[...] szarlotka z lodami, lub sernik na zimno. II zestaw: zupa pomidorowa z kukurydzą, rolady z karkówki, ziemniaki z koperkiem, zestaw surówek, warzywa gotowane, sok, deser: ciasto III zestaw: zupa krem z pieczarek, medaliony ze schabu z pieczoną papryką , krokiety ziemniaczane, zestaw surówek, warzywa konserwowe, sok, deser: lody z owocami, [...]
[...] Przed chwilą dałam się namówić na kawałek ciasta i chyba z 50g prawdziwego ręcznie robionego sera przez co się strasznie zdołowałam że najpierw ciasto było silniejsze ode mnie, a potem ten ser {:-( TRENING A1 Przysiad bułgarski 2x do upadku mięśniowego, tempo 333, 30s 12xL, 12xP | 9xL, 9xP A2 Hip thigh [...]
saida, nie strasz... nalesniki robie prosto: maka gryczana (ok 200-250g), jajko, woda, szczypta soli. ma byc rzadkie ciasto. Najwygodniej to wlac wszystko do dzbanka blendera. Nastepnei zostawic na pare godzin i smazyc i juz. Ciasto ma byc jak rzadka smietana, bo wtedy beda fajne cienkie. Mozna nadziewac miesem i warzywami itp. Mozna wziac do [...]
Ciasto robi żona. Ciasto jest drożdżowe i właściwie to jem je dopiero w tym roku. Płatki owsiane jadłem tak jak wszyscy ale przestałem jakieś 4 lata temu. Od tego czasu drzewka owocowe zaczęły dawać plon i w zasadzie jest to główne źródło węglowodanów. Urosła mi jedna dynia (tzn. dalej rośnie). Od czasu do czasu jem fasolkę, która pnie mi się po [...]
[...] na minimum 30min. Do reszty mąki dosypuję sól. Wracam do zaczynu, kiedy widzę, że drożdże ładnie już pracują, wsypuję resztę mąki i dokładnie mieszam, w tych proporcjach ciasto ma konsystencję idealną, niezbyt klejącą a formuje się doskonale, łatwo je potem porcjować (tutaj właśnie na bułeczki :-) ). Po ulepieniu kulki z całego ciasta, [...]
Wiem wiem motywacja bardzo wazna Ale jak narazie jej nie brakuje.Wlasnie jestem po treningu "Rzeźnia Moralesa" i musze powiedziec ze bylo ciezko ale fajny trening pot ciekl po... Jakos lepiej sie czuje po krotkich intensywnych treningach niz po dlugim aero. Dieta na dzis wyglada tak: 1.Jajecznia 5jaj cebula,pomidor [...]
Jeśli ciasto się kleiło to znaczy, że prawdopodobnie za krótko trzymałeś pizzę w piekarniku lub miałeś za niską temperaturę. U mnie 25 min i 220 stopni - ciasto w środku nie było mokre i nie kleiło się.
[...] i ciezar. Wyciskanie stojac...ehm ehm laska 2.5 kg? Plus gryf olimpijski czy to taka sztangunia Reeboka co nic nie wazy? Co do amarantusa. W zeszlym tygodniu robilam ciasto z tejze maki (w Pl dostalam za chyba 13 zl) i powiem wam dziewczyny, nie pasi mi. Moja siostra sie smiala, ze ziemia smakowalo ciasto. Mysle, ze gryczany chleb bedzie [...]
[...] żona) - raz ziemniaki z surówkami i kotletem, innym razem zupa, innym kasza, ryż. Praktycznie bez tłuszczu i sosu, zawsze dużo warzyw. 18:30 - owoc, niestety często jakieś ciasto (żona dobrze piecze). 21:00 - twarożek ze szczypiorem, 2 jajka gotowane lub 2 kanapki z serem i wędliną + herbata bez cukru, tuńczyk w sosie własnym, sałatka warzywna [...]
[...] górskich, 30g migdalow , 30g rodzynków, 20g kakao i odrobinę proszku do pieczenia) Składniki dodajemy wszystkie razem do miski: następnie blenderujemy je na nasze ciasto o klarownej konsystencji bez żadnych całych orzechów, przynajmniej ja tak preferuje ;-). Gdy ciasto mamy gotowe, wkładamy naszę ciastka na papier kuchenny na blachę i [...]
[...] zwykłej mąki pszennej - 150ml ciepłej wody - 1/2x łyżki cukru - 1/2x łyżki soli - 2x łyżki oliwy / oleju - niecała paczka drożdży instant (jakieś 5g) Przepis jak na ciasto do pizzy. Wyrabiamy dokładnie, aż powstanie elastyczne i gładkie ciasto. Oprószamy mąką i odstawiamy na 40min w ciepłe miejsce. Po tym czasie odrywamy małe kuleczki [...]
[...] :) Ps. Gekar jak już będę 'duży' i po studiach to przejmę mistrza :D 1. Na makaronie pełnoziarnistym, nigdy nie byłem fanem tuńczyka ale w tej postaci mistrz. 2. Razowe ciasto 100%, z DaGrasso widziałem ulotki były jakieś zielone. A że lubie zielone, to zrobiłem pizze ze szpinakiem, kurą, boczniakami, cebulą... nie polecam myślałem że [...]
Przepis na ciasto budyniowe proszę %-) Połączyłem te 2 przepisy: Ciasto ryżowe Węglowodanowe Tsunami W sumie to wyszedł mi całkiem nowy przepis, ale nie chce plagiatu robić %-) bo podobne.
ja bez termoobiegu robię w większej temperaturze - nie powiem jakiej bo nie wiem co oznaczają te kropki dokładnie ale ponad 200, moje ciasto zawsze jest ciężkie i klejące i wyszło mi wczoraj idealne, jak nie wyrośnietę to trzymałaś ciasto w foremkach kilka h żeby wyrosło przed włożeniem do piekarnika? jak miałam nowy zakwas też dużo nie urosło za [...]
CiociaSamoZło - z moich doświadczeń wynika, że drożdże (pomijam tu fakt czy w ogóle spożywać drożdże) źle współpracuja z mąką żytnią razową (ciasto nie wyrasta). dontknow - jeśli chodzi o ten przepis z kwestii smaku, to ja bym zaryzykowała, po dodaniu odżywki ciasto będzie pewnie nieco bardziej gęste, ale powinno się udać.
[...] z wodą, dolewamy oliwę oraz miód. Dosypujemy również sól i wszystko dokładnie mieszamy. Stopniowo dosypujemy mąkę żytnią wymieszaną z mąką orkiszową. Wyrabiamy gładkie ciasto. Gotowe ciasto pozostawiamy na ok. 2 godziny (do czasu aż podwoi swoja objętość) w szklanej misce wysmarowanej oliwą. Miskę przykrywamy czystą ściereczką. Z [...]