[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
[...] innego bo każdy jest inny i najlepiej po prostu sprawdzić wszystko na sobie dlatego kształtowanie sylwetki to praca na lata bo zanim człowiek znajdzie złoty środek w kwestii żywienia i treningów to potrzeba poświęcić sporo czasu. Natomiast dla osoby początkującej oczywiście najlepszą opcją będzie częstszy bodziec więc polecane dawniej klasyczne [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Koledzy na dole zadali Ci bardzo dużo istotnych pytań. Jak odpowiesz na większość z nich szczerze, to na pewno wspólnymi siłami ustalimy to, co powinno być dla Ciebie najlepsze. Ważne jest tutaj to, dlaczego jesz tak mało kalorii w ciągu dnia i jak długo to już trwa? Te pytania pojawiły się niżej, ale są bardzo istotne. Niska podaż kalorii w ciągu [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Kup na początek zestaw gum oporowych lub jakiś mały zestaw hantli regulowanych ( np 2x15kg) i już masz podstwy do zrobienia super treningu całego ciała , poczytaj tematy podwieszone w dziale odżywianie i ogarnij dietę . Mając ułożony plan treningu i zywienia masz wszystko co trzeba i można dzialać
Cześć! Trening mięśnie brzucha nie musi być ani do tak zwanego "palenia", nie nie musi mieć 10 serii w każdym treningu. Jeżeli wykonujesz ćwiczenia wielostawowe jak: - przysiady ze sztangą, - martwe ciągi, - wyciskania nad głowę, to nie musisz mocno katować brzucha. Wystarczy 5 minut solidnej pracy, osobiście lubię robić deskę z obciążeniem w [...]
Cześć! Najprostszym sposobem aby to ogarnąć jest wyliczyć zapotrzebowanie na okres kiedy nie jeździsz na rowerze, a na przykład tylko trenujesz siłowo. Skorzysta z tego wzoru - http://www.sfd.pl/-t276436.html . Następnie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Gdy podział już będziesz miała, sprawa wygląda następująco. Dodajesz do [...]
[...] spadnie to dodaj aż 1000 kcal na kolejne dwa tygodnie i znów obserwuj. Po takim teście daj znać będziemy kombinować co dalej. :) Ten artykuł może być pomocny w planowaniu żywienia, którego celem jest zwiększenie masy ciała. https://www.sfd.pl/art/Dietetyka_i_zdrowe_od%C5%BCywianie/Dieta_na_mas%C4%99%3A_Co_je%C5%9B%C4%87_na_mas%C4%99_-a2591.html
Czesto tak jest że w dzień treningu się nie chce tuż przed , ale wtedy włącza sie psychika która nam podpowiada że wystarczy zacząć a po treningu będziemy sie czuć 10 x lepiej niż przed i jeszcze będzimey mieli ochotę isc pobiegać . Dużą rolę odgrywa ogólny sposób żywienia i regeneracja co później przekłada się na siłe i energie kazdego dnia
[...] która nam podpowiada że wystarczy zacząć a po treningu będziemy sie czuć 10 x lepiej niż przed i jeszcze będzimey mieli ochotę isc pobiegać . Dużą rolę odgrywa ogólny sposób żywienia i regeneracja co później przekłada się na siłe i energie kazdego dnia Fakt, po treningu, jeśli zrobiłem cały czuję się świetnie, więc można to wykorzystać jako [...]
[...] Twojej diety były produkty pełnowartościowe i jak najmniej przetworzone. Podczas redukcji, dostarczasz mniej kalorii, dlatego należy w szczególności skupić się na jakości pożywienia. Więcej porad w tematyce żywienia przeczytasz w poradniku odchudzania Macieja pt. najlepsze pokarmy podczas diety. [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]