[...] o ktorych nie miales pojecia - WŁAŚNIE ZASTANAWIAM SIĘ NAD WIZYTĄ U TAKIEGO nie rekami a lokciami czy pietami takie gube miesnie sie masuje trzeba je zmiekczyc urabiac jak ciasto drożdżowe niech małzonka pochodzi pietami po posladkach i dwugłowym - OK teraz konkretniejsze pytania czy czujesz ze rotacja kosci udowej w jakiejkolwiekplaszczyznie [...]
[...] moim roku. Wszystko powyżej 90%! ;-) Trening zaliczony, pompa w łapach weszła i kardio też pokręciłem. Trochę węgli mniej wpadło, a więcej białka, bo mój brat zrobił sobie ciasto na omleta, ale go nie zjadł, więc ja się pokusiłem taką porcję na 3 omlety. Po 2,5 już nie miałem siły na nic i byłem pełny jak po cheacie %-) PS. Nie umiem pozować, [...]
[...] Wpadł keczup Krokus do frytek, więc węgli nieco więcej, ale z głową. Jutro może sobie trzasnę pizzę :) W zasadzie tak sobie patrzyłem, że nawet składniki są. Oczywiście ciasto w całości na mielonym lnie odtłuszczonym. Już ostatnio sprawdziłem, że całkiem daje radę. ---------------------------------------------------------- Poniżej dzisiejsze [...]
[...] }:-( . Pizza b. ładna, ale zadam niedyskretne pytanie: czy piekłeś ją na oleju lnianym? Bo jeśli tak, to lepiej tego nie robić. Cukier jest również zbędny - bez niego ciasto powinno tak samo dobrze wyrosnąć, drożdże zjedzą mąkę :). Możesz w każdym razie spróbować, jeśli chcesz; ja robię bez cukru i wychodzi, w smaku też nie robi to [...]
[...] }:-( . Pizza b. ładna, ale zadam niedyskretne pytanie: czy piekłeś ją na oleju lnianym? Bo jeśli tak, to lepiej tego nie robić. Cukier jest również zbędny - bez niego ciasto powinno tak samo dobrze wyrosnąć, drożdże zjedzą mąkę :). Możesz w każdym razie spróbować, jeśli chcesz; ja robię bez cukru i wychodzi, w smaku też nie robi to [...]
Ja jedynie byłem częstym gościem pizzerii :) Najbardziej smakują mi te pizze wypiekane w piecach glinianych (czy coś takiego, może coś pomieszałem ). Jeżeli mieli dobre ciasto i składniki to na prawdę jest się czym zajadać. No ale to tylko jak jest świeża :) Na drugi dzień jak wszystkie :) Pewno jeszcze się kiedyś na taką skuszę, ale prawdą jest, [...]
[...] dobrą pizzę, niż upilnować interesu - tam było podobnie. Klienci na początku potrafili dawać takie napiwki, że szok... Pizza za dwie-trzy dychy i reszta ze 100-ki napiwku. Palma szefostwu odbiła i interes poszedł się ... Pizzerii niestety trzeba non stop doglądać. A ciasto kucharze robili ręcznie w dużej misce - też bez problemu dało radę.
[...] :) . Podobny efekt, jak dają te profesjonalne piece, można mieć i w piekarniku : piecze się na specjalnym kamieniu (nie próbowałam) albo kupuje za kilka zł blachę do pizzy z otworkami , które dają to, że powietrze dochodzi od spodu i jest chrupiąca. I zawsze piecze się w wysokiej temperaturze , ponad 200 stopni. W niskiej ciasto wyjdzie gumowate.
Nie poddawaj się :* też mam słabość do słodyczy to mój "grzech" ale staram sobie to odmawiać byłam dziś na IMIENINACH było ciasto sernik " nie zjadłam kawałka" wody sie napiłam i przesiedziałam przy stole, dużo wody pije i mnie to wypełnia nie raz nie mam ochoty " nie jestem głodna" ale posiłek staram zjeść. Dasz radę [...]
A ja sie zastanawiałam skąd ten zielony kolor i myślałam, że może szpinak dodałeś do biszkoptu :-D ale naprawdę fajnie wygląda to ciasto :-D te kolory bardzo dobrze ze sobą współgrają :-D mam sporo barwników, bo kiedyś kilkanaście kupiłem, żeby mi się przesyłka opłacała, czasami dorzuce jak mi się przypomni :-) Skąd miałeś pepsi zero? ;p oj tam oj [...]
to jest akurat ciasto mojej żony (moje strasznie odchudzam podświadomie i nie jest takie dobre), a ona robi całkowicie inaczej niż ja, bo ja robię wpierw zaczyn, z cukrem i mąką daję rosnąć wpierw samej kulce, a później na blaszce jeszcze, a ona wzystko razem łączy od razu miesza, kulka chwilę rośnie zaraz rozkłada na blachę, od razu nakłada [...]