[...] g****. Nie wiem dlaczego ale na 5 z 6 posiłków u ciebie znajduje się oliwa. Smażysz na niej czy dodajesz żeby podbic tłuszcz? Jeśli chcesz używać dobrego tłuszczu do smażenia to wybierz olej kokosowy, masło klarowane czy smalec, a jeśli chcesz dobić tłuszczu w diecie to wybierz orzechy, ryby (ale nie z puszki), masło (do smarowania) czy awokado.
Tkanki jest w miarę dużo, ale tylko w okolicach brzucha. Chcę najpierw przymasować bo po redukcji będę wyglądał jak anorektyk ze swoim wzrostem bez fatu i mięśni, dlatego pierwszy cel to je zbudować. Jeszcze co do jadłospisu, będzie ok do smażenia olej rzepakowy zamiast oliwy?
Nie, wszystko wazymy przed obróbka, makro się nie zmienia po obróbce, najwyżej waga. I jak masz dodawać tłuszczy, to wywal tem pamy, spraye, daj do smażenia olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Do kurczaka dałabym kokosa lub masło, ze względów smakowych. Jak byłes na 1600-1700 to była głodówka, mogłeś spowolnić metabolizm, organizm przestawił [...]
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
[...] można się ubierać ;-) ) chociaż ja też często wieczorem robie sobie na rano Zapraszam do działu KUCHNIA SFD tam znajdziesz mnóstwo ciekawych przepisów. Co do smażenia pewnie, czemu nie - olej kokosowy, smalec, PAM, masło klarowane. Możesz smażyć (po wcześniejszym wliczeniu w michę użytego tłuszczu) , dusić, piec, gotować. Wedle uznania ;-)
[...] niż samo białko jaja, do tego dużo zdrowych tłuszczy, których u Ciebie zdecydowanie brakuje. Powinieneś jeść conajmniej 1g tłuszczy na kilogram masy ciała, zainwestuj np w olej kokosowy (smakuje bardzo dobrze i zawiera bardzo zdrowe tłuszcze średniołańcuchowe) do smażenia. Mięsa to świetne źródło tłuszczy! Nie unikaj tłustych mięs! Tłuszcze [...]
[...] sie ze chude mieso jak piers kurczaka do tej diety pasuje ale 1 na dzień, dziś cały dzień stosowałem diete i uważam ze za dużo tłuszczu zostaje w posiłku , dawałem 25 g olej koko. do smażenia kurczaka plus 20g oliwy do warzyw i pływało:) Mam pytanie na temat jajek czy moge codziennie jesc na sniadanie 5 całych jajek czy to za dużo będzie? [...]
[...] oceniono organoleptycznie. Próby pochodziły z mięśnia femorotibialis medius (udowo-piszczelowy środkowy). Wycięto steki o grubości 1,3cm i poddano smażeniu na uniwersalnym oleju roślinnym(jedną partię 2 minuty z każdej strony, a druga partię 4 minuty z każdej strony). Ocenę wykonano w przewietrzonym pomieszczeniu oświetlonym naturalnym [...]
nie wiem czy można cytować innych forumowiczów i znawców, ale tak w jednym arcie o olejach napisał Slapi: "A ja chciałbym polecić olej z ryżu jako jeden z najzdrowszych i bezpiecznych olejów. Jego szczególną cechą jest temperatura dymienia 255 stopni dzięki czemu doskonale nadaje się do smażenia nie tracąc przy tym swoich dobrych właściwości. [...]
Mam pytanie do pana Szukaly dlaczego olej lniany ktory utlenia sie 350 razy bardziej niz smalec polecam pan do smazenia,zaznaczam ze mowie o oleju lnianym z nie obnizana iloscia o-3 ??? Ogolnie nalezy unikac oleji rafinowanych i twardych margaryn(najlepiej wogole ich unikac) smazyc na smalcu,sloninie,kokosowym,pam.Diete najlepiej uzpelniac oliwa z [...]
Nie wiem jaki olej stosujesz do smażenia ale jeżeli jest to zwykły roślinny to bym go wywalił a mięcho piekł,gotował jeżeli podlewa. Ile masz na + kcal?? Na poczatek daj +200 i stopniowo dodawaj:)
Białka jest kolosalna ilość - nic dobrego dla Twojego ustroju. Zredukuj podaż do 1.8g/kg masy ciała, poza tym w ujęciu holistycznym brakuje wielu witamin i minerałów, dieta jest niedoborowa jak i jałowa odżywczo. Olej z pestek winogrona nie jest optymalnym rozwiązaniem, a szczególnie używanie go do smażenia, gdyż jest zasobny w kwasy [...]
Wydaje mi się, że ma ponieważ tłuszcze roślinne są jednonienasycone lub wielonienasycone, co powoduje, że bardzo łatwo się utleniają. Tym bardziej unikałbym oleju rzepakowego. Obecnie w Polsce wszystkie uprawy rzepaku są z nasion GMO i te oleje zawierają kwas erukowy. Im więcej jednonienasyconych, tym olej lepszy do smażenia, natomiast tak jak [...]
Wykonuj wpierw trening siłowy, a potem ewentualnie trening cardio na rowerku np 30 min. Twój plan podzieliłabym na 4 dni, a nie codziennie. Co za dużo to nie zdrowo :) Mięśnie podczas treningu są urywane, a podczas odpoczynku rosną. Więc warto poświęcić chociaż 2 dni w tyg np weekend na regenerację. Jeśli chodzi o Twoją klatkę to podczas treningu [...]
produkty sa typowe: piersi z indyka i kurczaka (smazone na teflonie i wedzone do chleba), tunczyk z wody, poledwica sopocka, jajka (malo zoltek), maka razowa, olej lniany i mct, oliwa z oliwek (czasami malo do smazenia) ryz preparowany, makaron, platki owsiane i kukurydziane, otreby pszeniczne, kasza gryczana, kukurydza, groszek, ketchup, orzechy, [...]
Podejrzewam że te 1848 kcal to poprawna liczba jeśli twoja waga wynosi te 55kg jak w profilu. 24*55=1320*1,4 daje owe 1848. Przede wszystkim wywal ten olej kujawski!! Daj oliwę z oliwek (w posiłku przed i po treningu w minimalnych ilościach tylko do smażenia). A tak ogólnie za mało coś tych nienasyconych tłuszczy... Do śniadania dorzuć jakieś [...]