no niby jest dobrym środkiem. ale wydaje mi sie ze dużo z tego to wy***ki !! mój dalszy znajomy wciagał to jakiś rok temu i łądnie podskoczyłi na masie i na sile .. później tez to brał to praktycznie nic. więc mozliwe że za drugim razem to kupił olej do smażenia a nie silabolin
[...] to co innego, najlepiej jest dusić mieso, mozesz tez zakupic areozol specjalny do smazenia, jezeli jesteś na diecie zbilansownej idź bardziej w kierunku roślinnch niż zwierzęcych mniejsze ryzyku złapania smalcu. Jak źródło tłuszczy olej lniany albo arachidowy i orzechy. Wieprzowine nie jadaj za często i najlepiej polędwiczki wieprzowe.
[...] Smietane i majonez zamieniajcie na jogurt naturalny i bedzie git. 1. SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Główka czerwonej kapusty, 1 cebula, 3-4 winne jabłka, sól, ocet, olej, cukier Kapustę poszatkować, ugotować w dużej ilości wody z octem i solą, odcedzić na pół ugotowaną. Cebulę pokrajać, jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać kapustę z [...]
[...] Z węgli - kasze różne, albo ryż, czasem makaron i sporadycznie ziemniaki. Zależy też od obiadu, na który nie zawsze mam wpływ Tłuszcze - tutaj bez zmian - oliwa z oliwek, olej kokosowy, masło, czasem smalec do smażenia, sporadycznie orzechy, czy olej lniany. Owoce - jabłka głównie (1-2szt dziennie, chyba, że po dzieciach jeszcze dojadam), [...]
[...] Olej kokosowy - idealny do długotrwałego smażenia. Zawiera praktycznie same nasycone kwasy tłuszczowe o wysokim punkcie dymienia i niskim potencjale utlenienia. Wyróżniamy olej kokosowy rafinowany i nierafinowany. Olej rafinowany jest sporo tańszy i nie posiada smaku ani zapachu. Jest więc lepszym rozwiązaniem dla osób, które nie przepadają za [...]
Cześć. Przepraszam za niekoniecznie dobry dział, ale tylko jedno pytanie bez tematu. Czy ten olej to jest ten zdrowy do diety czy niezdrowy. Czy można dodawać go zamiast tylko oliwy? /SFD/2016/9/14/d63e56edbaef4e10a2d123314fad6941.jpg /SFD/2016/9/14/ac8795f183634b3ba5637bc540841f8f.jpg /SFD/2016/9/14/d3542ae152534ea7a250f15f15a2dbeb.jpg Dodam [...]
[...] podgrzej w rondelku i wlej do miseczki ciągle mieszając. Zawartość miseczki przelej do rondelka i gotuj mieszając na bardzo małym ogniu przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia. Polej owoce. W suchej misce ubij białka na sztywno. Dodaj połowę pozostałego cukru, po jednej łyżce, ubijając po każdej porcji cukru. Delikatnie wmieszaj resztę cukru. Nałóż [...]
[...] nie potrzebujemy wiele. Mięso to nie wymaga długiej obróbki cieplnej, szczególnie pokrojone w kostkę. Patelnię należy polać lub natrzeć niewielką ilością tłuszczu, np. oleju kokosowego, masła klarowanego lub smalcu. Następnie włączyć gaz i rozgrzać przez kilka minut. Mięso wrzucamy dopiero na dobrze nagrzany olej, co spowoduje, że zamkną [...]
[...] lub stalowy 4-5l garnek z szerokim dnem i pokrywką. 7. Nagrzewam średnio patelnię, daję około łyżkę tłuszczu - masło klarowane bdb pasuje smakowo, może być też smalec, olej koko lub rzepakowy - chodzi o pokrycie cienką warstwą dna. 8. Teraz trzeba sprawnie obtaczać po kolei wątróbki i poukładać na tłuszczu, dobrze by były lekkie luzy, bo [...]
Kupiłem kolejny słoik kokosa... Kiedyś zamawiałem przez neta, a ostatnio kupuję w lidlu jakiś niby bio eko itd.. Głównie do smażenia stosujemy - normalnie taniej niż masło klarowane, a sporadycznie dodam do kawy :-) wolę z samym masłem :-)Ach te reklamy! Najlepsza świnia i jej smalec :-) Czy człowiek odkłada na czarną godzinę olej kokosowy? Chcesz [...]
Panteon, nie daję kerrygold. Stosuję klasyka pod postacią osełki 82%. Kupuję w biedronce, czasem w lidlu. Kerrygold w smaku dla mnie słaba różnica a olej kokosowy trochę drogi. Ten co mam, bezzapachowy używam jedynie do smażenia.
[...] - mam, kupuję na brat.pl - nierafinowany, eko, bio i co tam jeszcze. W kawie mi nie smakuje, bo jest gorzki. Używamy do smażenia. Dr Fife pisał, że wystarczy zjadać 3 łyżki oleju kokosowego dziennie i zaczną się dziać cuda - redukcja, zdrowie się poprawi i takie tam.. Niby właśnie on tak syci i w ogóle. Może jak syci, to potem je się mniej. Nie [...]
[...] antybakteryjne, odżywcze dla naszego mózgu, jest bogatym źródłem witamin i minerałów oraz jest świetnym źródłem średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych. - Oliwa z oliwek, olej rzepakowy tłoczony na zimno - kolejną pozycją są oliwa z oliwek oraz olej rzepakowy tłoczony na zimno które są również bardzo dobry źródłem kwasów Omega 3. - Chia, [...]
inne przepisy Sałatka jabłokowo serowo tuńczykowa kostka sera chudego 50 ml jogurtu 15ml olej lnianego lub olivy virgine mała cebula puszka tuńczyka 1-1,5 jabłaka z cebulą rozprawiamy się jak poprzednio dosypujemy ser olej(olivę) tuńczyka jogurt mieszamy jabła wyłuskujemy z nasion obieramy ze zkórki i kroimy na drobna kostke w rzucamy do [...]
audofil nie pisz glupot Do smazenia stale(maslo lub smalec) ALbo olej kokosowy lub rzepakowy z 1-wszego tloczenia. Te oleje plasuja sie na 1-wszym meijscu. Smazyc wogole nie mzona na wielonienasyconych....Czyli np.olej z pestek winogron. Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-04-27 10:37:01
[...] i niech to nie będzie jedyne źródło tłuszczu. Nasz organizm potrzebuje wielu witamin i minerałów i zdecydowanie nie służą mu monodiety. Oprócz oliwy z oliwek mamy jeszcze olej kokosowy, olej lniany, orzechy, awokado... i oczywiście tłuszcze pochodzenia zwierzęcego zawarte w mięsie, rybach, jajach. To w jakich porach spożywam tłuszcz zależy od [...]
Olej palmowy jest dobry do smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Pod warunkiem, że to nie jest jakiś rafinowany i częściowo lub całkowicie utwardzony... Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-10-09 18:45:21