[...] potreningowy to powinna być znowu solidna porcja białka z mięsa i węglowodany złożone, np ryż, brązowy makaron. Gdzie w tym są zdrowe tłuszcze takie jak oliwa z oliwek, olej lniany, ryżowy lub tran? Ty powinieneś mieć przynajmniej pół kilo mięsa takiego jak piersi, wołowina czy ryby (pieczone, gotowane), węglowodany złożone z ryżu, makaronu [...]
Oliwa się nadaje, ale do krótkiego procesu smażenia. Lepiej wychodzi na trym jak Domer wspomniał olej kokoswy, czy masło klarowane, PAM. Oleju koko wystarczy nawet 5g na usmażenie mięcha : )
Witam Zależy w jakim wydaniu robisz tą pierś.Jeśli gotowana to tak jak mówisz marchewka ,z warzywami Jeżeli na patelni,to ja używam niewielką ilość tłuszczu albo używam olej PAM do beztłuszczowego smażenia, Smażę pierś,dodaje przyprawę gyros,papryka słodka,chilli,(przyprawy według uznania)czosnek,sos sojowy . Dodaję warzywa(mieszkanka [...]
Oliwa z oliwek, olej rzepakowy lub słonecznikowy. Jajecznica jest i tak tłusta na dobrej patelni po co Ci tluszcz? Zwłaszcza jak sie robi ja poprawnie czyli od zimmnej patelni, wtedy dla gładkości dodaj odrobinę mleka np. A co do kurczaka przecież taka pierś aby była soczysta to chwila smażenia jest. Możesz kupić termometr i zdziwisz sie jak [...]
nie powienienes - najlepsze do tego celu sa tluszce wysycone - np smalec albo maslo (choc to sie szybko przypala :() zwykly olej roslinny po obrobce cieplnej moze wytworzyc duzo tluszczy trans a te sa trucizna dla nas - ludzi oliwa z oliwek jest ok - ale tez nie nalezy przesadzac z dlugoscia smazenia pozdrawiam Wiedza to podstawa "Madry [...]
Usmażyć, ugotować - co wolisz. Smażyć na olej/oliwa Przyprawy na końcu smażenia. Do kanapek tak średnio to widze. Lepiej weź sb pokrój tego fileta w kostkę i weź w jakimś pudełeczku np z ryżem i warzywami gotowanymi. Czas wyjdzie ci ten sam jak wsyzsko na raz załączysz :D Smaczne i makros dobry xd