p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż
...
Napisał(a)
Pewnie zeby lepiej smakowało
...
Napisał(a)
bialko z odzywki szybkowchlanialne
z jajek wolno
taki mix
Trening nie byl taki tragiczny, nie narzekaj
Grunt ze noga nie boli
z jajek wolno
taki mix
Trening nie byl taki tragiczny, nie narzekaj
Grunt ze noga nie boli
...
Napisał(a)
Pytalem autora tematu, widze na tym forum manie - zadaje sie pytanie do konkretnej osoby, a zanim ona odpowie jest 10 innych wersji. Zreszta juz widac 2 rozbieżne odpowiedzi...
...
Napisał(a)
wcale nie rozbiezne
i wcale tez nie jest powiedziane ze dawka bialka jaka zostanie strawiona przez organizm dokladnie wynosi tyl i tyle
Wuchta 50kg nie wazy - raczej - wiec i na wiecej moze sobie pozwolic
do tego pora poranna - wiec zahamoweanie nocnego katabolizmu
po kolejne - skoro nie ma zadnych problemow z taka iloscia na raz - nie ma powodow aby zmniejszac
fakt-jeden nie radzi sobie z iloscia 40g inny z porcja 100g poradzi sobie bez problemow o ile z nerkami wszystko w porzadku nie ma co sie martwic zbytnio
dobry art o 'pulsacji-proteinami':
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_interviews/the_proteinpulse_eating_plan
czesc:
Upon arising: About 25 grams of fast-acting proteins (short chain aminos) with some carbs.
An hour or an hour and a half later: 50 grams of protein (few or no grams of carbs, few or no grams of fat).
Noon: About 100 grams of protein (again, few or no grams of carbs, few or no grams of fat).
Between 1:30 and 2:00 pm: About 25 grams of slow acting proteins (long chain aminos), like a combination of casein and whey, along with carbs and/or fat.
Post workout: Another 25 grams of protein, again using fast-acting proteins.
Dinner: Another 25 grams of protein with carbs and/or fat.
Pytalem autora tematu, widze na tym forum manie - zadaje sie pytanie do konkretnej osoby, a zanim ona odpowie jest 10 innych wersji.
i sam sobie odpowiedziales - to jest forum - chcesz pytac tylko autora bo inne odpowiedzi Cie draznia - pisz na priv
yol
Zmieniony przez - solaros w dniu 2010-06-23 20:10:10
i wcale tez nie jest powiedziane ze dawka bialka jaka zostanie strawiona przez organizm dokladnie wynosi tyl i tyle
Wuchta 50kg nie wazy - raczej - wiec i na wiecej moze sobie pozwolic
do tego pora poranna - wiec zahamoweanie nocnego katabolizmu
po kolejne - skoro nie ma zadnych problemow z taka iloscia na raz - nie ma powodow aby zmniejszac
fakt-jeden nie radzi sobie z iloscia 40g inny z porcja 100g poradzi sobie bez problemow o ile z nerkami wszystko w porzadku nie ma co sie martwic zbytnio
dobry art o 'pulsacji-proteinami':
http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_interviews/the_proteinpulse_eating_plan
czesc:
Upon arising: About 25 grams of fast-acting proteins (short chain aminos) with some carbs.
An hour or an hour and a half later: 50 grams of protein (few or no grams of carbs, few or no grams of fat).
Noon: About 100 grams of protein (again, few or no grams of carbs, few or no grams of fat).
Between 1:30 and 2:00 pm: About 25 grams of slow acting proteins (long chain aminos), like a combination of casein and whey, along with carbs and/or fat.
Post workout: Another 25 grams of protein, again using fast-acting proteins.
Dinner: Another 25 grams of protein with carbs and/or fat.
Pytalem autora tematu, widze na tym forum manie - zadaje sie pytanie do konkretnej osoby, a zanim ona odpowie jest 10 innych wersji.
i sam sobie odpowiedziales - to jest forum - chcesz pytac tylko autora bo inne odpowiedzi Cie draznia - pisz na priv
yol
Zmieniony przez - solaros w dniu 2010-06-23 20:10:10
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
Jak nie rozbiezne? Przeciez jeden napisal ze dla smaku a drugi co innego, wiec?
A po drugie jak zadaje pytanie do danej osoby, to czy to jest forum czy nie - ON MA TAKA DIETE - wiec od niego sie dowiem po co to robi, a nie wasze domysly...
Co innego jakbys znal odpowiedz na 100%, wtedy mozesz napisac...
A po drugie jak zadaje pytanie do danej osoby, to czy to jest forum czy nie - ON MA TAKA DIETE - wiec od niego sie dowiem po co to robi, a nie wasze domysly...
Co innego jakbys znal odpowiedz na 100%, wtedy mozesz napisac...
...
Napisał(a)
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
Nie filozofuj solaros, bo chodzilo mi o jasna odpowiedz a wy kombinujecie i wymyslacie - pytam- po co ?!
...
Napisał(a)
Każda z odpowiedzi jest trafiona ponieważ zarówno Bartek, Adrian i Solaros śledzą moje dzienniki od kilku lat i wiedzą dlaczego na śniadanko spożywam tyle gram białka
Bartek napisał, że dla smaku owszem o wiele lepiej smakuje szejk jak dodam 50gram koncentratu (ok 35-40gram białka)
Adrian również poruszył ciekawy aspekt -szybko, wolno wchłanialnego białka. Dokładnie jest to mix aby organizm sam wybierał co dla niego najlepsze w danym momencie. Zanim doszedłem do takiej ilości jajek i odżywki w jednej porcji trwało to bdługo ok 3 miesięcy. Organizm stopniowo przestawiał się do większej ilości białka a mniejszej węgli. Teraz już mogę pozwoliś sobie na większą podaż białka (wcześniej jak próbowałem za szybko zwiększać pędziło do WC). Tak samo mam teraz z tłuszczami dodawanymi do szejka. Zaczynałem od 10ml teraz jestem na 20ml i obserwuję organizm. Docelowo będzie 40-50ml.
Kolega Solaros ujął to wszystko w jednej super odpowiedzi. Dodał, że ważę ok 120kg (potrzebna większa podaż białka niż u 70kg), staż, zmiana diety na wysokobiałkową i wysokotłuszczową. Do tego wszystkiego dochodziłem stopniowo a najlepszym wyznacznikiem jest obserwacja własnego organizmu aby za dużo nie oddawać co się zjadło
qwesik mam nadzieję, że moja oraz kolegów odpowiedź jest wyczerpująca.
teraz pracuję nad kolejnym elementem diety czyli zwiększanie zieleniny. Mam z tym problem bo nie lubię warzyw (no może marchewki) ale z czasem będzie zielska coraz więcej
Bartek napisał, że dla smaku owszem o wiele lepiej smakuje szejk jak dodam 50gram koncentratu (ok 35-40gram białka)
Adrian również poruszył ciekawy aspekt -szybko, wolno wchłanialnego białka. Dokładnie jest to mix aby organizm sam wybierał co dla niego najlepsze w danym momencie. Zanim doszedłem do takiej ilości jajek i odżywki w jednej porcji trwało to bdługo ok 3 miesięcy. Organizm stopniowo przestawiał się do większej ilości białka a mniejszej węgli. Teraz już mogę pozwoliś sobie na większą podaż białka (wcześniej jak próbowałem za szybko zwiększać pędziło do WC). Tak samo mam teraz z tłuszczami dodawanymi do szejka. Zaczynałem od 10ml teraz jestem na 20ml i obserwuję organizm. Docelowo będzie 40-50ml.
Kolega Solaros ujął to wszystko w jednej super odpowiedzi. Dodał, że ważę ok 120kg (potrzebna większa podaż białka niż u 70kg), staż, zmiana diety na wysokobiałkową i wysokotłuszczową. Do tego wszystkiego dochodziłem stopniowo a najlepszym wyznacznikiem jest obserwacja własnego organizmu aby za dużo nie oddawać co się zjadło
qwesik mam nadzieję, że moja oraz kolegów odpowiedź jest wyczerpująca.
teraz pracuję nad kolejnym elementem diety czyli zwiększanie zieleniny. Mam z tym problem bo nie lubię warzyw (no może marchewki) ale z czasem będzie zielska coraz więcej
Powrót do korzeni :)
...
Napisał(a)
przy takiej podazy bialka i malel podazy owocow/warzyw o zakwaszzenie nie trudno
pewnie z wielu z nas ma problemy zwiazanie z tym zjawiskiem ale nawet nie zdajemy sobie sprawy - bo albo taki stan trwa 'od lat' nie laczymy z dieta albo poprostu nie zauwazamy problemow
rozwiazanie jest proste - do kazdego posilku szklanka warzyw
latwo pisac - gorzej zrobic
kiedys jadlem bardzo malo (wiadomo jak to jest - na obiad warzywa) - teraz podobnie jak TY staram sie dorzucac czesciej
jestem na etapie 3posilkow z warzywami
Mozna tez pomoc sobie suplementacja mineralami takimi jak sód,magnez,wapń,potas - i ograniczeniem soli.
Nie rozwiaze problemu ale jest szanase ze odrobine pomoze
pozdro
pewnie z wielu z nas ma problemy zwiazanie z tym zjawiskiem ale nawet nie zdajemy sobie sprawy - bo albo taki stan trwa 'od lat' nie laczymy z dieta albo poprostu nie zauwazamy problemow
rozwiazanie jest proste - do kazdego posilku szklanka warzyw
latwo pisac - gorzej zrobic
kiedys jadlem bardzo malo (wiadomo jak to jest - na obiad warzywa) - teraz podobnie jak TY staram sie dorzucac czesciej
jestem na etapie 3posilkow z warzywami
Mozna tez pomoc sobie suplementacja mineralami takimi jak sód,magnez,wapń,potas - i ograniczeniem soli.
Nie rozwiaze problemu ale jest szanase ze odrobine pomoze
pozdro
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
...
Napisał(a)
Hmm Wuchta ja rozwiązałem u siebie problem z warzywami w bardzo prosty i praktyczny sposób.
A. są w supermarketach gotowe umyte w torebkach pakowane warzywa (w przewadze sałaty), nic tylko wsypać, dolać oliwy, wrzucić mieso i gotowe.
B. Ostatnio sobie griluje kurczaka z warzywami na patelni - pycha tak mi zasmkowało że 2-3razy na dzień to jem :D
A. są w supermarketach gotowe umyte w torebkach pakowane warzywa (w przewadze sałaty), nic tylko wsypać, dolać oliwy, wrzucić mieso i gotowe.
B. Ostatnio sobie griluje kurczaka z warzywami na patelni - pycha tak mi zasmkowało że 2-3razy na dzień to jem :D
Poprzedni temat
Duża klata = Duży Ciężar ?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Następny temat
ROZWÓJ/RZEŹBA ODPOWIEDNICH CZĘŚCI KLATKI PIERSIOWEJ
Polecane artykuły