solarosa kto Ci kazal nie wliczac bialka roslinnego bo bilansu?
a co zle z nim?
to nie bialko?
to tez bialko,bez pelnego profilu ale tez bialko!
a skoro nie jesz tylko 1 zrodla,
ba
łaczysz ze zwierzecym to wliczaj!
duzo bialka tez nie jest dobrze
fakt bialko roslinne najlepsze nie jest,strawnosc jakies 80%,ale to tez bialko - np. ktos jes sporo wegli (makarony,ryze,itp.) i nie wlicza bialka roslinnego,jakies 500g wegli na przyklad
do tego wali 3 czy 3,5g roslinnego
.....i szybko lapie fat?
de facto bialka nie ma 3 czy 3,5g tylko spokojnie ponad 4g - srednio w produktach typowo weglowodananowych jest jakies 20% bialka (srednio)
wiec jedzac 500g wegli spozywamy gdzies 70 czy 100g dodatkowego bialka ktore spokojnie moze zamienic sie w glukoze!
ed.
teraz zobaczylem ze bialko dodales jako wegle
dziwne rozwiazanie
nie lepiej uciac bialka a dodac 'prawdziwych' wegli?
Zmieniony przez - solaros w dniu 2012-07-15 13:04:42
Ok w takim razie dam tak:
Białko 210g = 840kcal
Tłuszcze 30g = 270kcal
Węglowodany 476g =1904kcal
Białko roślinne również będe podliczać a dorzuce węglowodanów z makaronów/itp