No ja zamowilem tylko wanilie bo nie mieli nic innego na skladzie ;/ A w sumie to sie na to rafaello czailem bo sama nazwa zacheca :-D no ale niestety... 10.05.2017 - Klatka + brzuch Trening: 1. Rozpietki 4s 3-0-1-0 14/18/18/18kg 2. Wyciskanie na skosie górnym 5s 8p 60/70/75/80/80 3. Rozpietki girondy 4s 3-0-1-0 18kg 4. Wyciskanie sztangielek [...]
22.05.2017 - DNT Dieta: 1. Omlet warzywny z kurczakiem 2. Kura z ryzem, fasolka szparagowa, brokulem i oliwa 3. Kura z kasza gryczana, fasolka szparagowa i oliwa 4. Kura w musztardzie z kuskusem, fasolka szparagowa i oliwa 5. Omlet brokulowy z kurczakiem i mozarella, budyn ze skrobi z platkami kukurydzianymi 6. Ciasto fasolowo-gryczane z [...]
[...] wziac paska, wiec po 20 km powrot do domu, znowu do Klodzka, przez co wyrobilismy sie na styk :P. Slub, wesele, impreza. Co tu sie rozpisywac, dieta jak to na weselu, obiad, ciasto, wodka, zimne przekaski, znowu wodka... %-). Pobawili sie i wrocili do hotelu. 24.06.2017 -DNT Mialy byc poprawiny, ale moja miala maly zgon, przez co tak na prawde [...]
Dokładnie :-) Ciasto: mąka żytnia 2000, jajko, mleko, woda nadzienie: konfitura wiśniowa 100% , banan+rodzynki polewa: Trec Whey 100 w bardzo małej ilości wody Dziś trening pleców a po.... budyń jaglany i naleśniki %-) Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2015-05-06 09:29:09
Wrzucaj foto tu jesli dasz rade, to wiecej osob sie skusi};-) A ciasto jak dobrze wyrobisz jest faktycznie mega, dłuuuugo je opracowywałem, ale warto było. Życzę udanych podbojów kuchennych Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-21 12:27:09
Robilem kilka razy, proporcji idealnych jak w przepisie chyba nigdy nie zrobilem, a wyszla zawsze dobra! Na ile starczy ciasto to juz zalezy jaka gruba pizze chcesz osiagnac. Ten temat to zlo wcielone jak sie jest na LC %-) Zmieniony przez - booolooo w dniu 2014-04-15 22:55:53
Teraz tylko znaleść ser zółty srednio tłusty albo light ;) w jakimś markecie, bo ciasto juz wygniecione :D Zmieniony przez - Hubi0012 w dniu 2014-04-15 23:11:09
na święta znów szykuję się żeby zrobić pizze, ostatnio wyszła nieco twarda - grekar co można zrobić żeby ciasto było nieco bardziej miękkie? Robiłem identycznie jak z przepisu na 1 stronie i troszku za twarda była
za dlugo tez nie dobrze. Powiem szczerze, ze robie to ciasto pare razy w m-cu i moim znajomi rownież, a pizza wychodzi z góry chrupka, a w środku puszek. Nie wiem czemu spotkała Cię taka przykrość
Właśnie przed chwilą zrobiłem pizze i powiem, że przepis na ciasto super! Nie zajezdzalo drożdżem i w smaku jak z pizzerni. Do tego 4 osoby najadły się takim czymś więc wielki plus dla Ciebie za przepis :)
[...] i do tego 1 jajo (nowosc) i na koniec maki az do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wyrabiam, odstawiam. Rozciagam, zostawiam na +/- 10 min (dodatkowo juz rozciagniete ciasto lekko wyrosnie). Ostatnio zrobilem dwie pizze wilkosci jaka wrzucilem gdzies poprzednio. Chyba ze 5 albo 6 osob ostro pojadlo na domowce %-) Pierwsz dzien na vlcd a [...]
Mi to wyglada na słabo wyrobione( mało zapowietrzone). Ile minut i w jakiej temp piekłes? Ja i znajomi robią tak jak podałem i zawsze wychodzi taka sama. Tu na forum ludziom tyż wychodziło ;-) I palnik nie jest dobrym sposobem na porost ciasta. Ciasto musi rosnąć w "naturze" :-) \-) Juz lepiej rozgrzać piekarnik, wyłączyć i wsadzić do środka ;-) [...]
[...] w piatek po treningu plecow :P sitch - dzieki :) Niedziela - off Jednak znow nie dokonca off... Uczelnia od rana do wieczora Dieta trzymana na tyle ile szlo. Sniadanie w domu standarowo, pozniej obiad x 2 (ziemniaki + devolai + mizeria) oporcz tego jakies ciasto, odrzywka białkowa i chleb ryzowy) Za chwile zjem z 3 jajka pozniej twarog i nyny.