Olej kokosowy rozumiem nierafinowany? Jeść go na zimno (polewać np: ryż), czy do smażenia? Ma to duży wpływ na redukcję czy to raczej zabieg zdrowotny? ;)
Masz wybierać jak najlepsze składniki. Organizm musi mieć siłę by wrócić do zdrowia, tym bardziej, że jesteś przed artroskopią (też miałam z łąkotką problem, też pęknięta), także tutaj skupiłabym się na wartościowych produktach (sosy gotowe nimi nie są) Wejdz w kuchnię SFD [...]
[...] odpowiednie będzie tylko trzeba zrobić żeby wszystkie były ok. Ogólnie żonka stara sie wszystko robić bez tłuszczu a jak już to oliwa z oliwek tłoczona na zimno i olej kokosowy akurat rafinowany bo do smażenia to po co przepłacać za tłoczony na zimno. I tu moje drugie pytanko ile białka potrzeba dla mnie na kilogram ciała? 1,5 grama [...]
a podpytaj tu co dobre do smażenia: http://www.sfd.pl/POJEDYNCZE_PYTANIA_VOL._18-t1072890-s294.html#post10 ogólnie to olej kokosowy, ale w tym temacie masz paru wybitnych specjalistów. i tyż w kuchni so szpece na czym i po co smażyć: [...]
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
[...] konia. wystarczy 50g, dodaj mleka i 2 jaja + 2-3bialek. Lyzka Oliwy. Oliwe lepiej uzywac do do smazenia a do posilkow do polewania lepiej Olej rzepakowy tloczony na zimno, olej lniany. Mozesz dac lyzke oleju. II Posiłek : 120g Kuraka pomidor 4kromki razowego + jogurt naturalny ( 70g ) B:40 T:5,3 W:68 Kcal:483 OK, ale chleba jak najmniej na [...]
czy olej ryżowy jest do zaakceptowania do smażenia? temperaturę dymienia ma wysoką, tylko nie wiem jak ze składem @-) chciałabym jakąś alternatywę tańszą do kokosowego, nie na stałe tylko wymiennie
:). Wiem, podobno lepszy do smażenia jest już olej rzepakowy.. Wybieram to co tańsze niestety. Olej kokosowy czy jakiś inny są drogie. Ale poza tym, smażę często w takich torebeczkach beztłuszczowych a oliwą polewam na zimno później. Czyli lepiej używać oleju rzepakowego czy tej oliwy? musze wybrać mniejsze zło:)
ćwiczysz dobrze :-) wspięcia na palce też z obciążeniem rób na oliwie nie smaż, z tłuszczy roślinnych do smażenia nadaje sie tylko olej kokosowy smalec może być z bananów zrezygnuj, z kolacji w ogóle wywal węgle. o której godz masz trening siłowy?
[...] - bo jeszcze się zadomowię tam i będzie problem - ale dziękuję bardzo A teraz fakty spójrz na moje wymiary już nie jest tak kolorowo - ale nie ma się co łamać. Saida PAM z tego co wiem to bezkaloryczny olej w sprayu do smażenia beztłuszczowego - choć nigdy się z nim nie spotkałam. A poza tym to również dziękuję choć to chyba żaden wyczyn.
[...] migdały). Nie będą Ci owoce suszone, a nie daj bóg kandyzowane podbijały węgli, za to ładnie zyskasz na tłuszczach, które masz marniutkie. Do smażenia/pieczenia kup sobie olej kokosowy - w sklepie z tzw. zdrową żywnością lub w necie (tutaj chyba dziewczyny pisały gdzie kupują netowo: [...]
Shrimp :-) wędlina robiona przez mamę nie kupna, olej słonecznikowy był wykorzystany do smażenia muszę sie w coś innego zaopatrzeć, a poza bilansem już nic nie ma dozwolonego staram się trzymać w ryzach tym bardziej po ostatnim, wiem ze jak trochę spróbuję to popłynę dalej. Zresztą jeszcze bardziej jestem zmotywowana, wczoraj zrobiłam zdjęcia [...]
[...] czy możesz polecić jakąś dietę według której mógłbym ustawić sobie jadłospis? Nie mam zamiaru w ogóle smażyć bo będę używał tylko grilla elektrycznego/parowaru a ten olej dodałem dlatego bo pamiętam że kiedyś piłem go z łyżeczki po obiedzie ewentualnie polewałem kuraka żeby dodał tłuszcze roślinne. Jeżeli chodzi o warzywa i owoce to je [...]
na oliwie też można, ale umiarkowanie najlepsze do smażenia są oczywiście tłuszcze najbardziej stabilne, czyli tam gdzie jest najwięcej nasyconych - olej kokosowy, masło (najlepiej do smażenia wziąć ghee, czyli masło sklarowane), smalec (najlepiej barani lub gęsi) można też roztopić łój wołowy i na tym smażyć
Na szyybko,w drodze na trening. 20 czerwca: 2306kcl, W:186g,T:90gB: 196g Włączam do diety ryż,kaszę,w niedzielę ziemniaki. Do smażenia używam,niewiele,ale jednak, oleju rzepakowego. Kupiłem oliwę z oliwek,avocado,kupię dobry olej kokosowy. kebul,ten plan fajny,ale szczerze,to czuję,że nie na teraz. Tak swoją drogę wyobraziłem sobie,jak robię [...]
[...] Angeli. Łączny czas 45min KB 12kg Sauna /SFD/Images/2016/2/18/085837e933d545859536a043d9f38e12.jpg --------------------------------------------------------------- W Biedrze olej kokosowy rafinowany za 9.99, do smażenia, pieczenia i wszedzie tam, gdzie nie pasuje smk kokosu lub gdzie i tak niszczymy go ciepłem ;-) zwykle kupuje na allegro za [...]
[...] owoce, więc dobrze żebyś uważała na ilość fruktozy (gdzieś jest podpięta tabelka) - o ile wiem to jak już mleko to nie chude :) - oliwa z oliwek z warzywami na patelnię to do smażenia? bo tu też najlepiej olej kokosowy / masło klarowane to tyle wiem na start, zaznaczę raz jeszcze, że sama zaczynam, także wyrocznią nie jestem, chcę tylko pomóc :)
Z tego co mozna dowiedziec sie na forum to oliwy z oliwek do smazenia sie raczej nie uzywa. Polecane do tego sa najlepiej olej kokosowy, moze byc tez maslo klarowane albo smalec. Poczytaj: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
[...] odpowiedzi na pytanka. W zasadzie nasuwaja mi sie dwa 1. czy na masie pilnujecie kcal co do jednego np zapotrzebowanie jest 2500 rowne 2500 ma byc, pewnie nie dlatego pytam o margines bledu dodam ze nie licze warzyw 2.do smazenia omleta: smalec olej z oliwa razem oliwer czy oliwa sama Zmieniony przez - szczekacz w dniu 2015-11-30 17:49:20
Do smazenia uzywaj tluszczow stalych, jak np smalec, ew. PAM, lub w przypadku krotkiego smazenia oliwa z oliwek rafinowana. Do picia czy surowek, oliwa z oliwek extra vigrin, olej lniany, oczywiscie w zaleznosci od proporcji kwasow tluszczowych w diecie.