No pain, no gain ;>
...
Napisał(a)
Ja dodaje jeszcze kukurydze konserwową i czerwoną papryke, ostatnio wrzucilem wszystko co mialem czyli kukurydze, papryke, żółty ser, pomidor, groszek, majonez, czerwona cebula i też było w pyte ;]
...
Napisał(a)
robię podobnie ale chwilę podsmażam tunę z ryżem na patelni.
Mam pytanie odnośnie tuny:
bo nie nawidze tuńczyka z wody ale z oleju jakoś ujdzie, zazwyczaj odcedzam ale czasem używam olej z tuny do smażenia.
Używam też tunę rozdrobnioną a nie w kawałkach bo tańsza.
Czy duże błędy popełniam czy może tak być, dodam że jestem na redukcji!!!
Mam pytanie odnośnie tuny:
bo nie nawidze tuńczyka z wody ale z oleju jakoś ujdzie, zazwyczaj odcedzam ale czasem używam olej z tuny do smażenia.
Używam też tunę rozdrobnioną a nie w kawałkach bo tańsza.
Czy duże błędy popełniam czy może tak być, dodam że jestem na redukcji!!!
...
Napisał(a)
błędy nie błedy...
Rozdrobniony jest gorszy w smaku.
podsmażanie na redukcji raczej też bym nie polecał.
Rób tak jak jest tu.
ja też odcedzam i dolewam kupnego oleju bo ten z tunczyka jest niedobry;P
Pozdro.
Rozdrobniony jest gorszy w smaku.
podsmażanie na redukcji raczej też bym nie polecał.
Rób tak jak jest tu.
ja też odcedzam i dolewam kupnego oleju bo ten z tunczyka jest niedobry;P
Pozdro.
Zarzywasz , wygrywasz
...
Napisał(a)
Ja nie mam tej przyprawy teraz ,wrzuce tuna+ryż+kukurydza i spadam na siłke :P Jutro na pewno przetestuje ten przepis
Zmieniony przez - bartek302 w dniu 2008-11-08 17:50:53
Zmieniony przez - bartek302 w dniu 2008-11-08 17:50:53
...
Napisał(a)
przepis bardzo dobry
najważniejsze zalety to prostota i szybkość przyrządzenia
ja tak jak ktoś wcześniej wole z kukurydzą (najważniejsze) i ewentualnie groszek, papryka
lepiej smakuje i nie potrzeba przyprawy która wg mnie zabija głębie smaku
najważniejsze zalety to prostota i szybkość przyrządzenia
ja tak jak ktoś wcześniej wole z kukurydzą (najważniejsze) i ewentualnie groszek, papryka
lepiej smakuje i nie potrzeba przyprawy która wg mnie zabija głębie smaku
a kim Ty jesteś żeby oceniać innych ... | http://asset.soup.io/asset/0468/9962_a069_500.jpeg
rusz głową ... póki możesz
mania mniejszości ... :-/
...
Napisał(a)
Tuńczyk w moim menu jest podstawą ! Z ryżem i oliwą to oczywista oczywistość ! W zależności od nastroju dokładam różnego rodzaju sosy, ważywa wszelkiego rodzaju itd. itp. Myślałem że wszyscy tak wpierniczają tę rybę, bo tego typu rozwiązania nażucają się same. Oczywiście samego z puszki też papam. I na kanapkach, w sałatkach, jako pasta (tuńczyk, cebula, jajko, chrzan, przyprawy) i takie tam.
...
Napisał(a)
Nie przepadam za tuńczykiem, robiłem wszystko tak jak w przepisie ale jeszcze gorzej we mnie wchodzi niż zwykła tuna. eh trudno
...
Napisał(a)
Dzięki za tą przyprawę Tuna z kebabem (przyprawa) bomba. Uratowałeś mi ten posiłek.
Ja daje 130g tuny, 100g ryzu brązowego+ KIlka ogóreczków kwaszonych mniam
Ja daje 130g tuny, 100g ryzu brązowego+ KIlka ogóreczków kwaszonych mniam
...
Napisał(a)
Właśnie jem, wspaniały przepis. sog leci :)
Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.
...
Napisał(a)
Jem już takie danie przez bardzo długi okres czasu i nawet nie wpadło mi na myśl żeby dodawać jakieś przyprawy. Szama spoko pod wzgledem zawrtości makrosładników ale szybko sie nudzi i zjedzenie ilości większej niż 100-150 gram może być trudne bo smak co by tu nie mówić jest "średni". Ja dla urozmaicenia dawałem:
- podpieczoną cebulke - łatwiej podchodzi tylko może powodować wiatry u niektórych
- kawałki sera (foto pod tym linkiem http://img291.imageshack.us/img291/7368/fotostorytf8.jpg na samym dole po lewej)
- kawałki jajka
Polecam z pieczoną cebulką
- podpieczoną cebulke - łatwiej podchodzi tylko może powodować wiatry u niektórych
- kawałki sera (foto pod tym linkiem http://img291.imageshack.us/img291/7368/fotostorytf8.jpg na samym dole po lewej)
- kawałki jajka
Polecam z pieczoną cebulką
Polecane artykuły