SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYŃCZE PYTANIA vol. 7

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 192955

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 180 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1071
Nie ma podanych wszystkich produktów.To skąd mam wiedzieć jaki jest IG do innych produktów?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 180 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1071
Dzięki Ci bardzo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2595 Napisanych postów 5124 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78396
1) Dotyczy tłuszczy w diecie.
Od czego zależy przyjmowanie tłuszczy w diecie?
Jedzenie węgli zależy od zużywania glikogenu czyli od aktywności fizycznej i do jest miarodajne, białka, również zależy od aktywności fizycznej i to też jest w miare do sprawdzenia, lub powiedzmy to stawienia w umowne ramy które są raczej zgodne.
Rola tłuszczów jest potocznie raczej wszystkim znana, ale jak idealnie dopasować ich ilość?
Zwykle tutaj dopasowuje się to potrzeb kalorycznych organizmu wyliczonych ze wzorów, skąd jednak wiemy, ile tłuszczy zostanie spożytkowana na cele potrzebne i niezbędne dla organizmu, a ile z nich odłoży się jako fat? (przypominam że białka i węgle są miarodajne).


Tłuszcze sa nośnikami energii, i to fakt 1gr= 9 kcal.
Jak jednak wygląda szlak korzystania organizmu z tłuszczy jako energii?
W węglach wiem - glikogen, a w tłuszczach?


2) Co sądzicie o kapuście kiszonej w diecie?

3) jest jakaś norma jedzenia warzyw? Ew. czy można nie jeść aż tak duża a np. pić więcej wody?
Pytam ponieważ są bardzo drogie...

Zmieniony przez - tomaszS w dniu 2010-11-04 15:10:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
7.30
10.30
13.30
16.00 (WPC)
16.30 JOGGING
17.00
(Makaron+Kurczak)
20.00
Może być taki rozkład posiłków? Konkretnie chodzi mi o te przed i po aerobem.



Zmieniony przez - Skodzio w dniu 2010-11-04 15:35:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
tak może przed aero dałbym 1 godz wpc

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Moze byc. O ktorej idziesz spac ze tak wczesnie ostatni posilek?


Zmieniony przez - domer w dniu 2010-11-04 20:24:05

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
22 już w łóżku staram się być, po kolacji już zero aktywności fizycznej. Kolacja zawiera węglowodany.

Martwię się tylko, że codziennie prawie jem o innych godzinach, ale zachowuje przerwy 2-4h. Niestety życie codziennie nie pozwala mi na jedzenie cały czas o tych samych porach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
więc odstęp jest prawidłowy
O pory sie nie martw to dieta ma być dopasowana do dnia nie na odwrót bo można zgłupieć

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2595 Napisanych postów 5124 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78396
Panowie,pozwole sobie ponowic moje pytania.




1) Dotyczy tłuszczy w diecie.
Od czego zależy przyjmowanie tłuszczy w diecie?
Jedzenie węgli zależy od zużywania glikogenu czyli od aktywności fizycznej i do jest miarodajne, białka, również zależy od aktywności fizycznej i to też jest w miare do sprawdzenia, lub powiedzmy to stawienia w umowne ramy które są raczej zgodne.
Rola tłuszczów jest potocznie raczej wszystkim znana, ale jak idealnie dopasować ich ilość?
Zwykle tutaj dopasowuje się to potrzeb kalorycznych organizmu wyliczonych ze wzorów, skąd jednak wiemy, ile tłuszczy zostanie spożytkowana na cele potrzebne i niezbędne dla organizmu, a ile z nich odłoży się jako fat? (przypominam że białka i węgle są miarodajne).


Tłuszcze sa nośnikami energii, i to fakt 1gr= 9 kcal.
Jak jednak wygląda szlak korzystania organizmu z tłuszczy jako energii?
W węglach wiem - glikogen, a w tłuszczach?


2) Co sądzicie o kapuście kiszonej w diecie?

3) jest jakaś norma jedzenia warzyw? Ew. czy można nie jeść aż tak duża a np. pić więcej wody?
Pytam ponieważ są bardzo drogie...
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Masa/ korekta diety

Następny temat

Dieta redukcyjna - prośba o oceny i porady.

WHEY premium