Jeszcze spróbuj sobie olej z ostropestu. Bardzo subtelny w smaku i dobrze wątrobie robi Żaden olej roślinny (poza koko i palmowym) się nie nadaje do smażenia Zmieniony przez - Martucca w dniu 2011-08-29 23:58:38
[...] jego wartościach odżywczych widać, że jest podejrzany, zobacz ile ma tłuszczu. TŁUSZCZ: tłuste mięsa, tłuste ryby, smalec (również gęsi), tłusty drób (kaczka, gęś), masło, olej kokosowy, awokado, oliwa z oliwek (nie do smażenia), ewentualnie orzechy (najlepiej moczone wcześniej) + warzywa, owoce w rozsądnych ilościach Z takich składników [...]
Szukałem troche w internecie i znalazłem taką dietę I Śniadanie - 6.30 – 7.00 Omlet z płatkami owsianymi Mąka pszenna typ 2000 – 60g Płatki owsiane – 40g Jaja kurze – 200g Oliwa z oliwek – 5ml PAM – do smażenia Pomidor – 80g Sok z czarnej porzeczki – 150ml II Śniadanie [...]
wszystkie tluszcze roslinne(poza oliwa z oliwek i olejem kokosowym) zawieraja duzo kawasow omega 6, ktorych w diecie jest za duzo i maja dzialanie prozaplane. Olej ryżowy zawiera ok. 33% tłuszczy nienasyconych, więc nie jest polecany do smażenia.
[...] do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na zimno. Najlepiej olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Można również użyć oleje w sprayu do smażenia, np. coś takiego: [...]
[...] czekolady itp. Podobnie by utrzymać wagę należy ograniczyć spożycie alkoholu w różnych postaciach. Do pewnego stopnia możesz pozbyć się tkanki tłuszczowej spożywając oleje o dużej ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Pamiętając o tym, że wszelkie smażone produkty zwierają po smażeniu dużo tłuszczu, należy do smażenia używać [...]
[...] Jakoś ranne treningi mi nie służa , ale od pon wracam do pracy i wtedy juz wskakuje na mój cykl popołudniowych treningów i mylse ze wszystko wróci do normy A tu jedzonko , pierś umoczyłem w jajku i upiekłem , brązowy ryż i ogóreczki :-) i olej w spraju który kupiłem do smażenia :-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/2f342daa3bfa47c5ab2ee1081f9b5c3e.jpg
smalczyk do tematu ma sie swietnie! lepiej niz olej winogronowy bowiem olje winogronowy to omega-6 czyli cos jak słonecznikowy. w duzych ilosciach rak prostaty i stany zapalne org. a smalczyk? sprawdz w dzienniku posiłkow jego skład:))) oczywicie bez chleba ale do smazenia jak znalazł bo jest odporny na utlenianie. pzdr.
[...] po prostu głębiej w tematyce diety) to już widzę bardzo często biedę. Tłuste ziarna, orzechy, rzadko się jada w typowej diecie pana K., jedyne bogatsze źródła witaminy E to olej słonecznikowy lub rzepakowy, które często stosowane są do smażenia co już jest poważnym błędem, nawet pomijając to że sam olej słonecznikowy (standardowy) nie jest zbyt [...]
[...] nabiału podstawowego źródła białka, bo dla kobiet nie jest on najbardziej wartościową opcją), a omlet to jest najlepsiejszy na masełku klarowanym :-}. Inne dobre tłuszcze to olej kokosowy, migdały, orzechy laskowe i włoskie, oliwa z oliwek do sałatek, jaja, ryby i mięsko (nie samym chudym kurzym cycem żyje człowiek ;-) ) No i generalnie jesz [...]
Niestety żaden z nich nie będzie szczególnie dobrym rozwiązaniem. Olej ryżowy zawiera spore ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6. Raz, że kwasy te są bardzo podatne na utlenianie i nie nadają się do obróbki termicznej, a dwa, że bardzo łatwo jest zaburzyć ich proporcje w diecie względem kwasów tłuszczowych omega 3. Polecam. [...]
[...] szpinak(średnio bialka ale zdrowy:)) nie przeginaj z ta oliwa. mysle ze okolo 50g wystarczy + orzechy + tran + tłuszcz z ryb i mies. jak masz sporo kasy to mozesz kupic olej lniany(tłoczony na zimno wysokolinolenowy) olej z orzechów włoskich, olej MTC olej kokosowy(do smarzenia) no i smalec tez do smazenia(wbrew pozorom ok tłuszcz) tylko nie [...]
[...] tylko dla siebie i potem nie wiem jak liczyć... Za oliwą muszę się rozejrzeć,chociaż pewnie żadna mi nie będzie do końca smakować (nienawidzę oliwek ;-) ) Dzisiaj kupiłam olej kokosowy, więc będe miała zamiennik masła do smażenia. Dzisiaj 35 min aero. No i miska: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/7a836a34766d4dd7bc5afa9c8fc420d1.jpg Zmieniony przez - [...]
ja stosowałem zamiast oliwek "pama" czyli olej w spreyu do smażenia. Fajny efekt ani się nie świeci za bardzo ani matowo nie wychodzi. Pryskasz ciało delikatnie i rozsmarowujesz wałkiem:)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] aby smażyć jak kurczaka szynka czy co polecicie? Jakie dodatkowo źródła tłuszczu? Planowałem czasami jajecznicę na maśle 82℅. Do smażenia nadaje się kokosowy? Jaki jeszcze olej mogę używać do smażenia? Co do bułki Graham może zamienię na suche pieczywo żytnie? Ew. Wafle ryzowe. Albo pieczywo razowe? Zmieniony przez - Nyeth w dniu 2016-04-19 [...]
Z serkiem waniliowym pozegnaj sie juz dzisiaj raz na zawsze .Olej rzepakowy -smazylas na nim ta piers z kurczaka ?Do smazenia nadaje sie tylko olej kokosowy,maslo,maslo klarowane,smalec ..
kaloryczność zdecydowanie zbyt niska olej słonecznikowy nie jest zbyt dobrym wyborem. zamień go na przykład na oliwę z oliwek. Do smażenia świetnie sprawdzi się również olej kokosowy.
[...] jak chudy, czy tłusty) węgle - TYLKO ziemniaki, ryż, kasza gryczna (ew. jaglana/jęczmienna), pełnoziarnisty razowy chleb NIC WIĘCEJ !!! tłuszcze - orzechy, migdały, awokado, oliwa z oliwek, ryby, żółtko jaja, olej kokosowy, olej z pestek winogron, olej ryżowy Do smażenia używaj tylko i wyłącznie - masło klarowane / olej ryżowy / oliwa z oliwek