[...] Mieszanina 9 białek Sportowcy często opierają się wyłącznie na przyjmowaniu czystej serwatki po treningu, zapominając o korzyściach wynikających ze spożycia różnych rodzajów białka. Nowy Protein 90 jest prawdziwą alternatywą dla tradycyjnych produktów serwatkowych, łączy zwierzęce i roślinne składniki białkowe w jeden wielki aminogram i dlatego [...]
[...] Method i wyszło 21 % trening: 3 razy w tyg FBW (gotowiec z działu trening). w 3 pozostałe dni bieganie w terenie interwałami 15-20min sesja. sobota wolna. 2700kcal 2,4g białka na kg ciała - co najmniej 85% zwierzęce. 2g węgli - złożone. tylko po siłowni proste 1,4g tłuszczu - staram się trzymać stosunek kwasów tłuszczowych 1:1:1 wcześniej [...]
1). ile % z dostarczanego białka powinno stanowić zwierzęce a ile roślinne, najlepiej jak całe będzie zwierzęce? czy może nie ma to większego znaczenia? 2). czy białko np. z chleba, ryżu też wliczać do ilości przyjmowanego dziennie białka?
[...] aminokwasów, które nigdzie indziej nie występują” skoro mamy badania i dowody, iż jest wręcz przeciwnie." Cyt: Aminokwasy są generalnie wszędzie. Główka sałaty ma tyle białka co porcja kurczaka, jak podaje Victoria Boutenko, mistrzyni zielonych koktajl: "Wiele chorób cywilizacyjnych jest spowodowanych właśnie nadmiarem białka w [...]
[...] brzmiące w dużym uproszczeniu - „jak najmniej tłuszczów, jak najwięcej węglowodanów pochodzących z ziaren i zbóż". Takie zaprzestanie konsumowania warzyw, owoców oraz białka, na korzyść węglowodanów powoduje zgromadzenie dużych zapasów glikogenu, jednak często powoduje braki innych składników pokarmowych, które są niezbędne. Taka dieta ma [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] doradzil mi cos z tymi produkatami ( tak wiem wiem bialko roslinne nie jest pelnowartosciowe bla bla slysze to nie raz...trudno) Stosunek posilkow to jakies 50% wegle/30% białka/ 20% owoce i warzywa. Problem polega na tym ze przy mojej misce trudno mi wyliczyc kalorie białka itp ponieważ zawsze posiłek jem po prostu do oporu. Waga nie rusza [...]
[...] w tym sportowców, zawierający hydrolizowane białko serwatkowe charakteryzujące się wyjątkowo wysoką wartością biologiczną i znakomitą przyswajalnością. Hydrolizowane białka kolagenowe uzupełniają skład preparatu o związki budujące elementy tkanki łącznej. Hydrolizaty aminokwasowe stanowią istotny element wspomagania dietetycznego w [...]
[...] / Skrobia : 70%, pozostałe : 30% Tłuszcze : 86g, 1g/kg - nasycone - 32% - jednonienasycone - 43% - wielonienasycone - 25% ** Z tego co czytałem w książkach o dietetyce to białka powinny być podzielone po 50% z każdego ze źródeł, natomiast tłuszcze powinny być dobrane w następujących proporcjach : nasycone - 43%, jednonienasycone - 27%, [...]
[...] fizycznej. Na tle innych batonów sportowych wyróżnia się tym, że zawiera wyłącznie najlepsze białko zwierzęce pochodzenia mlecznego, a mianowicie niedenaturowany ilozat białka serwatkowego CFM, pozyskiwany w niskich temperaturach metodą przepływu krzyżowego. Vitalmax CFM Protein Bar nadaje się idealnie jako szybka przekąska pomiędzy [...]
[...] przyswajaniu dużych ilości protein w porcji. Niestety, istnieje bardzo mało badań, które podtrzymują podobne teorie. Zanim przejdę do konkretów, należy się zastanowić czy białka np. roślinne i zwierzęce są sobie równe? Otóż okazuje się, iż nie! Ile leucyny jest w porcji odżywki? Przede wszystkim, największe znaczenie ma kwestia: ile leucyny [...]
siemka,do tej pory uwazalem diete skladajaca sie z duzej ilsoci bialka,miesa,twarogu,tunczyka,jajek,+ zdrowy tluszcz i mala ilosc weglowodanow do tego niskoglikemicznych zlozonych za zdrowe odzywianie,( dieta ktora stosuje wiekszosc trenujacych) mecza mnie straszne wzdecia od kilu lat jak zaczalem przygode z dieta , cwiczeniami , wczesniej jadlem [...]
[...] więcej co 3h. Wyliczyłem sobie takie zapotrzebowanie korzystając ze wzoru zamieszczonego tu na Forum przez jednego z Użytkowników. Mój organizm jest przyzwyczajony do ilości białka ok. 200-240g/ dzień, gdyż przed treningami zasadniczo miałem podobne spożycie białka, z czego białko zwierzęce to ok 80-90%, więc start z taką dietą to nie była jakaś [...]
[...] 200g piersi z kurczaka 30g majonezu Migdały 20 gr 5-200g piersi z kurczaka 30g żółtego sera lub 10g masła orzechowego naturalnego Migdały 20 gr i warzywa 6-Omlet z 150g białka i 15g masła klarowanego/15g oleju kokosowego Migdały 20 gr lub 200g kurczaka i 20g masła klarowanego lub 120g oleju kokosowego Migdały 20 gr warzywa Dzień treningowy [...]
[...] uznawaną obecnie za najbardziej wartościowe białko dostępne na rynku (BV około 104), wzbogacono o zwierzęce i roślinne frakcje białkowe do BV 125 (w suchej masie 90% białka). Wszelkie ewentualne zmiany w Hi Tec Protein zburzyłyby tylko optymalny bilans aminokwasów i wpłynęłyby na pogorszenie jakości suplementu. Hi Tec Protein wspomaga [...]
[...] funkcje regulowania ciśnienia krwi, warto zadbać o to, by organ ten należycie funkcjonował. Cel ten można osiągnąć unikając kawy, czekolady, leków syntetycznych, nadmiaru białka zwierzęcego (nabiał, mięso) i pijąc 3 x dziennie po 2 szklanki niegazowanej wody. MIKSTURA Z BURAKÓW: Obrać 2 buraki utrzeć na drobnej tarce lub zmiksować. Odcisnąć [...]
Witajcie Jak proponujecie rozwiązać problem pogodzenia diety na masę z ostrożnym spożyciem białka? Tzn. wiadomo że białko w nadmiarze szkodzi nerkom i wątrobie - słyszałem porady żeby nie spożywać w sumie więcej niż 2,5 g białka na kg ciała dziennie. Ważę 72 kg i staram się tak planować dietę na masę, żeby we wszystkich posiłkach zebrać w sumie [...]
[...] przypadku jedno jajo około 50g): -Białko zwierzęce 6g, witaminy B12 0,6mcg, cynk również 0,6mg. Teraz zasadnicze pytanie, czy eliminacja mięsa musi mnie pozbawiać dobrego białka, witamin, minerałów i kreatyny? Odpowiedź brzmi chyba nie? Napisałem chyba, bo właśnie nie jestem pewny i utworzyłem ten temat. Witaminy i minerały szczególnie B12 i [...]
[...] czysty, niedenaturowany izolat białek serwatkowych pozyskany metodą poczwórnego przepływu krzyżowego w niskich temperaturach, dzięki czemu udało się uzyskać wysokie stężenie białka i najwyższą wartość biologiczną. Charakteryzuje się wyjątkowo wysokim stężeniem aminokwasów esencjonalnych i rozgałęzionych oraz argininy i glutaminy. Dzięki [...]