Szacuny
520
Napisanych postów
10132
Wiek
49 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
68495
Kilogram na dwa dni? Sporo. Ja na jeden posiłek przyjmuję standardowo 50-70 g. Przetestowałem na sobie. Kasze, ryże, makarony to składniki posiłków, które trzeba ważyć z aptekarską dokładnością. I też staram się gotować codziennie.
Szacuny
239
Napisanych postów
9129
Wiek
46 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
130480
MaGor
Kilogram na dwa dni? Sporo. Ja na jeden posiłek przyjmuję standardowo 50-70 g. Przetestowałem na sobie. Kasze, ryże, makarony to składniki posiłków, które trzeba ważyć z aptekarską dokładnością.
I też staram się gotować codziennie.
dziś mamy środę, więc do piątku mamy 3 dni, a do soboty 4
u mnie teraz kaszy/ryżu idzie minimum 2 x 100g na dzień (a możliwe że dorzucę jeszcze więcej)
wiadomo że lepiej by było jakbym gotował codziennie, ale nie mam na to aż tyle czasu
a z tą aptekarską dokładnością nie przesadzajmy, jeśli zjem w jeden dzień 220g kaszy, a w drugi 180g, to ogólny bilans kilkudniowy zostanie zachowany i nic się nie stanie złego - a na pewno nie pójdzie nam to w tłuszcz
generalnie zaczynam troszkę inaczej postrzegać podejście do diety niż podchodziłem do tego jeszcze pół roku temu
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
jak przygotowywuję miskę, to gotuję 400g ryżu codziennie. Czasem tego nie jem bo zjem płatki czy warzywami węgle doładuje, wtedy zostaje na dzien następny. 100g wciągam na raz a po treningu 150g płatków :)
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
no fajne to ! ja jednak juz takich wynalazków nie kupuje bo ich zyciorys był zawsze taki sam......najpierw kilka razy uzywany ,potem od czasu do czasu ,potem wędrował na dolna połke w szafce ,potem do piwnicy i po 2-3 latach zardzewiały wyrzucałem do smietnika :0
teraz jestem wierny tylko patelni ceramicznej ,zwykłemu garkowi,szybkowarowi do gotowanej wołowiny ,bo jest najlepsza i mięciutka,jakis tam garnuszek na pare też stoi w szafce ,....aha no i termomix bo tego szkoda mi wyrzucic ,kiedys dałem się naciągnąc na 4000zł jakiemuś akwizytorowi -juz nigdy takiego błędu nie popełnię :)
Zmieniony przez - CZUNGA w dniu 2013-09-18 11:31:15
Szacuny
239
Napisanych postów
9129
Wiek
46 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
130480
u mnie teraz podstawowa obróbka mięsa to gotowanie na parze, teraz robię to w mikrofali w specjalnym pojemniku tutaj było by efektywniej ostatnio też na fali idzie grill elektryczny i z niego idzie najczęściej rybka
a takiego sprzętu co kupiłem kiedyś bezmyślnie i poszedł lub pójdzie do kosza też sporo się przewineło przez moje łapy, ale teraz gdy strasznie dużo siedzę w kuchni wiem czego mi potrzeba
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
jak Chunga (WITAJ ponownie !!!!), mam wiele sprzętów ale leżą i kurzą się. Niestety. Nie mogę trzymać na wierzchu, bo syf się robi. Schowane raz, leży długo. Wolę garnek i patelnię.Mniej roboty z myciem potem
Szacuny
239
Napisanych postów
9129
Wiek
46 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
130480
RafalRRRR
jak Chunga (WITAJ ponownie !!!!), mam wiele sprzętów ale leżą i kurzą się. Niestety. Nie mogę trzymać na wierzchu, bo syf się robi. Schowane raz, leży długo. Wolę garnek i patelnię.Mniej roboty z myciem potem