Szacuny
30
Napisanych postów
2733
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16414
czy indeks glikemiczny pokrywa się z podziałem ww na węgle proste i złożone? chodzi o to czy węgle proste mają tylko wysokie IG a czy węgle złożone tylko niskie IG? Nie zawsze sie pokrywa
Czy mamy unikać niektórych porduktów o niskm IG bo są węglami prostymi? Tak,np.fruktoza (jest np.w owocach)ma ig 20,sacharoza(bialy cukier) 65,a np. chleb zwykly to wegle zlozone i ma ig okolo 70 choc i tak jest "mniej grozny" niz poprzednicy
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-11-09 15:03:39
Szacuny
0
Napisanych postów
28
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
248
Zalezy mi na tym zeby schudnac i mniej wiecej wiem jak ma wygladac moja dieta redukcyjna (chociaz nie jest jeszcze dopracowana) ale nie wiem ile kalorii powinienem odjac od tego co mi wyszlo ze wzoru podanego przez ellis? Zalezy mi na tym zeby pozbyc sie tluszczu z brzucha ale cwiczac regularnie nie chcialbym tez stracic za duzo jesli chodzi o sile.
Szacuny
30
Napisanych postów
2733
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16414
Najlepiej nic nie obcinaj na poczatku (mozesz byc na zerowym poczatkowym bilansie) i dodaj cwiczenia, ujemny bilans bedzie z cwiczen.Jak nie bedzie efekto mozesz obciac 200 po ok.2 tyg
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-11-09 19:39:39
Szacuny
30
Napisanych postów
2733
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
16414
Tyle jest w 100g.Ja bym bardziej powiedziala,ze to blizsze dla swoch jajek.bo najczesciej wazy ok.60g.Jedno jajko ma ok.80kcal,6g tluszczy i 6 g bialka
Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-11-09 22:05:33
Szacuny
0
Napisanych postów
86
Wiek
32 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
2317
Jeżeli mam wyliczoną dietę do danej wagi, a przybędzie mi np. 1 kg podczas cyklu treningowego, to trzeba wliczyć ten 1 kg do zapotrzebowania i zwiększyć kalorycznośc?
Szacuny
12
Napisanych postów
1777
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
29465
Proszę o szybką odpowiedź to ważne!!: Jeśli przed usmażeniem kurak/ryba ma 20g białka/100g to po usmażeniu i odparowaniu pewnej ilości wody ilo to będzie g białka/100g usmażonej ryby
Zmieniony przez - Zuper w dniu 2008-11-10 15:24:20