Do smażenia najlepiej olej kokosowy. Myślałem że na zimno dajesz ten z pestek. Oliwę, rzepakowy tylko na zimno. Z pestek winogron nie dobry jest bo, to niby wielonienasycone kwasy, ale omega 6. Także postarałbym się tu o lepsze źródło. Przelicz jeszcze tą dietę pod względem błonnika. Lepiej nie przekraczać tych 40g dziennie. Jak masz więcej to [...]
Nie można oceniać tłuszczu, czy jest zły na podstawie tego, czy zawiera NNKT, czy NKT. To tak jak wrzucać do jednego worka batony i owoce - bo obydwa produkty zawierają cukier. Olej rzepakowy może być OK, jeśli nie smażymy godzinami na tym samym tłuszczu i tłuszczami rotujemy, czyli gdzieś tam wleci oliwa do smażenia, gdzieś trochę smalcu. Może [...]
Zawsze też możesz używać do smażenia bezkaloryczny olej pam. Jednak umiejętne smażenie nie wpływa negatywnie na jakość posiłku, więc z głową jak najbardziej. http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Zmieniony przez - domer w dniu 2017-02-28 15:50:42
To czym zastąpic akurat te wędlinę w kanapce ? Słonecznik wyrzucam. Mógłbys mi wytłumaczyć dlaczego ten olej dopada ? ponieważ poczytałem dużo i własnie ten olej jak najabrdziej się nadaję do smażenia itp na diecie ( olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno ) Zmieniony przez - reetos w dniu 2015-04-15 09:46:51
[...] tłuszcze to muszę dorzucić orzechy, bo siemię lniane dorzucam, ale nie mielone? (rozumiem, że ma być mielone?) Używam oliwy z oliwek na zimno. Do smażenia zaopatrzę się w olej kokosowy lub sklarowane masło. Jajka mam od teściowej, swoje ekologiczne - Mogę codziennie dorzucać do miski? Ryby wędzone tj. makrela, po łososiu mi się niemiłosiernie [...]
[...] tyle bilans dzienny co tygodniowy, ale ogólnie dieta wygląda dość przyzwoicie - nie za wiele produktów wysoko przetworzonych, jak występują to w postaci małych dodatków, ten olej z pestek winogron bym zamienił na lniany :-) co do stosowania produktów korzystaj z poniższej listy http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
[...] 3 w diecie jest na ogol bardzo malo, a w wielonienasyconych kwasach tluszczowych zazwyczaj wystepuja omega6.Moim zdaniem najlepiej stosowac rownoczesnie i oliwe z oliwek i olej laniny.Problem tylko pojawia sie w tym iz olej lniany jest trudno przechowywac, tak zeby sie nie utlenil.Naturalnie powinno bnyc to chlodne i zaciemnione miejsce, a po [...]
[...] lecą prawie zawsze do śniadania, a czy jest ich dużo to już zdania są podzielone ;-) Placki kokosowo-kasztanowe -30g maki kokosowej -30g mąki kasztanowej -2 jajka +cynamon, olej kokosowy do smażenia, owoce, pasta kokosowa /SFD/Images/2016/2/5/bba3a2d26a3e403a935e5e86e03db7f0.jpg Krem dyniowo-marchewkowy Na 2 porcje: -400g dyni (miałam zamrożoną) [...]
Nie musisz rezygnowac ze smażenia - ważne na czym. Do smażenia nadają się smalec, masło klarowane, olej kokosowy, oliwa jest dyskusyjna. Chodzi o to, żeby smażyć bez panierki, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Jak chcesz jeść kanapki, to upiecz sobie kawałek mięsa i po pokrojeniu na zimno traktuj jak wędlinę. Kiełbasa to najczęściej coś o nieznanym [...]
Ogólnie wygląda to dobrze. Ewentualnie produkty takie jak olej z pestek winogron i wędliny warto wyeliminować. Do smażenia np. olej kokosowy, masło klarowane lub smalec.
Dobra dziewczyny! Dziękuję za taki odzew. Suple w takim razie out totalny. Eveline tak chodziło mi o to ćwiczenie, którego dałaś zdjęcie. Co do treningu tego z MC. Podciąganie na maszynie doradził mi trener na siłowni który jak zobaczył jak robię przyciąganie siedząc takie na maszynie że nogi proste i ciągniesz rękami powiedział, że mam bardzo [...]
[...] prostu pali... latwo za to zrobic maslo klarowane ktore zniesie kazda temperature i sie nie psuje wcale-przepisy latwo znalezc w necie (chyba ze mieszkasz poza polska to bardzo latwo je kupic-a w polsce to nie wiem) z co jedza ladies: Nasycone nadające się do smażenia Masło sklarowane, olej kokosowy, śmietanę pełnotłustą, tłuszcz kaczy lub gęsi
Do smazenia maslo klarowane i olej koko.... a kotlety mielone np na smalcu swietnie smakuja heheh. Rzepak extravirgin na zimno podobnie jak oliwa. masla niektotrych polskich producentow nawet jak maja 82% sa oszukane bo to musi byc 82% tl zwierzecego. czy maslo dobre czy nie widac po tym jak miekkie jest w temp pokojowej (normalnej, a nie [...]
[...] to i tak sukces,ze w takim momencie kiedy mam parcie ,nie objadłam się :) Dziś wróciłam już do miasta na studia wiec będę się starać już skleić dietę.W zeszłym tygodniu kupiłam już sobie olej kokosowy do smażenia. Wieczorem wkleję miskę z dnia dzisiejszego,bo sama jeszcze nie wiem co będę jadła,ale na obiad na pewno schab,a wieczorem trening :)
[...] - dowolna ilość piersi z kurczaka (u mnie było 0,5kg) - 1 papryka - 6 pieczarek - sól, pieprz, koperek, przyprawa do kurczaka oraz słodka papryka - 1 cebula średnia - olej kokosowy do smażenia (u mnie 15g) Przygotowanie: Pierś z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na około 1h. Mielimy mięso, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, [...]
1. palmowy ,kokosowy, smalec ktory najlepszy do smazenia 2. czy moge zamienic oliwe z oliwek na olej lniany 3. i czy mozna cwiczyc po sniadaniu? z gory dziekuje