z teraźniejszymi omletami?
Pozdro.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
dzieki ;]
mam jeszcze jedno pytanie.
Pare lat temu na wakacjach w turcji jadłem taki pomarańczowy ryż,super mi smakował ale nie mogę takiego znaleść,czy to normalny ryż tylko jakoś innaczej robiony (jak tak to jak go zrobić) czy specjalny (gdzie go w takim razie kupić)?
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Zapewne jadłeś ryż gotowany w szafranie, bardzo droga przyprawa (jeśli trafisz tanią to imitacja) która pięknie barwi ryż na pomarańczowo. Prawdziwy szafran szukaj w sklepach typu Piotro i Paweł, Alma, albo w sklepach z przyprawami.
Oczywiście możesz próbować z imitacjami szafranu z marketów albo takim też tanim zamiennikiem szafranu jest kurkuma.
Zmieniony przez - grrubas w dniu 2011-07-05 07:27:53
Szacuny
2
Napisanych postów
409
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
21057
Mam pyt. dzisiaj chciałem sobie "wszamać" kurczaka z warzywami, warzywa niestety podkusiło mnie żeby wrzucić do blendera żeby sobie zrobić taką surówkę warzywną - niestety efekt był marny - wyszła papka warzywna:P - oczywiście nie marnując surowca - wciamałem ją:P - ale jest jakiś sposób na "usztywnienie" takich sałatek?
Szacuny
1
Napisanych postów
415
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15069
Ile czasu powinna się gotować wołowina (udziec/antrykot/rostbef) na parze żeby była zjadliwa? Wiem, że mięso szybciej będzie dobre jak pokroi się je w drobne kawałki.