SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYŃCZE PYTANIA vol. 7

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 193126

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2595 Napisanych postów 5124 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78398
Co Ci pokazuje lustro i co Ci mówi sumienie?

Jeśli jesteś zadowolony z odbicia w lustrze, widzisz że jest coraz to lepiej a jedzony kolejny worek spełnia realizację Twojego dziennego zapotrzebowania - jedz.

Jeśli jednak wiesz, że jakoś tam idzie, zaniedbując tym samym zapotrzebowanie na białka i tłuszcze, widzisz że Cię zalewa tłuszczem (a wielu ważyłoby może po tygodniu ze 150 kg) - zmniejsz tą ilość.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 267 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1573
nie no wlasnie w tym rzecz ze wszystko jest zaje*bis*cie , zawsze mialem problem z utyciem jestem ekto a teraz naprade wszystko ladnie idzie do przodu i jestem zadowolony

nikt juz nie pamieta ile bylo jego staran , wiele jak jarania kruszonego na wyzwania z kazdym nastepnym dniem plan ten sam od paru lat wola walki chec przezycia ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2595 Napisanych postów 5124 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 78398
Edit, sorka nie doczytałem.

Zmieniony przez - tomaszS w dniu 2010-11-06 13:58:28
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
2 miesiace to akurat okres na dany cykl treningowy. Teraz jakas ok 10 dniowa regeneracja i pozniej okresl sobie kolejny cel. Ew. daj do poprawy swoj jadlospis zeby wprowadzic jeszcze jakis ulepszenia.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Witam czy na robienie masy mięśniowej nada się MAKARON jako węglowodany ? Pytam bo nieźle mi wchodzi - wcześniej stosowałem ryż / płatki owsiane (to na śniadanie).

Chce zastąpić ryż makaronem. Czy można budować na nim masę ? Jaki polecacie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
Oczywiście, że polecamy. Makaron najlepiej DURUM, 100% Semolina (PSZENICA TWARDA). Po treningu można biały makaron.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Dzięki za info - widziałem dzisiaj w sklepie tylko że kilka było firmy DURUM.
Na opakowaniu będzie pisało żę jest z przenicy twardej ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
Durum to gatunek pszenicy, a semolina to mąka z niej wyrabiana ;) Więdzy byle by było napisane durum lub semolina i będzie GIT.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Aha Hehe dzięki nie miałem pojęcia co to DURUM - myślałem że to firma

Jeszcze jedno pytanko - na opakowaniach makaronów często pisze ile wartosci ma w suchym a ile w ugotowanym. Naturalnie łatwiej będzie mi podliczyć dietę opierając sie o suchy bo mam gotowe liczby podane (waże suchy i obliczam pod suchy a ile waży po ugotowaniu juz mnie nie interesuej)...ale co jest podane w tabelach żywnosciowych w internecie ? Wartosci suchego przed ugotowaniem ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
tak, przed obróbką.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Masa/ korekta diety

Następny temat

Dieta redukcyjna - prośba o oceny i porady.

WHEY premium