Szacuny
0
Napisanych postów
107
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
377
Nie ćwiczę KW ale kiedyś chciałem lecz cena mnie odstraszyła. Obecnie trenuje boks i wiem że ma dużo niedociągnięć np: brak nóg oraz chwytów. Czy jakbym teraz zaczą ćwiczyć KW dałoby to jakieś skutki czy lepiej wybrać inną sztukę walki oczywiście nie przerywając treningów bokserskich lecz jakby je uzupełniając o to czego tam brakuje. A niechciałbym płacić za to co może się wydawać głupię wytłumaczenie ciosów. Bo o to to mogę kumpla poprosić oraz demonstrację.
Szacuny
57
Napisanych postów
10091
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
53086
Ja Ci polecam BJJ, ale zapasy i judo to tez dobre wyjscie. Zawsze wzbogacisz zasób swoich technik uderzacza o elementy chwytane czyli przekrojówka, najlepsze wyjscie.
Gory upajaja.Czlowiek uzalezniony od nich jest nie do wyleczenia.Mozna pokonac alkoholizm,narkomanie,slabosc do lekow.
Fascynacji gorami nie można.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
27
Witam wszystkich.
Kumpel namawia mnie na trenowanie Krav Maga no już troche przeczytałem na tym forum i nan innych i z tego co wiem to jest izraelska sztuka zabijania (ozcywiscie w wersji cywilnej bez zabijania ;)) no i polega na jak najszybszym unieszkodliwieniu napastnika. Podobno jest bardzo brutalna, ale i zarazem skuteczna. No i mam takie pytania skoro to tak brutalna sztuka to czy tak samo będzie na treningach ze nie będe miał siły wracać włsnymi siłąmi do domu? Czy będą tam tak lać z całej pety jak na ulicy czy troche słabiej byle chodziło o to żeby złapać o co chodzi? No i czy to jet dobra sztuka dla laika zarówno jeśli chodzi o walkę jak i słabe przygotowanie fizyczne. Jestem z Białegostoku no i naszą sekcje będzie prowadzić Rafał Wdowiak, moze zna ktoś tego trenera i ćwiczył u niego, jesli tak prosze o jakięś scharakteryzowanie jego osoby. No i jeśli juz ktoś ćwiczył KM to prosze zeby opisł jak wyglada trening.