Olej zimnotłoczony nie nadaje się do smażenia. Smażymy na maśle klarowanym, oliwie, smalcu, oleju kokosowym. Fixy to syf. Problem w tym, ze chcesz jeść suchą kurę z suchym ryżem. Na to nawet fix nie pomoże. Weż udko - upiecz z przyprawami, z warzywami, inne mięso - uduś, z passatą pomidorową, cebulką, porem, grzybem jakimś ;-). Zrób sos ze [...]
[...] jedz rozne, a ryby najzdrowsze są tłuste. chudą rybke tez mozesz zrobic, a tłuszcze dodac oddzielnie, np. oliwe, awokado, etc..co do smazenia: jesli juz, to najlepsze są do tego maslo klarowane, smalec, olej kokosowy. jak masz patelnie teflonową to w ogole nie musisz uzywac tluszczu do obróbki i wyjdzie smaczniejsze, bo sie delikatnie przypiecze
Do tej pory wygladalo to tak: Posilek 1 - 7:20 - 30 g Białka - 300 ml mleka do rozpuszczenia - 70 g ryzu brazowego - 150 g Jabłka - 20 ml Oliwy z oliwek + Multivitamina, sok marchwiowy, Omega 3 Posiłek 2 - 10:30 - 50 g Poledwicy z Indyka - 50 g Seru żółtego Gouda - 180 g Bulki Grahamki Posilek 3 - 14:00 - 15:00 ( w zaleznosci od konca szkoły ) - [...]
ADRIANUS88 ja rzepakowego uzywam głównie do smazenia kuraka i ryb a jesli chodzi o sałatki i inne pierdy to stosuje olej lniany i oliwe a omege 3 jem codzinne od 2 lat tzn gold omega 3 idealna proporcja zachowana
Pardon, miałem na mysli zamień na coś innego. Tłuszcze: orzechy, ryby, wiórki kokosowe, oleje do smażenia, olej lniany do picia 10g dziennie Zmieniony przez - mrWodoo w dniu 2016-04-11 00:01:23
Oliwa nie nadaje się do smażenia. Olej lniany to wielonienasycone kw. tł., źródło kwasów omega-3. Ta mieeszanka ziaren to przewaga omega-6, plus oliwa - spora dysproporcja w podazy poszczególnych kwasów tł na niekorzyść tych najważniejszych.
Oki to akurat był olej ponieważ był omlet smażony a z tego co kojarzę to oliva się nie nadaję do smażenia, tak że pytanie co polecacie do smażenie podkreślam sporadycznego ponieważ za zwyczaj nie mam czasu na takie cuda tylko czasem w weekendy.
Żeby zmniejszyć to cholerne białko będę musiał z mięsiwa chyba uciąć trochę gram, bo inaczej tego nie widzę. Rozumiem że jak po treningu jadłem banana+piłem białko to teraz mam z tego zrezygnować i normalnie posiłek zjeść tak ? Ten olej kokosowy mogę naprzemiennie stosować z oliwą z oliwek do smażenia chyba wtedy nie będzie tak źle ?
Mięso, ryby, kasze, vegetables ... najlepiej parowane - nie tracisz tak wielu wartości odżywczych jak np. przy gotowaniu. A jeśli już smażyc to na PAMIE .
[...] kupywac te drozsze w tych kanisterkach xD nic to nie da poza tym zalezy do czego potrzebujesz oliwe z oliwek czy do smazenia czy do uzupełnienia diety jezli do diety to olej lniany jest bardzo dobrym tłuszczem konkurencyjnym z olejem z ryb, kosztuje w aptece ok 22 zł za poł litra a oliwa z oliwek jest biednym olejem patrzac na jej wartosc [...]
[...] nie zatrzymuje się wcale aktualnie obcinam na 1400kcal warto wzbogacić się ostropestem plamistym babką płesznik by odkwasić organizm i by jelita pracowały poprawnie stosować olej kokosowy do smażenia oliwa z oliwek do warzyw, można len mielony wrzucić, kurczak ,mięso tak zgnębione wieprzowe ,schab, jaja całe, picie zielonej cherbaty to klasyka [...]
[...] liczbą składników. Biedronkowe są głęboko mrożone. Białko w proszku przy tej ilości białka, które powinienes spożywać to niepotrzebne, chyba ze jako dodatek. Skłoniłabym się do ograniczenai liczby posiłków. masło roślinne wymień na jakieś które ma minimum 82% tł, (jeśli chodzi o smarowanie) do smażenia olej kokosowy, albo klarowane masło.
Właśnie nie wiem czy zastój czy stoi, teraz pokazuje 75,5 codziennie rano, a jakis czas temu pokazywalo 74.8 nawet,ale to chyba dlatego ze olalem weekend i jadlem smieci. Musiałbym z tydzień poczekać pewnie czy stoi czy rusza w dół, interwały, coś konkretnego, bo z kondycja słabo i chyba robilbym je zle? Na rowerze lubie jezdzci choc co prawda [...]
Ogólnie mocno aktualny i dyskusyjny temat jeśli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia. Jak zostało wspomniane, oliwa z oliwek extra virgin z dobrego źródła, olej kokosowy. Jeśli ktoś ma dostęp do sprawdzonego rzepakowego to też będzie git, ale rozmawiając o powszechnie dostępnych kujawskich itp. - to sam sposób ich przechowywania, opakowania [...]
mam takie pytanie co do oleju kokosowego, zakupiłem ten kokosowy-extra-virgin-nierafinowany na którym niby można smażyć, a na pewnej stronce wyczytałem: "Na ciepło czy na zimno? W sklepach mamy do wyboru oleje tłoczone na zimno i na ciepło. Te drugie w trakcie procesu produkcyjnego są dodatkowo rafinowane, czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jaki olej używasz do smażenia i dlaczego aż 10ml dajesz , co do treningu to lepiej odrazu cwiczyc całe ciało a nie tylko rece , albo klate bo juz nie wiem
Chodzi o tluszcze zdrowe, tran, oliwa z oliwek, olej lniany, itd...nie o mleko, orzechy zas sa jak najbardziej ok. II sniadanie i podwieczorek wywalisz tzn co ;> calkowicie i ich nie bedzie ? czy poprostu zastapisz jakimis pelnowartosciowymi posilkami ? Ryba na obiad jest ok, oliwa jak najbardziej, ale do smazenia to ona sie nie nadaje. Twarog [...]
[...] zaczynajac od takiej puli kalorii. zacznij od tych 2700-2800. produkty wedzone bym wyeliminowal z diety (makrela), ewentualnie naprawde sporadycznie. kukurydze rowniez bym wyrzucil, ale powiedzmy ze od 30g jeszcze nikomu krzywda sie nie stala ;-) raz zamiast oliwy dalbym do smazenia olej kokosowy rafinowany, co by jakis tluszcz mct zaistnial.
[...] najlepiej wywalić), masło klarowane do smażenia, ser żółty - zostają jakieś marne dwa jajka i garstka orzechów... Ja bym tu zdecydowanie dołożyła więcej i lepiej (np. olej lniany "budwigowy", tłustą rybę dobrej jakości ). Banan z chudym serem to nie jest zbilansowany posiłek - brak tłuszczu.Białka jest za dużo w stosunku do węgli - przez [...]