Mug cake to jeden z moich ulubionych przepisów gdy złapie mnie ochote na cos słodkiego, proste i mega smaczne ciasto z mikrofali. Składniki: 20g ulubionej odzywki, u mnie to biała czekolada <3 1 jajko 15g mąki, ja dałem sojową odtłuszczoną ale każda się nadaje. 2 łyżki kefiru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia. Przygotowanie: Dokładnie mieszany [...]
[...] Przygotowanie: Najważniejsze, bierzemy gaze bądź jakąś sciereczke i wyciskamy z twarogu całą wodę. Mi po wciśnięciu zostało 200g. Z przedstawionych składników ugniatamy ciasto, nie powinno się lepic. Rolujemy tak jak na zdjęciu i dzielimy na małe kawałki. Wrzucamy do gotującej się wody, jak wypłynął pogotować jeszcze 2 min, wyjąć i ostudzic. [...]
ten do pieczenia silikon 1. zajmuje mało miejsca, można zwijać na 10 sposobów 2. nie ma prawa ciasto kleic sie podczas wyrabiania oraz wałkowania 3. można na nim piec Wynalazek cudo, polecam, za 10 kupisz w Łodzi
20 dag mąki kukurydzianej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka smalcu 1/4 l wody Mąkę połączyć z solą i smalcem. dokładnie wyrobić ciasto, stopniowo dolewając wodę ( do uzyskania konsystencji ciasta makaronowego). Cienko wywałkować i smażyć na patelni o grubym dnie bez używania tłuszczu, do momentu zbrązowienia placków (ok 30 sekund). zrodlo gugiel.pl ta [...]
21.09.2013 TRENING AERO 3 obwody na brzuch: górax20, dółx20, boki x 10 na stronę 4 minuty truchtu na rozgrzewkę 30/30 sprint/bieg x 6 6 minut wyciszenia - biego-trucht końcowy Było lepiej, ale płuca wyplute i gardło boli i kaszel. Głowa zaczęła mnie boleć trochę przy pierwszym sprincie, ale potem jakoś szybko przeszła, bo nie dokuczała. 2 l wody, [...]
Jem co mi się podoba i na co mam ochotę... zaraz idę zjeść ciasto bo zrobiłem 30 minut temu tylko stygnie... jeszcze pizze zrobiłem, też zjem i zapiekankę z makaronem i kurczakiem %-)
Pytanie na szybko - jak pieczecie chleb na zakwasie i już zarobicie ciasto i przełożycie do formy - ile pozostawiacie do wyrośnięcia przed pieczeniem? HELP!!
No to chyba możesz - tylko pamiętaj że jak się z żytniej naleśniki robi to lepiej odstawić ciasto nawet na całą noc bo żytnia mąka ciągnie dużo wody - parę godzin niech odczeka i dopiero potem zobacz - jak za gęste dolej wody i dopiero smaż.
Niestety, pewnie ciasto bylo troche za mokre, no i pieczone w za wysokiej temperaturze, bo temperatura powinna spadac tak jak w prawdziwym piecu chlebowym. ja kazdemu polecam strone Mirabelki, bo tam sa wyjasnione procesy i jest zdaje sie troubleshooting ;-) Sprawdz: http://www.chleb.info.pl/ Zmieniony przez - Bunia77 w dniu 2012-08-18 12:06:31