[...] otworzyć się na pewne rzeczy. I trzeba tylko - pewne rzeczy- zrozumieć. Btw Jest jedna osoba na forum, która od etapu ważenia i ucinania pół liścia salaty gdy ważyła za dużo , przeszła do etapu kiedy je sobie chleb biały z Nutella,czy burgera na mieście, lub kanapki na lotnisku. Kilka rzeczy jest pewne: Jedzenie w 100% cLean. Unikanie [...]
[...] powodują zwiększone wydzielanie hormonu zwanego glukagon, a on hamuje wydzielanie insuliny. Posiłek węglowodanowo-białkowy jest więc bardzo dobry, ale jeśli będzie w nim za dużo białka, to w ten sposób spowodujemy mniejsze wydzielanie insuliny. Glukagon ma jeszcze jedno niepożądane przez trenujących zadanie: sprzyja procesowi glukoneogenezy, [...]
Pewnie nie raz spotkaliscie sie z pytaniem - ile moge dać maxymalnie bialka w jednym posilku? odpowiedz byla z reguly 20-30g czy tak jest naprawde? I z reguly przytaczano to badanie: Ingested protein dose response of muscle and albumin protein synthesis after resistance exercise in young men BACKGROUND: The anabolic effect of resistance exercise [...]
[...] jak najmniej witaminy C i miały minimalną ilość kalorii" – mówi Eisenberg. Białko: dostarczaj mięśniom paliwa 6 razy dziennie Jeśli lubisz mięso, dobra wiadomość: zawiera dużo białka, a to jest bardzo ważny element Twojej diety, jeśli chcesz, by mięśnie Twego brzucha rozwijały się zgodnie z planem. Twoje posiłki w ciągu dnia powinny w sumie [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] i poszło - ok 1kg chudłam tygodniowo. Teraz 10 lat później to się nie za bardzo sprawdza, wiele rzeczy pewnie nie pamiętam dlatego proszę o poradę. W ciąży nie przytyłam dużo. Przed ciążą ważyłam 60kg, po ciąży jakieś 63kg. Waga wyjściowa którą mam od tych 10 lat to 56-59kg. Ponieważ miałam CC nie ćwiczyła, natomiast z uwagi na karmienie nie [...]
[...] Badania dowodzą, że zawiera duże ilości prekursorów hormonów (glikozydy steroidowe), witaminy (B1,B2, B12, E, C), minerałów (magnez, wapń, fosfor, cynk, jod) oraz bardzo dużo aminokwasów (tyrozyna). Taka kompozycja naturalnych aminokwasów, minerałów i prekursorów hormonów powoduje wzrost poziomu testosteronu w organizmie człowieka. Maca [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] w medycynie jako środek nasercowy i moczopędny oraz w astmie oskrzelowej. Działa silnie diuretycznie i spazmolitycznie. Ogólnie jej działanie jest zbliżone do kofeiny, ale dużo słabsze. Teobromina wykazuje słabe działanie stymulujące, może działać relaksująco i rozluźniająco na mięśnie. Tyramina jest to amina biogenna powstająca w wyniku [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] Badania dowodzą, że zawiera duże ilości prekursorów hormonów (glikozydy steroidowe), witaminy (B1,B2, B12, E, C), minerałów (magnez, wapń, fosfor, cynk, jod) oraz bardzo dużo aminokwasów (tyrozyna). Taka kompozycja naturalnych aminokwasów, minerałów i prekursorów hormonów powoduje wzrost poziomu testosteronu w organizmie człowieka. Maca [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] sylwetki) ektomorficy powinni spożywać dużą ilość białka, nawet do 3 gram/kg masy ciała, nigdy jednak nie mniej niż 2g/kg. Ze względu jednak na fakt iż ektomorfik jedząc tak dużo białka oraz węglowodanów stymuluje zakwaszenie organizmu (mogące powodować odwapnianie kości i utratę masy mięśniowej), powinno to być równoważone spożyciem odpowiedniej [...]
[...] złych odżywkach czy też złamiesz się zwalając winę na nieprzychylność losu, koniecznie przeczytaj ten artykuł. Wielu osobom, wydaje się, że aby przytyć nalezy po prostu dużo jeść.Nic bardziej mylnego.Większość "hardgainerów" podniosłoby w tym momencie krzyk:"Przecież ja jem dużo, a moja waga ciągle stoi w miejscu!" W praktyce zaś okazuje [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]
[...] zarówno cienkie jak i grube, są któtkie, przy czym jelito grube jest proste i gładkie. Zwierzęta roślinożerne natomiast obydwa jelita mają długie. Ponieważ mięso zawiera dużo białka i niewielką ilość błonnika, jego strawienie nie trwa długo, toteż jelita zwierząt mięsożernych są krótsze niż jelita zwierząt roślinożernych. Jelita człowieka, [...]
[...] śą fizjologiczne podstawy tej głupoty? Nauka zajmująca się odżywianiem ma swoje korzenie w epoce kamiennej, kiedy to samozwańczy experci stwierdzili, że nie ważne co i jak dużo jesz wpływa na to, że tyjesz. Myślę, że Mazel po prostu przepisała jedno z praw termodynamiki. DIETA WEGETARIAŃSKA Sądzisz, że wegetarianie nie jedzą mięsa? Zalezy, kogo [...]
[...] mleko, by miało dłuższą wartość. Prawda, zabijamy też dobrą florę bakteryjną, ale to koszty cywilizacji. Część naukowców uważa jednak, że mleko i tak trzeba pić, bo ma dużo cennych wartości. - Jest wiele produktów, bogatszych w witaminy i minerały - zapewnia Barbara Bachurska, lekarz pediatra z Katowic. - Mitem jest także przekonanie, że [...]