Witam.
rad 21 - Nie wiem czy jestem mniej czy bardziej doswiadczony ale przedstawie tu swoja propozycje treningu

. Jesli chodzi o ogulno rozwojowe cwiczenia to wiadomo - ktos kto chce sie wzmocnic
pompki + brzuszki
. Jesli chodzi o cos bardziej zaawansowanego to oczywiscie silka. Niestety silka i priorytety z nia zwiazane troszke nam sie tu kluca z trenowaniem KM np. jak ktos chce zbierac mase to KM mu w tym nie pomoze

i vice versa jak ktos stawia na KM to silka spowolni reflex znacznie oslabiajac najwazniesza strone kravki atak z zaskoczenia(np. nagla obrona z luznej pozycji przy szantazu nozem.)
Jesli chodzi o mnie to lubie balansowac wiec nie robie sie na miska ale staram sie swoje na silowni pocwiczyc

.
Zanim zaczolem trenowac kravke, wyrobilem sobie podstawy cwiczac Kick-Boxing. Patrzac z perspektywy treningow, dochodze do wniosku iz bardzo pomoglo mi to we wlasciwym odnalezieniu sie w tym systemie ze wzgledu na wiele technik uderzanych i kopanych tylko troszke ich przeznaczenie sie zmienilo(wiele przeciwnikow = szybkie obezwladnienie nie ma czasu niekiedy na wymiane ciosoow).
Obecnie oprucz kravki trenuje box (choc ostatnio mialem dluzsza przerwe z przyczyn odemnie nie zaleznych - nauka

).
Dochodzac do pointy mojej wypowiedzi - Chcialbym powiedziec iz Systematyczne treningi KM + Box lub inna sztuka uderzana + silka = satysfakcja i wieksza pewnosc siebie, ktora moze sie przydac w zachowaniu zimnej krwi w krytycznych sytuacjach, z jakimi mozna sie zetknac na ulicy, w pociagach lub jakis ciemnych miejscach. Bo nie znasz dnia ani godziny...
Hehe ale sie rozpisalem
Pozdrawiam.
"Szacunek, to powinien miec każdy do każdego."
"Cwiczyc aby przetrwac."
https://bundles.sfd.pl/../../buziaki/29.gif[/img] SFD FIGHT CLUB

SFD FIGHT CLUB

SFD FIGHT CLUB [img]../../buziaki/29.gif" alt="" />