FIQUS - znalazłem trochę więcej wolnego w końcu to pomyślałem, ze skrobnę co nieco ;-). ŁODZIANIN - a jak! Trzeba by to jakoś sprytnie rozwiązać ;-) :-)) A co do sałatki - olej sezamowy, sos sojowy jasny, troszkę sosu ostrygowego, miód, czosnek, imbir, sok z limonki, kolendra :-) A kuraka pod koniec smażenia polałem... SŁODKIM SOSEM CHILLI 8-) [...]
[...] powinniśmy używać. Najlepiej to starajmy się unikać potraw smażonych, lub smażmy na niewielkiej ilości tłuszczu. Profilaktycznie, omijajmy z dala bary i smażalnie, gdzie olej wymienia się na podobnych zasadach jak w samochodzie - aż zczernieje i zgęstnieje. Na danej porcji tłuszczu można smazyć tylko jeden raz, tymczasem w niektórych [...]
[...] tak dodaj Następna: -spagethii (z mięsem wieprzowym bądź z piersi z kurczaka) - i jakieś warzywa może jeszcze do tego interesu? koniecznie a do warzyw jakieś tłuszcze Kolejna (tu wymienie potrawy ze znakiem zapytania) - więc tak do mięsa będę dodawał raz ryż, raz makaron, raz kasze raz ziemniaki i będzie ok. A teraz te potrawy: - Czy [...]
[...] po niej) na podstawie artykułu http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html. Delikatny prbolem z omega3 w stosunku do omega 6 ale jest dość blisko ze wzgledu na olej lniany lososia, i orzechy wloskie. Wlasnie o to chodzi, czy moge spokojnie podbijac kcal, jesli waga wciaz leci...A gdy sie zatrzyma, obciac, i dalej pilnowac, tak by [...]
Smazenie zabija w oliwie to, co najbardziej wartosciowe. Czyli po "wysmazeniu" kurczaka, pozostaje tylko przypalony olej. Polac-owszem, ale od razu z buteli, bez zbednego smazenia. A co do obróbki, polecam pieczenie i duszenie zamiast zbednego smazenia
[...] virgyn, dlaczego? Czy np mógłbym na takiej oliwie robić omlet, lub podsmażyć mięso jak mi się duszone, na parze, gotowane znudzi (czyli od średniego czasu smażenia do długiego). Mała dygresja zrezygnowałem ze smalcu z uwagi że są opinie że w smalcu z dzisiejszych świń jest dużo omega 6, a takie masło klarowne, lub olej kokosowy za drogi dla mnie?
Czy do standardowego smażenia kurczaka itd. można spokojnie używać oleju ryżowego? Niespecjalnie. Uuu, a to czemu? Jeśli nie ryżowy to jaki olej w aerozolu jest godny polecenia?
19.10.2018 1. Ciąg, klasyk 120 kg x 2 140 kg x 2 150 kg x 6 Rekordzik na ilość powt. 2. Fronty 70 kg x 2 80 kg x 6 Rekordzik na ilość powt. 3. Ława 80 kg x 8 Rekordzik na ilość powt. 4. Wyciąg górny, podchwyt na szerokość barków 70 kg x 13 Rekordzik na ilość powtórzeń. Brzuszek, skakanka i do domeczku. Najczęściej przed treningiem jem taki [...]
olvita się mocno zepsuła, jeszcze ze 4 miechy temu był to najlpeszy olej, efavit nie dorastał mu do pięt. Teraz i smak in minus, i wali podczas smażenia. Pytałam w aptece, to podobno w sierpniu (?) coś w nim zmieniali. Zmieniony przez - Ruda_29 w dniu 2012-10-28 10:40:26
smazenie na oleju slonecznikowym nie jest do konca zdrowe, poniewaz pod wplywem wysokiej temp. olej ten ulega niekorzystnym przemianom (chyba ze jest on z genetycznie zmodyfikowanych roslin), ale jesli chodzi o smazenie jajek to bardzo wysoka temp. smazenia nam nie grozi bo jajka szybciej sie zetna nim olej osiagnie wyzsza temp., tak samo jak [...]
[...] go je i zyje. jak dostarczasz bialko z normlanego jedzenia to nie potrzeba dokupowac osobno. mozesz smazyc na smalcu, albo np. pamem tylko delikatnie popsikac po patelni. olej zamiast oliwy tak ale tloczony na zimno. Błyskotliwa 'rada' Olej rzepakowy na zimno, należy stosować jak sama nazwa wskazuję na zimno np: do sałatek, z reguły nie [...]
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia. Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
[...] gotowanych i duszonych. Możesz go stosować na zimno jako dodatek do różnego rodzaju sałatek i surówek. Nie należy go ogrzewać powyżej temperatury 100 stopni, więc nie nadaje się do pieczenia i długiego smażenia. Zawiera największe ilości witaminy E spośród wszystkich olejów, jest również bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe. www.edieta.pl
Cytuję Charona - "Smażymy najlepiej na tłuszczach nasyconych, stałych w temperaturze pokojowej, które są najbardziej stabilne podczas ogrzewania, a więc olej kokosowy, palmowy, smalec. Do w miarę krótkiego smażenia przy niewysokich temperaturach możemy użyć tłuszczów jednonienasyconych - oliwa z oliwek, olej rzepakowy. Nie smażymy na [...]
[...] w ogóle nie powinien być używany do frytek i smażenia/pieczenia w wysokich temperaturach. 100 razy lepiej pokroić kilka ziemniaków w plasterki i usmażyć na odrobinie tłuszczu - oleju rzepakowego, kokosowego, smalcu... P.S. Olej słonecznikowy nie wytopi się z gotowych kupnych frytek. Pozdrawiam. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-01-21 22:06:15
[...] Składniki na 4 porcję: 400 g udźca jagnięcego garść jarmużu 4-6 bułki razowe pół cebuli 1 łyżeczka mleka 100 g czerwonej fasoli 1 pomidor 30 g sera MANCHEGO sól, pieprz olej rzepakowy z bazylią i czosnkiem(może być zwykły) Sos: łyżka majonezu łyżeczka musztardy bawarskiej sól, pieprz Przygotowanie: Cielęcinę zmielić dodać solidną ilość [...]
domer namisał : "Smazyc na lnianym to najgorsze co mozna z nim zrobic" Ty napisałes: "domer a co z mct i wysoka temperatura czy cos sie dzieje w opisie oleju mct z PVL czytalem ze mozna go dawac do goracych prod " Po pierwszych słowach odniosłem wrazenie ze piszesz a propo smażenia : "domer a co z mct i wysoka temperatura [...]