Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

...:::KRAV MAGA:::...-dla kraverów

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 79192

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 22 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 125
i tak zrobię:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 289 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1274
No to odgrzewam trochę kotleta!

Czy ktos trenował/trenuje KM na Śląsku w sekcji SAGOT-a (instruktorzy Sog) i mógłby się wypowiedzieć na ten temat?

No pain, no gain.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 275
witajcie,

dla skoro już rozmowa o Moryl Team się nawiązała jakiś czas temu dodam, że W Jaworznie również jest sekcja GKMA (Moryl-Teamu).
Treningi trwają dopiero niecały miesiąc więc jest idealny moment aby zaczynać równo ze wszystkimi.
Odbywają się w Szkole Podstawowej nr 1 w Jaworznie, ul. Matejki 3.
poniżej podaję telefony kontaktowe dla chętnych do zapisów:
500 362 701 oraz 502 646 172

sam się zapisałem i poziom jest naprawdę konkretny więc polecam!

Vae victis!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 47
Witam;)
Ja trenuje Krav Mage od niedawna.Bardzo podoba mi się ten system walki.Nasz trener duży nacisk kładzie na wytrzymałośc.Wcześniej trenowałem aikido i trochę bjj.Trener wprowadza nam elementy MMA(co bardzo mi się podoba).Jest ciekawie hehe;]
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1432
Witam ma parę pytań odnoście sztuki samoobrony jakim jest KM . Od lutego w piątki będzie taka możliwość ze zacznę chodzić na krav mage tylko jeszcze nie wiadomo czy mama pozwoli ;/ i mam pytanie do was noszę aparat ortodontyczny na górnej szczęce i czy nic mi nie zagraża jak będę trenował KM ??czy 100 zł miesięcznie to dużo według was za lekcję 1 tygodniowe po 2.5 godz ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 275
100zł to powiedzmy w miarę uczciwa cena jak za 2,5h treningu tygodniowo (pod warunkiem że będzie naprawdę konkretnie prowadzony). Jedyne co to uważam że skuteczniej jest trenować więcej razy niż raz w tygodniu żeby były lepsze efekty (ale lepiej raz niż nie robić nic :).

Jeżeli chodzi o aparat to moim zdaniem nie przeszkadza o ile prowadzący nie będzie jakiś dziwny i nie zrobi wam (jeżeli jest grupa początkująca) od razu sparringów - bo są i tacy co zamiast z techniką zaczynać od razu sparringi wdrażają i później wychodzi z tego jatka i bijatyka nie trening.

W miarę rozwoju grupy pewnie znajdą swoje miejsce. Na początek najważniejszy jest suspensor na podbrzusze - bo bez tego non stop ktoś skacze na piętach po sali w wyniku wypadku że komuś noga zejdzie albo się w porę nie zatrzyma ;)

pozdro

Zmieniony przez - lyszek w dniu 2011-02-01 16:56:11

Vae victis!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 65 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1432
Ma do nas przyjeżdżać jakiś pan z łodzi podobno jest dobrym trenerem .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1938 Napisanych postów 17102 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 90281
100 zł za raz w tygodniu? To bardzo dużo i chyba niewiele Ci da.

"Dzięki za złoto, mój ty bohaterze" - 100 dan Diego.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No właśnie też nie wiem . jestem nastolatkiem więc kasy jeszcze nie trzepie ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
krav-maga ogólnie jest droga. U nas w sekcji płaci się też 100zł i treningi są dwa razy w tygodniu po 1,5 godziny. więc ogólny czas podobnie ale jednak co dwa razy to dwa razy... dla konkretnych efektów natomiast uważam że trzeba conajmniej 3.

Vae victis!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsza rocznica

Następny temat

Noszenie noza...

Spalanie
Polecane artykuły