Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
tak ale także popatrz w tabele ile ich ma
...
Napisał(a)
przez okres wakacyjny zredukowalem wage o ~10 kg,mimo,ze mam problemy z lapaniem masy. no ale chcialem zaczac niemal od nowa,tym razem juz sie tak nie podlewajac.
z 70.5kg zrobilo sie obecnie jakies 74.5kg.no ale jest jeden problem.otoz,o ile nie przybywa mi jakichs duzych ilosci fatu na odcinku dol klatki-pepek,tak ponizej rosnie mi zawsze faldka tluszczu;/ ;d problem w tym,ze w zasadzie tylko tam. wiec wyzej widac zarys kratki,a ponizej pepka juz kompletnie nie.
kiedys czytalem,ze falda tluszczu w tej okolicy moze sie pojawiac w wyniku stresu,ze ma to podloze hormonalne.
sprawia to problem przy robieniu masy,bo przy zlapaniu 5kg,efektem ubocznym jest pojawienie sie faldy. i idzie to jakos tak ze soba w parze.
czy moze jest jakas prosta przyczyna wynikajaca ze zlego odzywiania,typu za malo dżemu,a za duzo ogorka ;) staram sie nie laczyc wegli prostych/wegli o wysokim IG z tluszczem,jakby co.
z 70.5kg zrobilo sie obecnie jakies 74.5kg.no ale jest jeden problem.otoz,o ile nie przybywa mi jakichs duzych ilosci fatu na odcinku dol klatki-pepek,tak ponizej rosnie mi zawsze faldka tluszczu;/ ;d problem w tym,ze w zasadzie tylko tam. wiec wyzej widac zarys kratki,a ponizej pepka juz kompletnie nie.
kiedys czytalem,ze falda tluszczu w tej okolicy moze sie pojawiac w wyniku stresu,ze ma to podloze hormonalne.
sprawia to problem przy robieniu masy,bo przy zlapaniu 5kg,efektem ubocznym jest pojawienie sie faldy. i idzie to jakos tak ze soba w parze.
czy moze jest jakas prosta przyczyna wynikajaca ze zlego odzywiania,typu za malo dżemu,a za duzo ogorka ;) staram sie nie laczyc wegli prostych/wegli o wysokim IG z tluszczem,jakby co.
...
Napisał(a)
musiałbyś podać linka do Twojej rozpisanej diety wtedy ewentualnie można byłoby sie zastanawiać co może być przyczyną.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
napisze tak w skrocie jak to wyglada,NAJCZESCIEJ.
a wiec:
platki 50g
mleko
70g chleba razowego z miesem wieprzowym/wolowym
15g slonecznika/15g oliwy z oliwek
owoc/warzywo
vitamin-plus/żeń-szeń vita-complex
omega 3
100 g ryzu brazowego
200g piersi z kurczaka
trening
gainer 100g
45 minut pozniej 100g ryzu bialego + 200g piersi z kurczaka+warzywa+oliwa z oliwek
75g ryzu brazowego+200g piersi kurczaka+warzywa +oliwa z oliwek
150g twarogu+warzywa+oliwa z oliwek
zinek c-vitamin +chela mag B6
no chyba,ze na silownie ide przed poludniem,lub wieczorem,to kolejnosc posilkow sie troche zmienia,ale to opcja wystepujaca najczesciej jednak.
ryz na zmiane z makaronem durum w zasadzie.
w dni nietreningowe popijam najczesciej miedzy I,a II posilkiem gainera,zeby dostarczyc zakladana ilosc kcal.
obecnie ksztaltuje sie to mniej wiecej na poziomie 3500kcal.
staram sie zjesc 500g ryzu/makaronu/gainera(jedna porcja)/chleba razowego dziennie,w kazdym posilku 30-40 gram bialka,no i reszta z tluszczy.
masa idzie do przodu,nie wydaje mi sie,zeby mnie jakos nadzwyczajnie podlewalo,z wyjatkiem tej faldy,ktora wystaje przed reszte .
a wiec:
platki 50g
mleko
70g chleba razowego z miesem wieprzowym/wolowym
15g slonecznika/15g oliwy z oliwek
owoc/warzywo
vitamin-plus/żeń-szeń vita-complex
omega 3
100 g ryzu brazowego
200g piersi z kurczaka
trening
gainer 100g
45 minut pozniej 100g ryzu bialego + 200g piersi z kurczaka+warzywa+oliwa z oliwek
75g ryzu brazowego+200g piersi kurczaka+warzywa +oliwa z oliwek
150g twarogu+warzywa+oliwa z oliwek
zinek c-vitamin +chela mag B6
no chyba,ze na silownie ide przed poludniem,lub wieczorem,to kolejnosc posilkow sie troche zmienia,ale to opcja wystepujaca najczesciej jednak.
ryz na zmiane z makaronem durum w zasadzie.
w dni nietreningowe popijam najczesciej miedzy I,a II posilkiem gainera,zeby dostarczyc zakladana ilosc kcal.
obecnie ksztaltuje sie to mniej wiecej na poziomie 3500kcal.
staram sie zjesc 500g ryzu/makaronu/gainera(jedna porcja)/chleba razowego dziennie,w kazdym posilku 30-40 gram bialka,no i reszta z tluszczy.
masa idzie do przodu,nie wydaje mi sie,zeby mnie jakos nadzwyczajnie podlewalo,z wyjatkiem tej faldy,ktora wystaje przed reszte .
...
Napisał(a)
Witam
1. Uświadomiłem sobie, że mam za mało warzyw w diecie, np. dzisiaj przez cały dzień zjadłem tylko 3 marchewki, co prawda jem trochę owoców. Jakie warzywa mógłbym dać? Nie stać mnie za bardzo na mrożonki... Na pewno nie wyrobię 300g/ do posiłku, ale ze 100-200 do 5 z 6 posiłków można by było...
2. Moja ilość białka to 2.5/kg mc. (1.9zw. 0.6rośl.) Nie chciałbym się nabawić problemów zdrowotnych, dla mnie mięśnie nie są warte zdrowia , więc czy zmniejszyć, czy może być?
1. Uświadomiłem sobie, że mam za mało warzyw w diecie, np. dzisiaj przez cały dzień zjadłem tylko 3 marchewki, co prawda jem trochę owoców. Jakie warzywa mógłbym dać? Nie stać mnie za bardzo na mrożonki... Na pewno nie wyrobię 300g/ do posiłku, ale ze 100-200 do 5 z 6 posiłków można by było...
2. Moja ilość białka to 2.5/kg mc. (1.9zw. 0.6rośl.) Nie chciałbym się nabawić problemów zdrowotnych, dla mnie mięśnie nie są warte zdrowia , więc czy zmniejszyć, czy może być?
...
Napisał(a)
1 zobacz do lidla czy biedronki na ceny warzyw mrożonych nie są aż takie straszne
2 nie nabawisz sie
2 nie nabawisz sie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Fajne warzywa mrozone sa w netto, ok 2,85zl - meksykanskie, wloskie, i pare innych.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Ile dostaje za 2,85 450g? czy więcej?
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Witam!
Mam 2 pytania:
- jak zliczac ilosc bialka w posilku (uzywam dziennika posilkow vitalmaxa,i nie wiem czy brac pod uwage bialko z np. ryzu, platkow owsianych czy tylko z np. miesa, serkow wiejskich).
- jak moge brac do szkoly oliwe z oliwek (bo wiadomo ze calej butelki nie bede bral).
Mam 2 pytania:
- jak zliczac ilosc bialka w posilku (uzywam dziennika posilkow vitalmaxa,i nie wiem czy brac pod uwage bialko z np. ryzu, platkow owsianych czy tylko z np. miesa, serkow wiejskich).
- jak moge brac do szkoly oliwe z oliwek (bo wiadomo ze calej butelki nie bede bral).
Poprzedni temat
Masa/ korekta diety
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Następny temat
Dieta redukcyjna - prośba o oceny i porady.
Polecane artykuły