Nie ćwicz, poczekaj aż ci przejdzie. Organizm jest osłabiony, ma walczyć z chorobą a nie z ciężarami. Możesz śmiało ograniczyć kaloryczność z uwagi na brak ćwiczeń. Jedz jak będziesz głodny, aż zaspokoisz głód. Ale bez objadania. Nie licz kalorii, bo nie warto.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tuńczyka czy pierś możesz zastąpić oczywiście świeżymi rybami oraz innymi mięsami. Może na początku będzie szła, ale oczywiście w końcu stanie w miejscu - wtedy musisz zwiększyć kaloryczność diety dodając 70-100kcal. Węglowodany są ok.
Celowo dieta pokrywa sie z zapotrzebowaniem na zero...Nigdy nie miałem diety, chciał bym zobaczyć przez kilka tygodni jak mój organizm zareaguje na taką ilość odpowiednio zbilansowanego pożywienia. Czy po jakiś 2, 3 tygodniach będzie można już zadecydować czy zwiększyć/zmieniczyć kaloryczność czy potrzeba więcej czasu?
zależy jaki ma skład kalorycznośc powinnieneś mieć podaną na opakowaniu ale lepiej kupić przyprawę i zrobić samemu na pewno wyjdzie dużo lepsze i będziesz wiedział co jesz
korelacja jest prosta im mniej wegli tym wiecej palisz tluszczu im mniej tluszczu tym mniejsza kalorycznosc i to samo - wiecej/szybciej spalasz tkanke tluszczowa bialka duzo nie musisz miec bo widzialem foty, wystarczy 2g choc w tym wypadku im wiecej bialka tym wieksze wydatki energetyczne a co za tym idzie wiekszy deficyt i wieksze/szybsze [...]
tylko to czym używasz oljeu kokosowego czy nie, może znacznie wpłynąć na kaloryczność diety dużo go dajesz czy tylko żeby nie przywierało ? Zmniejsz ilość białka wpierw
To zwiększaj kalorie, żeby do końca "czasu na siłowni z rowerkiem" wyjść na -100 z kaloryczności na 0. W pierwszym tygodniu dalej zwiększaj do podstawowego zapotrzebowania. Jeśli waga zbyt szybko zacznie się zwiększać to trzeba będzie pójść pobiegać Dalej tak samo, sedno sprawy tkwi w tym, żeby zwiększyć kaloryczność stopniowo [...]
Chodzi o ilość dostarczonego białka, tłuszczy oraz węglowodanów w diecie, ile przyjąłeś na kg masy ciała, jaka kaloryczność diety? Jeżeli nic ci to nie mówi proponuje poczytać posty podwieszone.
przeanalizuj co jesz przez caly dzien, zapisuj, pamietaj przelicz ile to jest kcal a ile musisz jesc zeby przybrać. zajrzyj na ilewazy.pl tam masz kalorycznosc prodkuktow na łyżki, szklanki, plasterki itd. np szklanka makaronu ma ok 150 kcal. pozapisuj potem podlicz przy pomocy tej strony, przydana jest
nie wiem jaki jest sens wywalenia żółtek, a potem dodania tam innych źródeł tłuszczu, kaloryczność możesz policzyć tu http://nutritiondata.self.com/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2013-10-29 08:37:42
Kalorii rzeczwyiście mało, pangi bym nie jadałą tutaj mój artykuł o rybach :http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html Białko ustaw sobie na okolice 200, tłuszcze daj 1g na kg mc, reszta węglowodany, ale kaloryczność na pewno do podbicia. Ryż biały wymień z basmatii, dzikim albo parabolied. masz też kasze [...]
problem lezy albo w diecie albo w treningu. zajmij sie najpierw tymi kwestiami. swoja drog,a jak robisz trening - to absolutnie nie moze sie on okgraniczac do wyciskan na lawce. cwiczysz w ogole nogi? brzuch? plecy? jak faktycznie spozywasz nieraz i 3000kcal i nie tyjesz- mo zesz sprowbac podbic kalorycznosc diety gainerem. dopijac nim posilki. [...]
Licz ręcznie ze wzoru w podwieszonych, lub kalorycznosc diety oprzyj na podstawie dotychczasowej ilosci spozywanej zywnosci. To tylko pewien punkt odniesienie, a nie żadna wyrocznia. Z czasem bedzie wymagał korekty.
nikt ci dokładnego zapotrzebowania nie obliczy bo zależy to od wielu czynników, ja też zawsze liczę na paru kalkulatorach i wychodzą różnice maks do 200kcal, trzymaj się jednego kalkulatora przez 2-3 tygodnie i obserwuj swoje ciało, czy waga idzie w górę, czy nie łapiesz za dużo tłuszczu i odpowiednio modyfikuj wtedy kaloryczność
Próbuj podbijać kaloryczność posiłków tłuszczami. To ułatwia nabijanie kalori. Zblendowanie składników to nie jest to o czym mówisz ;-) Nie tracą na wartości produkty poprzez zblendowanie ;-) Wliczaj całość białka, nawet roślinne,