robię podobnie ale chwilę podsmażam tunę z ryżem na patelni. Mam pytanie odnośnie tuny: bo nie nawidze tuńczyka z wody ale z oleju jakoś ujdzie, zazwyczaj odcedzam ale czasem używam olej z tuny do smażenia. Używam też tunę rozdrobnioną a nie w kawałkach bo tańsza. Czy duże błędy popełniam czy może tak być, dodam że jestem na redukcji!!!
[...] smażenia mięsa, a nierafinowany do naleśników z bananem i pieprzem- idealna potrawa na śniadanie(lub podobnych potraw) i do kawy. Do pozostałych potraw mam oliwę z oliwek i olej lniany. Nierafinowany olej oprócz smaku, posiada więcej wartości odżywczych( i podobno nawet zdrowotnych), ale co do zawartości olejów średniołańcuchowych MCT jest bez [...]
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
zakupiłam olej nierafinowany nieoczyszczony zimnotłoczony słonecznikowy, bo mniej więcej wiedziałam jakiego smaku sie po nim spodziewać i chyba się z nim polubie. A do smażenia polecacie kokosowy bezzapachowy czy zapachowy? Pani w sklepie podpowiedziała, że do placków na słodko, naleśników to ten zapachowy a do mięs b/zap. Mięs w zasadzie nie [...]
[...] będzie dla Ciebie wystarczające. 3. Mleko sojowe zamień na kokosowe lub migdałowe / ryżowe o czystym składzie. Soja nie jest pożądanym składnikiem zdrowej diety. 4. O oleju słonecznikowym już wspomniała sss. Jeśli chodzi o tłuszcze do smażenia, to sięgnij po olej kokosowy, masło klarowane, smalec. 5. Gotowe pieczywo to zawsze ryzyko [...]
[...] tzn w sensie zeby nie przekraczac 1800kcali ale zeby np nie musiec specjalnie dobijac tym tluszczem. czasami to zeby nie skonczyc z bilansem 1300kcali doslownie dopijam olej (mam taki pyszny na takie okazje z orzechów macadamia) ale sobie mysle ze tym tylko sobie mieszam w glowie. ja nigdy duzo jesc nie bede, jak licze normalnie tyle ile bym [...]
Wędliny sklepowe są przepełnione chemią, słaby profil aminokwasowy - nic pożytecznego. Olej kokosowy jest ok - do smażenia, ale Ty go nie wliczasz. Zarówno pestki dyni jak i olej ryżowy to doza omega-6 - uwzględniając oba produkty w diecie możesz zaburzyć właściwą proporcję kwasów tłuszczowych.
A mi właśnie przyszła paczka ze sklepu z dziwnym żarciem %-) i mam olej z orzechów macadamia (podobno najlepsza relacja o3 do o6 wśród orzechów i do smażenia też się nadaje, bo wysoka temperatura dymienia), jakaś dziwna mieszanka na śniadanie z różnych pysznych rzeczy, głównie migdałów ziemnych chufa - cokolwiek to jest- \-), kasza orkiszowa, [...]
do posiłków używaj oliwe z oliwek do smażenia krótkotrwałego (jajecznica) to oliwa z oliwek oraz może być masło do smażenia dłuższego najlepszy jest olej kokosowy wiadomo ze smażenie nie jest za zdrowe i o wiele lepiej gotować/parzyć/lub smażyć bez tłuszczowo na teflonie
[...] owsiane, dodać odżywkę białkową i 50ml mleka( w moim przypadku mleko bez laktozy ) następnie całość zmixować blenderem. Rozsmarowujemy ręcznikiem papierowym na patelni olej( ja osobiście używam do smażenia oleju z pestek winogron). Wylewamy na patelnie naszą przygotowaną masę i przykrywamy patelnie pokrywką na średnim ogniu smażymy przez [...]
Olej z pestek winogron zastąp jednym z zalecanych źródeł tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane.
[...] nie powinno być problemu dorzucić takie mięsiwo kilka razy w tygodniu. odpuść te fixy do smażenia. smaż mięso normalnie na tłuszczu: smalec / tłuszcz gęsi / tłuszcz kaczy / olej kokosowy / masło klarowane / olej rzepakowy. możesz również delikatny dodatek tłuszczy skomponować z orzechów: laskowe / brazylijskie / macadamia / migdały. aczkolwiek [...]
No to jaki problem wywalić olej słonecznikowy, ktory po prostu jest niezdrowy. Żonie też szkodzi. Do smażenia masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Nie rozumiem problemu, można zrobic zdrowy domowy obiad. Gulasz z wołowiny, czy wieprzowiny, o ile nie jest dramatycznie tłusta, pieczone, grillowane mięsa, smażone bez panierki, czy nawet [...]
[...] produkty mleczne (ale nie za dużo), każdego rodzaju mięso, unikam chemii i produktów zawierających cukier, syrop glukozowo-fruktuzowy, skrobia, kukurydzę, tłuszcze roślinne, olej palmowy itd (czyli większość tego co w sklepach jest) Nie jem też pieczywa i żadnych produków zbożowych oprócz płatków lub otrębów owsianych w weekend dozwolony jest też [...]
co to jest MCT ? a olej ryżowy jak się ma do tego? w nim są nasycone czy nienasycone ? (posiadam akurat, ponoć dobry do smażenia ze wzgl. na wysoką temp dymienia) Poniżej zmodyfikowałem dietę na jutro, teraz lepiej ??? Proszę o wszelkie uwagi... /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/255a948e20f5424db2b996f915500ce2.png
rafinowany, do tej pory smażyłem na oliwie z oliwek, a wiadomo co niektorzy sadza o oliwie do smazenia wiec od razu go wzialem, wiec mowisz ze olej rzepakowy lepszy? o lnianym to wiem ze jest b dobry ale napewno nie kosztuje 10zł za litr... a rzepakowy jak cenowo?
[...] już sama, nie kupuję gotowców więc to krok milowy naprzód. Kupiłam też tran - nie wiem czy dobrze ale tak poczytałam, ze dużo osób go wcina więc ja też spróbuję. Mam kupić olej kokosowy do smażenia?? Można by też zrobić coś z kalorycznościa bo zapycham żeby tylko dojsć do pułapu choć zblizonego a wcale nie chce mi isę jeść - wiadomo ze są dni [...]