SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JEM / NIE JEM dieta by Biniu - oficjalny watek Q&A - Patrz str 1 ! cz3

temat działu:

NUTRIFARM&OLIMP

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 257502

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 285 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36713
Trochę źle napisałem:D Tradycyjny split.
Trening barków wygląda tak:
- wznosy boczne stojąc 3s
- wyciskanie hantli siedząc 4s
- wyciskanie sztangi na suwnicy 3s (lekko robione)
- wznosy tylne 3s
Trening raz w tygodniu. Wcześniej na takim treningu notowałem zadowalające przyrosty siły. Wiadomo , że na redukcji nie będzie progresu , ale też chciałbym uniknąć regresu.
Chyba na ten tydzień zwiększę węgle w DT kosztem tłuszczy i zobaczę może akurat coś ruszy z waga i pasem.
Czekam na dalsze rady ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
jesli duza jest ogolna objetosc kazdego treningu spadki podczas kazdej redukcji beda trudne (niemozliwe ?) do unikniecia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 285 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 36713
Zobaczę jak będzie to wyglądać w tym tygodniu.
Jeszcze chiałbym zapytac o pierwszy posiłek. Z racji tego , ze jem dwa razy w przeciągu 3h to praktycznie cala pyla węgloodanów przypada mi na pierwszy posiłek. Czy 160 gr węgli w połczeniu z 120gr białka to nie z dużo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Jak się ma sprawa ze słodzikiem? Można w poście?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 157 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5029
Skoro można pic cole light na poście ( a zawiera słodzik ) to możesz

Nie policzę już tych godzin i litrów mego potu,
wewnętrzny katharsis po treningu dany spokój!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Wiem, że to nie temat od tego, ale chciałem spytać. Ilość białka np 2.2g/kg masy ciała to przeliczacie na cała wagę czy waga - tłuszcz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 157 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5029
Cała wagę

Nie policzę już tych godzin i litrów mego potu,
wewnętrzny katharsis po treningu dany spokój!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 893 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 89862
Sid17
Cała wagę

ja specem nie jestem ale z tego co czytalem to zapotrzebowanie nalezy liczyc masa-tluszcz, wiec dlaczego rozklad b/t/w ma liczyc na calkowita mase, no chyba ze ma bardzo malo tluszczu wtedy bym sie zgodzil
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
Też mi się wydaje, że jak ktoś ma np 20% bf i waży załóżmy 100kg to liczyć btw na 90kg czyli odjąć te 10% tłuszczu. W końcu to mięśnie potrzebują kalorii a nie tłuszcz.

Biniu przy dietach niskotłuszczowych jakie tłuszcze byś uwzględnił jako te najkonieczniejsze?

Chciałbym się zmieścić w ok 20-30g tłuszczu, czyli mogło by to być z 5g omega3, a reszta to z mięsa np wołowiny? Bilans 1:1:1 w miarę będzie zachowany tylko co z omega9 z oliwy której brak?HMmmm
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 157 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5029
Ja ci powiem tak ja bym liczył całą wagę bo na redukcji wiadomo że potrzeba go więcej i mięśnie też chroni.

Najlepiej jak ci Biniu powie na ten temat co myśli wtedy będziesz miał poradę fachowca

( Ja mu tylko napisałem moją opinie na ten temat nikomu nie każe się do tego stosować tylko pisze jak ja to robię )

Nie policzę już tych godzin i litrów mego potu,
wewnętrzny katharsis po treningu dany spokój!

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

JEM / NIEJEM (Biniu) cześć 3

Następny temat

Chrząstka stawowa – budowa, biomechanika i etiologia powstawania uszkodzeń

WHEY premium