Szacuny
1
Napisanych postów
1157
Wiek
67 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15607
dzisiaj wyczytałam w metrze:
"...na początku stycznia wyszło na jaw, że ponad połowa butelek oliwy z oliwek, pochodząca z Włoch i Hiszpanii nie spełnia standardów. Oliwa była tylko jednym z dodatków. W butelkach przeważały iine oleje roślinne. Podrabianiem oliwy zajmowały się nawet organizacje przestępcze. Na kolejnych miejscach znalazło sie mleko, miód, szafran, sok pomarańczowy, kawa i sok jabłkowy....."
...producenci do karmy dla zwierzat dodawali melaninę.....
....gliceryna do win i leków....
nie jest to co prawda temat o gotowaniu, ale związany z nim ..brrrr
Szacuny
1
Napisanych postów
3212
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
43594
Kamilla to chyba zalezy jaki masz cel? kazdy inaczej podchodzi do slodkiego smaku-tutaj na forum Szefowe doradzaja ze najlepiej jest sie odzwyczaic... https://www.sfd.pl/-t752315.html
The best way to predict your future is to create it.
Szacuny
1
Napisanych postów
1157
Wiek
67 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15607
gazeta Metro z dn.10-04-12 analizę przeprowadziła Journal of Food Science.Wyniki będą udostępniane na strone foodfraud.org (strona w budowie). A tak przy okazji, chciałam spytać o olej kokosowy. Jaki to ma smak? Chciałabym kupić, ale boje się, że będzie tak jak z olejem lnianym, który spróbowałam i o mało sie nie p.......
Szacuny
10
Napisanych postów
6363
Wiek
46 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
140149
Dzięki dziewczyny
chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny. Ten kokosowo pachnący będzie fajny do krewetek, da im taki azjatycki posmak Zresztą mi on pasuje do wszystkiego, ale ja lubię kokos. Kup sobie na próbę słoiczek 200ml w sklepie ze zdrową żywnością, jak Ci podejdzie zamówisz w necie większy słój. Ja właśnie kończę mój "słoiczek" 4,25l, a kiedyś myślałam, że to jest nie do przejedzenia
Szacuny
1
Napisanych postów
3212
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
43594
kokosowy jest pycha, Shrimp ma racje-jak juz sprobujesz z malego pojemnika i ci zasmakuje to warto kupic jakis wiekszy. U mnie 3ci miesiac zdrowego jedzenia sie konczy a 4sloik zajadam (przezarlam 2x250ml, 300ml, i 500ml) i chyba czas kupic cos wiekszego . No i tak mi sie wydaje ze w jego przypadku 10ml nie rowna sie 10g
The best way to predict your future is to create it.
Szacuny
1
Napisanych postów
1157
Wiek
67 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
15607
shrimp2
Dzięki dziewczyny
chanula nierafinowany z pierwszego tłoczenia na zimno będzie miał zapach kokosa; rafinowany będzie neutralny w zapachu i smaku. Coś jak masło - do chleba czy jajecznicy, mięs różnistych idealny.
oki czyli można i na gorąco? bardzo lubie smak kokosa, więc ten smak byłby dla mnie świetny