Muffinki Giuseppe po tuningu Ciasto z malinami Kanapeczki /SFD/2018/11/11/e748e7ca13d64d5dad42e219c0dee4b2.jpg /SFD/2018/11/11/a110a1bdf0e3419397ab08baa96e7d62.jpg /SFD/2018/11/11/d431cf51561141f998917f9cf56d82be.jpg /SFD/2018/11/11/86488f86e47d4b7688a69a983808c910.jpg /SFD/2018/11/11/f36bf30ad8fc4675b5c983e38c91be97.jpg Zmieniony przez - [...]
. /SFD/2019/11/24/e6b766454908409aadea5e942d95923c.jpg co to jest? :-) Z Lidla jakąś nowość, nie pamiętam nazwy ale ciasto jak na pizze w środku sos pomidorowy sznka i ser Taka pizza w warkoczu %
Jabłecznik, moje ulubione ciasto aż tak cofnąłem się w pamięci, to nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłem taki tradycyjny i najlepiej na ciepło :-) trzeba podpowiedzieć babci :-D
[...] idzie w mięso, czy w oponę). Zostaje tylko ograniczenie co do ilości i pór jedzenia (już się mój organizm o to zatroszczy) Zielone światło nawet na delikatne łasuchowanie (ciasto drożdżowe, budyń/kisiel własnej produkcji, sernik itp.) W misce: Dni treningu siłowego: B - 25% W - 65% T - 10% Pozostałe: B - 35% W - 45% T - 20% Suplementacja [...]
[...] Plus treningi są w tygodniu. Omleta i tak trochę podgrzewam (bo zima jest, musze mieć na ciepło %-) ) ale zmian w smaku nie ma nic a nic. Dziś przygotowałam w ogóle tylko ‘ciasto’ poprzedniego wieczoru (rano było jak budyń od ziaren chia) bo wszystkie patelnie były w zmywarce wieczorem. Też już szybciej niż wszystko rano robić a omlet wyszedł [...]
[...] cebula, bekon) dodalam drobno starta odcisnieta cukinie - szkoda ze tak malo, bo jest niewyczuwalna a wiadomo, troche lzejsze kalorycznie sie robia takie pierogi. I ciasto mi ladnie wyszlo - z robota kuchennego, pieknie sie walkowalo i kleilo. Z miesem trzeba zrobic - tylko nie mam dobrego przepisu na farsz. DT 23 Poniedziałek 03-09-2018 [...]
[...] lub proszkiem. W drugiej zmiksuj jajka i dodaj maślankę i sok z cytryny. Do suchych składników wlej mokre i wymieszaj (trzepaczką bądź widelcem) na gładką masę. Przelej ciasto do keksówki o wym. 26x10cm i piecz w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 35-40minut. Wyjmij chlebek z piekarnika i pozostaw na 20minut, następnie wyjmij go z formy. [...]
[...] amarantusowej i 17g ziemiaczanej.. Powyższy przepis jest tym najprostszym, chociaż są jeszcze prostsze! 100g mąki ryżowej/kukurydzianej/itp, 100ml wody, sól (chyba). Ugnieść ciasto i do pieca.. Tyle że to nie rośnie i chyba bardziej spód do pizzy przypomina. Wyjdzie ledwie kilka "kromek", bo ze 100g pani radzi podzielić na 4. To tak w ramach [...]
Czy robiły się pęcherzyki powietrza w zakwasie? Najlepiej wziąć zakwas od kogoś kto długo już piecze wystarczy 2-3 łyżki .Na mocnym zakwasie ciasto wyrasta w 1,5 h.
@Godula Robię jak Ty :-) Jem podobnie. Bez dogmatów. Domowe ciasto na paleo nie jest złe.. ;-) Może dlatego mam słabe wyniki, ale... Pomiędzy paleo a tłuszczową różnic niewiele (jeśli chodzi o produkty). Mięso 3-4x dziennie mi nie pasuje - już testowałem. Zapycha mnie i obciąża. Same tłuste też mi nie pasuje, bo nie mam powera. Pisałem o tym kilka [...]
[...] tylko w mniejszych ilościach a częściej" Ojan - "zjadam 10jaj L i 500g szynki dziennie" - luźny cytat, ale mniej więcej tak to wygląda. Do tego chleb własnej roboty, ciasto od sąsiadki i wino 2 kubeczki (po 400ml) ;-) - proszę o sprostowanie jeśli się mylę Panie Janku. Takie coś do mnie przemawia. Chcecie objętości treningowej, to [...]
[...] ciekawe.. Mam w domu taką już jedną ksiażkę - z 10zł kosztowała: http://aros.pl/ksiazka/kuchnia-polska-22 Sporadycznie coś korzystamy z niej - bardziej jako wskazówki (jak zrobić ciasto naleśnikowe czy coś) niż konkretne przepisy. Bardzo minimalistycznie wszystko opisane. Za 10zł... to OK :-) Zmieniony przez - panteon w dniu 2014-07-08 18:07:24
[...] Także jutro rano oddzielę jakieś 400g tego zaczynu i wymieszam z 400-500g mąki żytniej (stosuję mąkę żytnią MELVIT TYP 2000). Ugniotę ciasto, zostawię do wyrośnięcia (4-5h) i upiekę (jak wyrośnie!). Trzymajcie kciuki!! Reszta zakwasu pójdzie do lodówki. Ciekawy jestem jak to będzie!! Od poniedziałku do [...]