[...] masę, urozmaicana o orzechy włoskie, pestki słonecznika, ryby, kurczaka. zastanawia mnie tylko czy nie za mało ww w tej diecie? i czy nie za dużo białka? bo wypada ponad 3.5g na kg masy ciała z samych produktów. dieta ma być na 3500 kcal, te brakujące uzupełni dekstroza i olej używany do smażenia wołowiny. może coś takiego być czy coś zmienić?
Witam, mam takie pytanko, czy mozna codziennie jesc omleta na redukcji? Bardzo lubie ta potrawe na slodko jak i wytrawnie. Baza: maka ryzowa, mleko 3,2%, jajko, pol lyzeczki proszku do pieczenia i do smazenia olej rzepakowy 1 lyzke. Wszystko podliczam ostatecznie w fitatu i jest ok, pytanie brzmi tylko czy mozna tak po prostu codziennie go jesc?
jak w pytaniu , trzymam juz diete od 3 lat i mam kryzys z jedzeniem takiego zarcia , chcial bym zaczac jesc smaczniej , smazyc mieso ziemniaki w piekarniku , co bedzie kepsze do smazenia olej z orzechow wloskich czy laskowych , podobno te oleje nawet po smazeniu nie traca swoich dobrych wlasciwosci
Czy można używać oleju lnianego do smazenia potraw? Czy występuje wtedy brzydki zapach? Czy olej tylko sie nadaje do spozywania na zimno do serów i sałatek? O wlasciwosciach zdrowotnych oleju juz przeczytalam.
dobrze zabezpieczy sie czlowiek jak posmaruje sie olejem do smazenia przed wyjsciem na slonce na opalanie sie, chodzi oto ze chce naturalnie sie opalic bez kosmetykow i kasy nie mam na nie, w teorii tlusty olej jest to powinien byc ok? nie znam sie :'-( bez smiania sie
[...] i jem ich sporo. Moje pytanie, ile węgli z mojej diety, powinienem spożywać w owocach żeby nie przesadzić? Moja dieta wynosi 180 b 110 t 400 w. Gdy jem 2 banany,pomarańcze,100g rodzynek,jabłko to jest to ponad 100 węgli, czy tak jest okej? Jeszcze jedno, czy olej rzepakowy do smażenia jest zdrowy, czy lepiej smażyć na czymś innym? Pozdrawiam
Witam,wliczacie takie rzeczy jak np olej,oliwa do smażenia bo ja wlałem ok 12g i przetarłem ręcznikiem papierowym.Nie wiem czy zawracać sobie tym głowę czy nie wliczać?
1.Kupiłem olej rzepakowy, moge na nim smażyć? bo na etykiecie pisze ze dobry do smażenia. 2.Czy bardzo konieczne jest zalewanie pł. owsianych wodą dzien przed?
[...] bez dodatkowego dosalania potraw. 9. Mocno zmniejszamy spożycie tłuszczy nasyconych, a zamieniamy je na cenne tłuszcze nienasycone, a więc głównie roślinne( oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, wszelkiego rodzaju pestki, orzechy dostarczające także dużo witaminy E) i rybie, które są źródłem m. in. tzw. kwasów omega 3, bardzo cenionych w [...]
[...] nie miły smak, szybko się psuję, co nie? Więc do Was wybór należy albo jecie to co sztuczne albo skupiacie się na diecie i dobieracie produkty korzystniejsze dla organizmu. Kolejnym dobrym źródłem węglowodanów są otręby pszenne które w swym składzie zawierają również nie mniej od płatków owsianych błonnik (więcej o nim znajdziecie w tematach [...]
[...] "białe odpowiedniki" np. ryż biały. - Staraj się w każdym posiłku spożywać warzywa. Uważaj na warzywa bulwiaste. - Nie unikaj tłuszczy roślinny takich jak oliwa z oliwek, olej lniany. - Kup w aptece tran i dodaj do diety. - Jako źródła białka spożywaj ryby, mięsa, jaja kurze oraz nabiał. - Unikaj smażenia produktów. - Bądź cierpliwa/y Mam [...]
[...] organizm ludzki nie może wchłonąć. Przechodzi ono po prostu przez przewód pokarmowy, ułatwiając jego pracę i obniżając ryzyko zaparć oraz innych schorzeń. 3. Tłuszcze i oleje. Możemy je podzielić na: nasycone i nienasycone. Tłuszce nasycone znajdują się w produktach mleczarskich, mięsnych, twardych tłuszczach zwierzęcych oraz oleju [...]
[...] jak nowotwory i miażdżyca. Witamina E ponadto zapobiega zmianom zwyrodniającym. Witaminę C i beta-karoten możemy znaleźć w warzywach i owocach, natomiast witaminę E w olejach roślinnych i margarynach. Spośród składników mineralnych zwracajmy uwagę na odpowiednią ilość potasu, żelaza i magnezu, których niedobory często występują w starszym [...]
[...] zastosowanie do obsmażania patelni teflonowych, dzięki czemu obsmażanie może odbywać się bez dodatku tłuszczu a jeśli na tłuszczu to na niewielkiej ilości, najlepiej na oleju rzepakowym), raz na 2 tygodnie grillowanie (gdyż długotrwałe spożywanie potraw z grilla może mieć negatywne skutki dla zdrowia). Potrawy można również piec w folii [...]