Nie lubię takich zapiekanek ,co nie znaczy że źle wygląda. Wygląda przeapetycznie :) Ale to ciasto , dobrze że sniadanie zjadłem bo już by komornik do ciebie pukał :D nalepka na ciasto %-) Zmieniony przez - gienus12 w dniu 2016-01-14 06:56:22
[...] przelewamy do foremki.pieczemy 10 min w temp 200 stopni (nie dłużej niz 10 min bo czekolada nie wyplynie) po upieczeniu nie otwieramy piekarnika tylko po wyłączeniu trzymamy ciasto jeszcze 10 min, po 10 min ciasto przekladamy na talerz i posypujemy odzywka białkowa lub cukrem pudrem jak kto woli.smacznego [...]
[...] 5-6 łyżek mąki kokosowej Pol puszki mleczka kokosowego Dowolny słodzik Jajka ubijamy mikserem,nastepnie dodajemy reszte skladnikow i dokladnie miksujemy,potem wstawiamy ciasto na 30 min do lodówki.Po 30 min wyjmujemy ciasto i formujemy bułeczki ,układamy je na papierze do pieczenia i pieczemy ok 30 min w temp 180 stc. [...]
[...] nie na proch) Wrzucamy do całości. Płatki owsiane również blenderem mielimy na make i do środka. Odzywkę białkowa wrzucamy w zależności od potrzeby jednak nie za dużo bo ciasto po upieczeniu będzie suche a nie ma takie być. Wiórki dzielimy po 50 g jedna pule wrzucamy do masy. Ja dodaje jeszcze łyżkę gorzkiego kakao. Wszystko miksujemy aż [...]
heheheh. Gofry są mega dobreeeee. Kiedyś trafilem na taka gofrownie, ze ciasto kladli w kuli i sciskali takim opiekaczem i wychodzily fajne okragle gofry! Ciasto bylo z domieskza cynamonu i chyba cukru, same wafle byly super
Mam prośbę do któregoś z Moderatorów o wykasowanie z pierwszego posta sposobu wykonania i zastąpienia tym: "Składniki na ciasto wymieszać łyżką, odstawić do wyrośnięcia. Powinno mieć konsystencję gęstego ciasta racuchowego. Gdyby wyszło za rzadkie, trzeba dosypać troszkę mąki (najlepsza pszenna), a jeśli za gęste - dodać jeszcze jedno małe jajko [...]
Ziemniaki normalne - gotuje w obierkach, a potem dopiero obieram. Co do proszku - dodaje bo w wtedy omlet nieco rośnie jak ciasto, a że jest jabłko imbir i cynamon to i jak ciasto smakuje a nie jak typowy omlet z jaj.
[...] cynamon wg uznania olejek zapachowy + nadzienie owocowe albo dżem fruktozowy Ucieramy drożdże z fruktozą i dodajemy wodę do tego reszta składników i na stolnicę. Zagnieść ciasto, odkrawać po kawałku, nadziewać i formować kulki. Położyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem w odstępach i piec w tem. ok. 180 stopni przez 20 min. Po upieczeniu można [...]
[...] z wodą, dolewamy oliwę oraz miód. Dosypujemy również sól i wszystko dokładnie mieszamy. Stopniowo dosypujemy mąkę żytnią wymieszaną z mąką orkiszową. Wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto pozostawiamy na ok. 2 godziny (do czasu aż podwoi swoja objętość) w szklanej misce wysmarowanej oliwą. Miskę przykrywamy czystą ściereczką. Z [...]
[...] odpowiedniej konsystencji) - 1 jajko - 250 g twarogu półtłustego - oliwa z oliwek do smarowania patelni - 100 g jogurtu naturalnego - 1 jabłko Z mąki, jajka, mleka robimy ciasto. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni. Twaróg mieszamy z jogurtem [...]
[...] 1 jajko troszkę soli Na stolnicę wysypujemy 1 szklankę mąki, dodajemy sodę, sól i mieszamy. Następnie robimy zagłębienie do którego wlewamy kefir i wbijamy jajko. Zagniatamy ciasto, dodając stopniowo pozostałą mąkę (być może będziesz potrzebowała więcej niż podałam w przepisie). Ugniatamy aż uzyskamy konsystencję, która nie będzie strasznie lepka [...]
[...] Dodatki w zasadzie dowolne %-) u mnie był to tuńczyk, cebula, odrobinka ogórka kiszonego, mozarella i przesmażone pomidory z odrobina soli, pieprzu i oregano. Składaniki na ciasto miksujemy na masę, piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blasze, na papierze do pieczenia rozsmarowujemy masę jaglaną w dowolny kształt. Spód podpiekamy koło 15 [...]
[...] 550 ml wody lekko ciepłej Wykonanie: Wszystkie składniki po prostu mieszamy w misce i odstawiamy w ciepłe miejsce przykryte ściereczką na 20 min. Po tym czasie przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejne 20-25 min, tak jak poprzednio w ciepłe miejsce pod przykryciem. Nie należy przekraczać tego [...]
]zielone naleśniki składniki na ciasto: 40g. płatków owsianych 1 jajko ok 10 dag mrożonego szpinaku przyprawy (dowolne, ja dodałam sól, łagodną paprykę, imbir i zioła prowansalskie) rozgnieciony/starty ząbek czosnku ozdobniki: kapusta włoska sos pomidorowy płatki należy wcześniej namoczyć, a szpinak rozmrozić. gdy płatki wsiąkną wodę, dodać [...]
[...] ksylitolu lub innego zamiennika cukru 8 kropli stewii + truskawki, ok. 300 gram 1) Ubij lekko bialka, dodaj ksylitol, stewie, maslo i make, a zrobi sie z tego dosc zbite ciasto. Wyklej forme do tarty ( mniej wiecej 27 cm srednicy ) i do pieca na 180 stopni na 10-15 minut. 2) Zagotuj mleko razem z ksylitolem, stewia i xanthan gum. Zdejmij z [...]
[...] nastawionym na 180 stopni (góra/dół) przez 50-60 minut. Mój piekł się 60 minut, ale pod koniec warto obserwować co się dzieje. Lepiej nie otwierać piekarnika dopóki ciasto nie ostygnie, żeby nie opadło. Makro dla jednej porcji (1/8 całości): Kcal: 307 B: 19,2 Tł: 18,9 WW: 14,2 Na zdjęciu do sernika dodałam mus z malin [...]
[...] o 1 dzień do tylu. Dzisiejszy dzień to dzień strasznie leniwy w sumie to tylko jem i oglądam serial (Heroes) i to by było na tyle, a co do diety to wczoraj zrobione zostało ciasto, a dokładniej sernik śmietankowy, który przepis znalazłem w poście "Konkurs na deser SFD" a autorem tego przepisu jest aklord. A dziś było w połowie konsumowane. [...]
[...] jeszcze odpoczywam. Niestety jakieś choróbsko mnie bierze :-( Dziś odpoczywam, bo czeka mnie ciężki tydzień, sporo spraw do załatwienia. Jak sie poczuje lepiej to coś poćwiczę, ale nic na siłę. W kwestii diety to jest ostatnio dramat. Niestety brak czasu, brak siły na przygotowanie i ogólnie brak apetytu. I jeszcze mąż upiekł ciasto :-D