Szacuny
4
Napisanych postów
608
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
50703
Czy kasza jęczmienna mazurska to jest dobre źródło ww złożonych? Gdzieś mi się obiło o uszy, że robi się ją z ziarna oczyszczonego, ale nie potrafiłem znaleźć żadnych informacji na ten temat...
Szacuny
4
Napisanych postów
608
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
50703
A tam, chyba każdy produkt zbożowy jest kwasotwórczy, a że kaszę mazurską lubię, to na pewno nie omieszkam jej czasem dodawać.
Co do kaszy gryczanej niepalonej, to szczerze mówiąc jeszcze się z taką nie spotkałem... gdzie ją można w ogóle dostać?
I jak się sprawa ma z pozostałymi kaszami - jaglaną, kuskus, perłową? Warto się nimi zainteresować, żeby nie było monotonii?
Podobnie sprawa ma się w przypadku płatków śniadaniowych. Wszyscy tylko mówią o tych owsianych. A co z płatkami jęczmiennymi, żytnimi, orkiszowymi, otrębami etc? Może warto je czasem kupić zamiast owsianych?