Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

...:::KRAV MAGA:::...-dla kraverów

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 79207

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2343 Napisanych postów 30730 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271512
kolego,bez jaj. Nie po to te 65 stron powstało żeby każdy je mógł olewać.

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 21
a mam pytanko bo się zastanwiam co trenowac w przyszłości Krav magę czy Brazylijskie JIU JITSU wiem że krav maga jest bardzo skuteczna ale nie ma w niej współzawodnictwa a ja lubię rywalizowac.Co lepsze według was co mam wybrać i czy w kravce są jakies sparingi?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2343 Napisanych postów 30730 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 271512
a przeczytałeś jakikolwiek podobny temat osób które miały podobne dylematy do Twoich?

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 705 Napisanych postów 4378 Wiek 49 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 75797
mógłby ktoś opisać mniej więcej jak wygląda trening?
zazwyczaj tak:
1) rozgrzewka - szczególy zależą od trenera
2) ćwiczenia - szczegóły zależą od trenera

jesteś już mądrzejszy od tej wiedzy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 428
Witam, chciałbym zacząć trenować krav mage. Mieszkam w Siemianowicach Śląskich, czy mógłby mi ktoś dać namiar na placówkę na Śląsku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
QUEBLO Moderator
Ekspert
masz bana na google?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 428
Znalazłem szkole Tomasza Adamczyka w Katowicach, ale chciałem się dowiedzieć o innych i poznać mniej więcej zdanie trenujących tam, zeby wybrac dobrze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Wiek 42 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 108
Witam!
Pomimo ze nie czytalem wszystkich 66 stron to widze ze wkoncu jest jakas strona gdzie sympatyce kravki moga sobie spokojnie pogadac. nierozumie tych co jezdza po krav madze jak po swini??? i wysmiewaja ten system?? czemu nikt np. po capoeirze czy karate tsunami nie jezdzi??
wydaje mi sie ze bzdury- nie tylko na temat KM ale innych SW pisza malolaty i osoby ktore mysla ze wiedza na temat sportow walki to tylko chodzenie na treningi oraz uwazaja ze to co oni trenuje jest och i ach. Sporty walki w moim przekonaniu ucza szacunku, a osoba ktora mowi ze dany styl lub system walki(co niektorzy fachowcy nie odrozniaja stylu od systemu) jest "do dupy" itp. nie szanuje drugiej osoby i co za tym idzie moim zdaniem nie powinna trenowac. Takie jest moje zdanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 3273 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34107
czemu nikt np. po capoeirze czy karate tsunami nie jezdzi??

Tsunami każdy się boi, bo wszyscy adepci z czarnymi pasami chodzą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 102 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 760
nierozumie tych co jezdza po krav madze jak po swini

po prostu nas jeszcze na ulicy nie spotkali

Sam system jak na moje jest znakomity, ale nie kazda sekcja uczy tego co powinna i jak powinna.Dlatego jest tyle negatywnych pogloskow na temat K-M.Po drugie nie ma w kravce zadnych sparingow przez co ludzie nie moga zobaczyc nas w akcji a jezeli juz jakis kraver sie ze sportowcem sparuje to jest to w 99% walka wedlug zasad tego drugiego.Sam wiesz ze kraver pozbawiony swoich "lisich sztuczek" moze miec naprawde ciezko w takiej walce zaistniec.

jezeli juz zostal temacik odswiezony to jakie techniki sa waszym zdaniem w km do bani??
for me : 1.wyjscie z duszenia gilotynowego (za szyje) od tylu--mysle ze ciezko wyjsc z takiej sytuacji i jest to raczej malo prawdopodobne by we wlasciwym momecie zareagowac i zbic reke.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsza rocznica

Następny temat

Noszenie noza...

Spalanie
Polecane artykuły