...
Napisał(a)
Czy bułka grahamka ma takie same składniki jak chleb razowy? Kupiłem dzisiaj te dwie rzeczy i z wygląda bardzo podobne do siebie są ;)
4
...
Napisał(a)
Bułka grahamka
Wartości odzywcze w 100g
Wartość energetyczna 252,00 kcal
Białko 9,00 g
Węglowodany 56,10 g
Tłuszcz 1,70 g
Składniki: mąka pszenna, woda, otręby pszenne, olej roślinny, drożdże, sól, płatki ziemniaczane.
Pieczywo graham powstaje na grubo mielone mące pszennej, ego produkcja odbywa sie przy udziale drozdzy.
Chleb razowy
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 236,00 kcal
Białko 6,90 g
Węglowodany 48,80 g
Tłuszcz 1,40
Składniki : mąka żytnia, sól, woda
Chleb zytni postaje na mące razowej produkowanej na zakwasie.
Zmieniony przez - godav w dniu 2017-12-05 21:36:58
Wartości odzywcze w 100g
Wartość energetyczna 252,00 kcal
Białko 9,00 g
Węglowodany 56,10 g
Tłuszcz 1,70 g
Składniki: mąka pszenna, woda, otręby pszenne, olej roślinny, drożdże, sól, płatki ziemniaczane.
Pieczywo graham powstaje na grubo mielone mące pszennej, ego produkcja odbywa sie przy udziale drozdzy.
Chleb razowy
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 236,00 kcal
Białko 6,90 g
Węglowodany 48,80 g
Tłuszcz 1,40
Składniki : mąka żytnia, sól, woda
Chleb zytni postaje na mące razowej produkowanej na zakwasie.

Zmieniony przez - godav w dniu 2017-12-05 21:36:58
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
100% CZYSTY HYDROLIZAT KOLAGENU
Kolagen SFD PURE GOLD dedykowany osobom dbającym o zdrowy wygląd skóry, a także osobom uprawiającym sport, po kontuzjach sportowych.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Graham to typ mąki pszennej, więc grahamka będzie podobna do chleba graham lub pszennego razowego ale nie do chleba razowego żytniego.
1
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Moim zdaniem dostanie w tych czasach dobrego chleba ( razowego, czy zwykłego ) graniczy z cudem. Większość "chlebów razowych" to normalne pszenne chleby z niewielkim dodatkiem mąki żytniej, do których często dodaje się karmel, który ma na celu nadanie ciemnego koloru , aby " chleb razowy" nam bardziej przypominał kolor chleba razowego.
2
...
Napisał(a)
Graham to chamska podróba chleba razowego.
Graham to syf, a ludzie myślą, że to to samo.
Graham to syf, a ludzie myślą, że to to samo.
1
Pij wodę - woda daje siłę - napędza parowozy!
...
Napisał(a)
Ja kupuje chleb w pełni żytni :) i bułki nawet żytnie z sezamem dostane :d
1
Silne nogi i plecy to podstawa ;) http://www.sfd.pl/temat259657/
...
Napisał(a)
no cóż dla mnie i tak Bułka Grahamka z Kefirkiem pozostanie pysznym posiłkiem na długiej przerwie w szkole :)
1
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
W takim razie jakie bułki polecacie, aby wartościowe? Na co dzień jadam tylko chleb żytni razowy lub pumpernikiel, ale w pracy do jogurtu zawsze lepiej pasuje bułka. Grahamki lub musli strasznie zapychają i już mi się przejadły. Słyszałam o bułkach razowych, ale niestety w moim mieście jeszcze się nie spotkałam z tym produktem.
1
...
Napisał(a)
po co 6 letni odkop?
patrz na etykiete zeby przewaga była mąki typ 1850-2000, chociaz producenci niechętnie podają te informacje, bo dodaja jej sladowe ilosci
kup porządną mąke w sklepie i sama upiecz chleb
patrz na etykiete zeby przewaga była mąki typ 1850-2000, chociaz producenci niechętnie podają te informacje, bo dodaja jej sladowe ilosci
kup porządną mąke w sklepie i sama upiecz chleb
4
...
Napisał(a)
Po to, aby nie rozpoczynać nowego tematu, skoro taki już istnieje :)
Dzięki za odpowiedź, ale na samodzielne pieczenie nie mam czasu :)
Dzięki za odpowiedź, ale na samodzielne pieczenie nie mam czasu :)
1
...
Napisał(a)
własno recznie robione przepisu szukaj w dziale kuchnia
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły