mozna bez problemu kupic w sklepach ekologicznych np. Zdrowy Świat produkuje PPHU Vitacorn w Poznaniu jest w tobebkach po 350 g na razie sonduje co sie da ztobic na ciasto typu nalesniki nie bardzo wiem bo masa nie zgestniala to musialam dodac chamskiej prsennej
witam, czy ktos zna przepis na jakies dobre ciasto, KONIECZNIE oparte na migdalach? wielkie dzieki z gory, oczywiscie beda wielkie sogi!!! let's come together for the stimulation!
Witam :) Mały pytanko. Jestem na diecie, ćwiczę wszystko ok. Ale w niedziele jak jestem u rodziców ciężko odmówić mamie np karkóweczki z ziemiaczkami i sosikiem + jakieś ciasto. Ma to jakiś duży wpływ na rezultaty. ?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, chcialem prosic aby ktoś wkleił mi link z pizza ktora mógł bym zrobic na redukcji bo mam straszna ochotę znaczy głównie to chodzi mi o to jak ciasto zrobic
Jak robić omleta z płatków owsianych, aby miał konsystencję jak np chleb/ciasto ?. Mój omlet jest z zewnątrz elegancki, ale wewnątrz ma konsystencje jak jajecznica.
[...] dzień wolny od diety, co nie oznacza że nie będę się do niczego w ten dzień stosował, ale znaczy to że nie będę tam liczył wszystkich gramów i kcal, a czasem po prostu zjem ciasto itp. Dzięki jeszcze raz. PS: Takie mam pytanko, otóż rozglądałem się za ławką taką z wyciągiem i bez limitu obciążenia, i znalazłem jedną fajną nawet tyle że rozstaw [...]
[...] orzechowego z kawałkami orzechów - 30g rodzynek - cynamon ** ja postanowiłam użyć miksu mąk, można użyć jednego rodzaju, lecz jeśli będzie to tylko mąka pełnoziarnista - ciasto może być trochę cięższe. Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i odstawić na 5-10minut. W tym czasie połączyć mąki oraz szczyptę soli w dużej misce. Wlać mleko [...]
[...] łyżeczka mąki ziemniaczanej, szczypta soli 120 g pokrojonego na kawałki masła wrzucić do miski. Rozetrzeć widelcem. Wsypać cukier, mąkę, sól, wbić żółtka i ucierać jednolite ciasto. Gdy wszystkie składniki zostaną dokładnie wymieszane, zagnieść czubkami palców na miękkie i elastyczne ciasto. Gdyby było zbyt twarde, wlać łyżkę lub dwie lodowatej [...]
[...] do pieczenia. Na kruszonkę : -90g mąki kukurydzianej, -1 łyżka miodu/słodzika/syropu z agawy, -10g oleju kokosowego. Farsz : -500g jabłek, -łyżeczka cynamonu. Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obrać, umyć, pokroić i wyłożyć na ciasto. Składniki na kruszonkę dobrze wymieszać i [...]
[...] podawane najczęściej ze śmietaną i cukrem. Obecnie coraz bardziej popularne stają się również pierogi ze szpinakiem oraz warzywami strączkowymi np. soczewicą. Bardzo często ciasto przygotowane jest z mąki pszennej pełnoziarnistej lub z mąki gryczanej. Jak już wspomniałam wyróżniamy trzy rodzaje pierogów ze względu na rodzaj obróbki termicznej. [...]
[...] jednak po kilku probach juz w miare wychodzi mi ten fasolowy patent wiec podziele sie przepisem. Na koniec napisze cos o zmodyfikowaniu go. Podam jeden ogolny przepis na ciasto ktory jest baza: podane propocje sa na sredniej wielkosci keksowke (ciacho wychodzi dosc wysokie 8-10cm) lub rotownice o srednicy 21cm ciacho bedzie ok 3-4cm wysokie. [...]