NO TO FINISH !!!
Od czego by tu zacząć ???
............MAŁE PODSUMOWANIE........................................................................................................................................................
Jeszcze w tym roku podczas wakacji przytrafił mi się dość nieprzyjemny wypadek samochodowy z którego dzięki pomocy innych osób udało mi się wyjść cało fizycznie i psychicznie..,
Jakiś miesiąc później postanowiłem prowadzić dziennik, by narzucić sobie konkretny cel w tym sporcie jakim jest
kulturystyka..,
Ćwiczę na chwilę obecną ponad 3 lata z różnymi dziwnymi przerwami, których mam nadzieje już nigdy nie będzie. Jest to moja druga redukcja w życiu. Waga początkowa w porównaniu z pierwszą wcale nie była tak duża: 68 kg przy bf 16%, jednak trzeba było to zbić, by zacząć masować.
Jeśli miałbym porównać redukcję 2014 z obecną to się nie da za bardzo. Schodziłem wtedy z bfu powyżej 25% i wagi równej 80 kg, spaliłem 18 kg wyganiając na zawsze grubasa

To co jest kluczowe to to, iż w tym roku dieta którą prowadziłem nie była zbilansowaną ( na której zazwyczaj chodziłem głodny

) i bez zbędnych długodystansowych cardio, których wtedy robiłem nawet po 2 sesje dziennie..,
Z redukcji, a zwłaszcza ze swojej motywacji jestem zadowolony bardzo. IF z CN i CL w tle okazał się genialny. Oczywiście mogło wszystko pójść znacznie szybciej jak te 4 miesiące jednak pierwsze powypadkowe tygodnie okazały się dość ciężkie. Okres wakacyjny/urlopowy także nie sprzyja redukcyjnym założeniom
No cóż ważne jak się kończy, a jestem teraz w mega dobrej formie sprawnościowo-kondycyjnej i psychicznej zwłaszcza.., Zmieniłem nawyki żywieniowe i treningowe na plus i choć może troszkę siedzi niedosyt, że mógłbym jeszcze pociągnąć i przyciąć więcej, ale Nie !!!.., za długo i za chudo, poza tym zima, a przy niskim BFie zimno
Pomiarów nie mam bo nie robiłem wchodząc na redukcję. Wrzucam aktualne:
WZROST: 171 CM BF: - KALIPER: 8,65%
WAGA: 63 KG - SFD KALK.: 9,2%
PAS: 75
BICEPS: 34
KLATKA: 95
UDO: 51
ŁYDKA: 34
Pomiary 4 miesiące ( w tym tydzień urlopu):
BF tydzień 1/13/18 = 16%/12%/9%
PAS tydzień 1/13/18 = 85 cm/78 cm/75 cm
WAGA 68 kg>63 kg