SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 277059

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3942
Ladies, pytanie z poziomu podłogi, ale w myśl idei, że nie ma głupich pytań...
Ponieważ podczas dzisiejszej rozmowy zostałam zbita z tropu muszę się dowiedzieć, czy mięso, przykładowo pierś z indora ważymy przed obróbką, czy po? Zawsze wydawało mi się, że na surowo, a nie już upieczoną, czy mam rację?
...
Napisał(a)
Usunięty przez Ruda_29 za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 58 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3942
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 6363 Wiek 46 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 140149
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1693 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32707
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
eveline Trener personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 1440 Napisanych postów 15979 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 230563
u mnie zawsze najgorsze wersje karp smażony, śledź w oleju
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a karpia można piec? bo widziałam ostatnio dzwonka w sklepie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 6400 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 46731
A lubicie karpia? moim zdaniem śmierdzi mułem i w smaku też średni :)

Ryby, standardowo "po grecku", smażę na wodzie w ziołach bez panierki, przykrywam duszonymi warzywami [marchewka, pietruszka, cebula, seler - można też z kabaczkiem], dodaję przecier pomidorowy i musztardę. W oryginale dodają też cukru, ja nie daję jest ok. Przyprawić wg gustu, całość do lodówki i jeść na zimno.

Śledź z beczki w jogurcie naturalnym [opcjonalnie śmietanie], z jabłkiem i ogórkami kiszonymi, posypany świeżą /mrożoną pietruszką i czerwoną cebulą.

Ryba [mrożona] na ciepło w sosie jogurtowo koperkowym.

Mali co z zupą?:)

Stop boring me and think. It's the new sexy...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 1546 Wiek 49 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 31468
nie lubie ryby po grecku czasem robie i jem ale myslami jestem gdzie indziej

karp najbardziej lubie tradycyjnie na patelce z cebulka, ale jak robie sama wigilie to dzien wczesniej sole, pieprze, dodaje starta albo drobno pokrojona marchewke, cebule, seler naciowy, cebula, pietruszke korzen i natke warstwami ryba, warzywa itd,,,. wszystko zalewam bialym wytrwanym winem i do lodowki. Na drugi dzien pod wieczor wyjmuje, ukladam w naczyniu zaroodpornym albo brytfance i pieke.

Czego nie możesz pokonać to powinnaś wykorzystać

http://www.sfd.pl/Kaszmir...__dalsza_droga-t898494.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
o.. to może by podsmażyć karpia z cebulką na maśle klarowanym
muszę jutro zajść do tego sklepu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1693 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 32707
Ja jem łososia z piekarnika karpia to tylko skubnę bo nie przepadam...i teraz czekam na prawdziewe śledzie...bo te tutaj w Norge to są z cukrem i innymi dodatkami GESTI zupa prawie gotowa za chwilkę będę jeść!! Brokułowa
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium