SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik Kuby - konspekt po dzienniku str 283

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 453238

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 520 Napisanych postów 10132 Wiek 49 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 68495
Kilogram na dwa dni? Sporo. Ja na jeden posiłek przyjmuję standardowo 50-70 g. Przetestowałem na sobie. Kasze, ryże, makarony to składniki posiłków, które trzeba ważyć z aptekarską dokładnością.
I też staram się gotować codziennie.

------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
MaGor
Kilogram na dwa dni? Sporo. Ja na jeden posiłek przyjmuję standardowo 50-70 g. Przetestowałem na sobie. Kasze, ryże, makarony to składniki posiłków, które trzeba ważyć z aptekarską dokładnością.
I też staram się gotować codziennie.


dziś mamy środę, więc do piątku mamy 3 dni, a do soboty 4

u mnie teraz kaszy/ryżu idzie minimum 2 x 100g na dzień (a możliwe że dorzucę jeszcze więcej)
wiadomo że lepiej by było jakbym gotował codziennie, ale nie mam na to aż tyle czasu

a z tą aptekarską dokładnością nie przesadzajmy, jeśli zjem w jeden dzień 220g kaszy, a w drugi 180g, to ogólny bilans kilkudniowy zostanie zachowany i nic się nie stanie złego - a na pewno nie pójdzie nam to w tłuszcz

generalnie zaczynam troszkę inaczej postrzegać podejście do diety niż podchodziłem do tego jeszcze pół roku temu

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak przygotowywuję miskę, to gotuję 400g ryżu codziennie. Czasem tego nie jem bo zjem płatki czy warzywami węgle doładuje, wtedy zostaje na dzien następny. 100g wciągam na raz a po treningu 150g płatków :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
na mojej kuchenno sprzętowej liście życzeń jest taki parowar (oprócz tego jest tam jeszcze sporo sprzętu, który powoli w ramach możliwości uzupełniam)

w tym parowarze będę mógł naraz zrobić ryż/kaszę, mięso, warzywa



http://www.denikomp.pl/parowar-morphyrichards-48780-intellisteam,69,11746,13511

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
no fajne to ! ja jednak juz takich wynalazków nie kupuje bo ich zyciorys był zawsze taki sam......najpierw kilka razy uzywany ,potem od czasu do czasu ,potem wędrował na dolna połke w szafce ,potem do piwnicy i po 2-3 latach zardzewiały wyrzucałem do smietnika :0

teraz jestem wierny tylko patelni ceramicznej ,zwykłemu garkowi,szybkowarowi do gotowanej wołowiny ,bo jest najlepsza i mięciutka,jakis tam garnuszek na pare też stoi w szafce ,....aha no i termomix bo tego szkoda mi wyrzucic ,kiedys dałem się naciągnąc na 4000zł jakiemuś akwizytorowi -juz nigdy takiego błędu nie popełnię :)


Zmieniony przez - CZUNGA w dniu 2013-09-18 11:31:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
u mnie teraz podstawowa obróbka mięsa to gotowanie na parze, teraz robię to w mikrofali w specjalnym pojemniku
tutaj było by efektywniej
ostatnio też na fali idzie grill elektryczny i z niego idzie najczęściej rybka

a takiego sprzętu co kupiłem kiedyś bezmyślnie i poszedł lub pójdzie do kosza też sporo się przewineło przez moje łapy, ale teraz gdy strasznie dużo siedzę w kuchni wiem czego mi potrzeba

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak Chunga (WITAJ ponownie !!!!), mam wiele sprzętów ale leżą i kurzą się. Niestety. Nie mogę trzymać na wierzchu, bo syf się robi. Schowane raz, leży długo. Wolę garnek i patelnię.Mniej roboty z myciem potem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 239 Napisanych postów 9129 Wiek 46 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 130480
RafalRRRR
jak Chunga (WITAJ ponownie !!!!), mam wiele sprzętów ale leżą i kurzą się. Niestety. Nie mogę trzymać na wierzchu, bo syf się robi. Schowane raz, leży długo. Wolę garnek i patelnię.Mniej roboty z myciem potem


jest zmywarka - jest luzik

KREW POT I ŁZY TYLKO NA TO NAS STAĆ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 276 Napisanych postów 4714 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 69516
Ja używałem parowar ale wszystko smakowało jednakowo czyli wodą bee. Wolę patelnię i mięcho smażę z rana na cały dzień.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
tak to na parze też niezbyt mi podchodzi
ostatnio mam jazdę na smazone pstrągi ,pyszne są w porównaniu z kostkami mrozonymi ,ktore stosowałem.

chyba nie ma takiej tragedii w tych smażonych pstrągach ,bo tluszcz zostaje w skórze i skory nie jadam juz ????????//
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Moja przemiana 36l

Następny temat

bol rak od dluzszego czasu sciegna i miesnie... co pomoze...

WHEY premium