Robilam dzis znowu zapiekanke makaronowa bo tak mi posmakowala a oprocz tego mam ciasto zrobione ktore ma 2300 kcal nie moge go przejeść ,juz pol blachy zjadlam ,jest takie syte,chodz to pomożesz troche zjesc 8-) luknij na bloga dodalam fote :-D
Robilam dzis znowu zapiekanke makaronowa bo tak mi posmakowala a oprocz tego mam ciasto zrobione ktore ma 2300 kcal nie moge go przejeść ,juz pol blachy zjadlam ,jest takie syte,chodz to pomożesz troche zjesc 8-) luknij na bloga dodalam fote :-D Ale pamietasz o mnie? :-)
Mnie poniosło i mam ciasto na 5 dużych pierników %-) Tak więc chyba mi inne słodycze do szczęścia nie potrzebne :-D Trzeba raczej jakieś mięsko dla równowagi przyrządzić :-)
[...] Jest zauważalna różnica w jakości między nią a klasyczna tortową, czy też posiada szereg negatywnych właściwości dla zdrowia i sylwetki i nie ma większego znaczenia, czy zrobię ciasto z takiej, czy z klasycznej tortowej? Czy mąka orkiszowa typ 630 dobrze łączy? Ciasto jest elastyczne, czy się rozsypuje? To samo pytanko odnośnie mąki jaglanej. ;)
[...] nie jest, pod różnymi względami, dla mikroflory jelitowej na pewno, dla psychiki też ale jesli ktoś raz na jakiś czas zamiast zwykłej coli napije się coli zero a jak pecze ciasto posłodzi je erytrytolem zamiast cukru, to nie wiedze w tym nic złego cukier też zdrowy nie jest i jasne nic się nei stanie jak raz na ruski rok zje się normalnie [...]
Miss jakie ciasto z batatów? Takie coś jak tutaj Pani pokazuje madameedith.com/przepis/ciasto-z-batatow/ ?? U mnie wyszla mocna improwizacja - 3 jajka, 200g banana, 200g upieczonego batata, 50g erytrytolu, aromat o smaku słonego karmelu, 70g masła orzechowego + 50g wheya czekoladowo orzechowego, 70g mąki pszennej, 20g kakao, pół łyżeczki sody, [...]
[...] mąki gryczanej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ser mieszamy z jogurtem - można widelcem lub blenderem, następnie wrzucamy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Formuje się kule ( można co jakis czas posypywać dłonie mąką, żeby się ciasto nie przyklejało do rąk. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do [...]
[...] małą ilością oleju kokosowego i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 10-15 minut aby wierzch placka się zarumienił. Następnie wyjmujemy ciasto z pierkarnika i wylewamy na wierzch masę z jabłek. Wstawiamy ponownie i pieczemy dodatkowe 15-20-25 minut. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie do lodówki żeby [...]
Zapomniałam, że w ogóle cykałam zdjęcia :-D 1. Omlet z dodatkami 2. Wątróbka, ziemniaki, mix warzyw 3. Owsianka 4. 'krokiety' bez panierki :D z kapustą i grzybami 5. Omlet z malinami i bananem 6. Omlet bt z twarogiem + kawa 7. Ciasto marchewkowe 8. Ciasto z cukinii z malinami http://imageshack.eu/xDLc.jpg http://imageshack.eu/yDLc.jpg [...]
Ciacho super! Taki 'ala sernik jak na moje oko tym czym przełożyłaś ciasto %-) Co to za zupka? Takie w sumie leczo na szybko podsmażona cebula, trochę parówek z indyka, pomidory, kukurydza i mnóstwo przypraw :-D wszystko podduszone żeby pomidory ładnie zmiękły :-) A ciasto przełożone skyrem wymieszanym z odżywką białkową, ubitymi białkami jajek [...]
Jak zrobiłeś bułki? Typowe ciasto drożdżowe. Na mące pszennej (450) wyjdzie lepiej - wiadomo (ja użyłem 1850) Drożdze - 15-20g ciepła woda pół łyżeczki soli i cukru /wymieszać. Dodać mąki. Ważne, by nie przesadzić. Ciasto ma się kleić do rąk. Jak za dużo mąki to nie urośnie. Odstawić na 20min do ciepłego miejsca. No i do piekarnika.