wczoraj mialam roccznice upieklam to cukiniowe ciasto ale u mnie nie bylo migdalow bo wyszly wiec dalam mix orzechow i dorzucilam kakao z 3 łyżki i wyszlo pyszne ciasto czekoladowe :) polecam najpierw dzieci wziely po malym kawaleczku bo sie baly moich eksperymentow a potem szły po dokladke :)
Het, fajne ciasto. Ale pewnie musiałabym zjeść całe tyle, że dużo ma węgli :-D Postaram się w końcu ogarnąć przepis, foty i makrosy. Nie tylko na to ciasto… i wrzucę do "lejdisowej kuchni"
[...] była kukurydziana http://www.sfd.pl/szybkie_pyt_nt_maki-t1152519.html To nie jest stalking ;-) wersji jest kilka :-) mozna zrobic na kukurydzianej, ale wtedy przepis na ciasto sie zmienia, bo ida dodatkowo zoltka plus cos tam jeszcze (juz nie pamietam), bo wychodzi z tego kruche ciasto. mozna zrobic na miksie owsianej z ryzowa. no i ostatnia [...]
Setterka, no jak jak? Najpierw obliczam BTW ze wszystkich składników, które dałam to wychodzi mi BTW całego ciasto. Później ważę całe ciasto upieczone z dodatkami. Wyliczam z tego BTW dla 100g i wprowadzam w dziennik jako własny produkt. I później jak wezmę kawałek, który ma np. 76g to potreningu.pl samo mi wylicza :-P
[...] Po swietach doskwiera mi calkowity brak apetytu i zgaga , jem wlasciwie wszystko na sile, ale dzisiaj po treningu zjadlem blache pizzy- duzo miesa duzo warzyw troche sera i ciasto niestety z maki pszennej ale po treningi przejdzie :) jutro sprobuje wcisnac w siebie wiecej zobaczymy czy sie uda - wlasnie pije na noc herbate mietowa moze zgaga [...]
[...] 200g twarogu 100g odżywki białkowej Drożdże rozcieramy z cukrem,, słodzikiem, wodą i mlekiem. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy 1 jajko, 500g mąki po czym wyrabiamy ciasto, przykrywamy je i odkładamy na ok. 1 godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie mieszamy w osobnym naczyniu twaróg z odżywką białkową - to będzie nasze nadzienie. Po [...]
[...] drożdże potrzebują ciepła, przed włożeniem do piekarnika muszą zacząć pracować, z dodatkiem owsianych nie robiłem chyba, albo nie pamiętam mam taki sam robot , jak długo zagniatać to ciasto i na jakim biegu robiłeś ? nie pamiętam na jakim biegu i jak długo, ciasto ma mieć luźną jednolitą konsystencję, taka mówiąc kolokwialnie klejąca się glaksa.
[...] racja, jak jem choćby ten ryż to przez to więcej energii w ciągu dnia ( co na redukcji przekłada się na większy NEAT ), czuję się lepiej, mniej odczuwam głód, poza tym bardzo lubię ryż to dla mnie nie jest problem że mi to nie smakuje, a jak miałbym to zamienić na ciasto to po godzinie walnąłbym się plackiem i leżał, a potem wstał głodny
to jakie pieczywo powinnam jeść? ciasto francuskie wiem że jest nie do końca dobre... a ciastka sama zrobiłam i są naprawdę ok. ich skład to tylko płatki owsiane i żurawina.. tu jest napisane że wiem że ciasto francuskie NIE JEST DO KOŃCA DOBRE