Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
21
a mam pytanko bo się zastanwiam co trenowac w przyszłości Krav magę czy Brazylijskie JIU JITSU wiem że krav maga jest bardzo skuteczna ale nie ma w niej współzawodnictwa a ja lubię rywalizowac.Co lepsze według was co mam wybrać i czy w kravce są jakies sparingi?
Szacuny
705
Napisanych postów
4378
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
75797
mógłby ktoś opisać mniej więcej jak wygląda trening? zazwyczaj tak:
1) rozgrzewka - szczególy zależą od trenera
2) ćwiczenia - szczegóły zależą od trenera
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
108
Witam!
Pomimo ze nie czytalem wszystkich 66 stron to widze ze wkoncu jest jakas strona gdzie sympatyce kravki moga sobie spokojnie pogadac. nierozumie tych co jezdza po krav madze jak po swini??? i wysmiewaja ten system?? czemu nikt np. po capoeirze czy karate tsunami nie jezdzi??
wydaje mi sie ze bzdury- nie tylko na temat KM ale innych SW pisza malolaty i osoby ktore mysla ze wiedza na temat sportow walki to tylko chodzenie na treningi oraz uwazaja ze to co oni trenuje jest och i ach. Sporty walki w moim przekonaniu ucza szacunku, a osoba ktora mowi ze dany styl lub system walki(co niektorzy fachowcy nie odrozniaja stylu od systemu) jest "do dupy" itp. nie szanuje drugiej osoby i co za tym idzie moim zdaniem nie powinna trenowac. Takie jest moje zdanie.
Szacuny
2
Napisanych postów
102
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
760
nierozumie tych co jezdza po krav madze jak po swini
po prostu nas jeszcze na ulicy nie spotkali
Sam system jak na moje jest znakomity, ale nie kazda sekcja uczy tego co powinna i jak powinna.Dlatego jest tyle negatywnych pogloskow na temat K-M.Po drugie nie ma w kravce zadnych sparingow przez co ludzie nie moga zobaczyc nas w akcji a jezeli juz jakis kraver sie ze sportowcem sparuje to jest to w 99% walka wedlug zasad tego drugiego.Sam wiesz ze kraver pozbawiony swoich "lisich sztuczek" moze miec naprawde ciezko w takiej walce zaistniec.
jezeli juz zostal temacik odswiezony to jakie techniki sa waszym zdaniem w km do bani??
for me : 1.wyjscie z duszenia gilotynowego (za szyje) od tylu--mysle ze ciezko wyjsc z takiej sytuacji i jest to raczej malo prawdopodobne by we wlasciwym momecie zareagowac i zbic reke.