[...] margaryna miękka 10g szynka z indyka 50g kefir 250g jabłko 200g III POSIŁEK filet z kurczaka 100g oliwa z oliwek 15g ryż brązowy 100g surówka z kapusty białej 200g olej słonecznikowy 15g banan 200g sok pomidorowy 250g IV POSIŁEK Pasta: tuńczyk z wody 50g ser biały półtłusty 100g jogurt naturalny 40g sok marchwiowy 250g banan 200g Energia [...]
Olej z pestek winogron ma bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych. Podobnie jak słonecznikowy, czy orzechy ziemne. Zdecydowanie warto go wyeliminować. Poza tym prawie 100g dziennie to abstrakcyjna ilość. Daj inne źródła tłuszczów. Ryby puszczowane rzadko. Bazuj na świezych/mrożonych. Możesz śmiało podbić ilość białka do 2g/kg. masy ciała.
[...] produkt niesie za sobą ryzyko warto przeczytać jego skład. Gdzie i w jaki sposób została pozyskana ryba, skąd pochodzą warzywa, jaki jest używany tłuszcz (czy jest to olej słonecznikowy, a może oliwa z oliwek). Jeżeli ryby były "hodowane", to warto sobie darować konsumpcję takich produktów, gdyż jest wysoko prawdopodobne, że mogą mieć wysoki [...]
[...] mozna powiedziec naprwde wiele dobrego) oliwa z oliwek - jest najbogatsza w jednonienasycone kw. tł. i jest ona najlepsza do smażenia (niestety jest droga ) olej słonecznikowy - jest najbogatszy w wielonienasycone kw. tł. i najlepiej spozywac go na zimno, np. sałatki masło - z kolei jest najbogatsze w nasycone kw. tł. i najlepiej [...]
[...] 10 g jednonienasycone 52 g wielonienasycone 25 g witamina E 27 mg Omega 3 4.5% Omega 6 23.0% Omega 9 59.0% Składniki - oliwa z oliwek extra virgin, olej rzepakowy, olej słonecznikowy, olej lniany - z ekologicznych upraw, norma unijna EU2092/91, ekologiczne certyfikaty szwajcarskie Cena około 35 zł za 500 ml producent www.clearspring.co.uk , [...]
[...] jest głownie ALA. A to nie jest tak ważne. Co prawda organizm potrafi przetworzyć ALA na te drugie, ale proces ten jest znikomy i całkowicie nie efektywny. Także lniany, rzepak tak, ale jako dodatek. Można tym zastąpić słonecznikowy czy z pestek winogron które to są wręcz szkodliwe. Ale suplementacja o3 to przede wszystkim ryby i suple z tego.
[...] duzo O3. Lniany, rzepakowy I tran lecą cały czas. Oliwa od czasu do czasu, niektóre rzeczy lubię na niej podsmażyć. Omjjam tłuszcze z wysyłka zawartością 06 i O9 np olej słonecznikowy. Ostatnie badania na temat suplementacji O3 czytałem to nie portwaly. W profilaktyce bez szłu, w leczeniu nieskuteczne. Ale wychodzę z założenia, że mi to nie [...]
No jakie. A jakie sa? %-) Istnieją różne rodzaje kwasów omega-3: ALA EPA DHA Omega-6 – kwasy wielonienasycone lub kwasy linolowe (olej słonecznikowy, sojowy, kukurydziany) Omega-9 - kwasy jednonienasycone lub kwasy oleinowe (olej arachidowy, rzepakowy i olej z oliwek) rozne preparaty maja rozne proporcje tych kwasow a to duza roznica , zalezy [...]
czyli żeby zaczął tak jakby cykl od "offu"? 8-) coś w ten sposób %-) W końcu jak nie przybije to się nie dowie, a skoro ma poczuć choćby 200mg/ed to i tak warto bo przekona się że w ciemno się nie bierze, a zawsze coś smyrnie, chyba że to na prawdę w 100% słonecznikowy
[...] czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. Natomiast sardynki bywają puszkowane już na kutrach rybackich. Dobry olej napędowy Olej słonecznikowy, pełen kwasów omega-6, spożywałaś pewnie tysiące razy. A lniany albo orzechowy, bogaty w omega-3? No cóż, jest droższy i trudniej dostępny... Nie jesteś w takim [...]
[...] po posiłkach Białko po treningu Bcaa przed aerobami A.M.G. przed treningiem /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6e6f39e5e32b4951b1bb385b3a9a0cea.png Omlet z jabłkiem z cynamonem + chleb słonecznikowy /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/db02f683aaf54045862a1cf2fc2f11f6.jpg Przed treningiem ryż + grillowany kurczak + ogórki konserwowe [...]
[...] nadają się imo jedynie oleje poniżej 20% zawartości tłuszczy wielonienasyconych, a optymalnie jeśli jest to ~10% jak w oliwie z oliwek. Lepsze to niż smażenie na oleju słonecznikowym wysokolinolowym, który zawiera aż ~70% tłuszczy wielonienasyconych, ale dalej bym unikał smażenia na rzepakowym, chyba że naprawdę jesteśmy do tego zmuszeni, a [...]
[...] bo czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. Natomiast sardynki bywają puszkowane już na kutrach rybackich. Dobry olej napędowy Olej słonecznikowy, pełen kwasów omega-6, spożywałaś pewnie tysiące razy. A lniany albo orzechowy, bogaty w omega-3? No cóż, jest droższy i trudniej dostępny... Nie jesteś w takim [...]
[...] kcal, w poszczególnych dniach znajduje się mniej więcej B:140g, WW:120, T:30 Poniedziałek 7.00 Platki owsiane 30g + 100ml mleka 3 jaja całe 10.30 Chleb pełnoziarnisty słonecznikowy 30g. Serek wiejski 150g. Orzechy wloskie 10g 14.00 Marchewka 200g Pierś z kurczaka 100g 14.30 ABS II + 10 minut skakanka 16.30 Ryż brązowy 50g [...]