Wstaw pełną ankietę działu i zdjęcie podglądowe swojej sylwetki. Zbudowałeś doświadczenie, teraz już wiesz, że bez odpowiedniego żywienia nie będzie efektów.
/SFD/2022/7/7/129839b0351449c2b355c58c066b04e1.jpg Niestety brak wiedzy choćby podstawowej z zakresu żywienia podczas kształtowania sylwetki może doprowadzić naszą sylwetkę do zdecydowanie gorszego stanu niż przed rozpoczęciem pracy nad sylwetką. Musimy zdać sobie sprawę, że osoby kształtujące sylwetkę dążą do tego aby zwiększyć masę tkanki [...]
[...] zacząć budowanie w miarę czystej masy mięśniowej, gdyż masz dostatecznie niski poziom tkanki tłuszczowej w ustroju. Nie ulega wątpliwości, zę należy poprawić jakość Twojego żywienia i podnieść nieco kalorię. Nie musisz na czczo pić cytryny z wodą %-) Swoje CPM obliczaj za pomocą wzoru: http://www.sfd.pl/t922822.html Zmieniony przez - dudee w [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Na samym początku redukcji powinieneś zadbać o to by wiedzieć ile kalorii powinieneś spożywać aby poprawnie wykonać tę redukcję. Zerknij proszę na artykuł poniżej: I odejmować kalorie dopiero wtedy gdy masz stagnację wagi przez kilka dni. Straciłeś w miesiąc 10kg, to bardzo dużo i niezdrowo. Powinieneś celować w utratę 0,5kg na tydzień, [...]
Dieta dramat ponieważ są spore braki wiedzy o podstawach - zapraszam do działu junior abyś zapoznal sie z tematami podwieszonymi gdzie od podstaw łatwo i czytelnie jest przedstawione wszystko na temat diety , żywienia , treningów itp.
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak sen powinieneś unormować, on odpowiada za bardzo dużo rzeczy w naszym życiu. Od gospodarki hormonalnej po regenerację mózgu oraz gospodarkę cukrową. Dodatkowo zwiększ aktywność fizyczną, dodaj codzienne spacery, których nie robisz gdy pracowałeś w biurze.
Cześć! Przede wszystkim aby wiedzieć ile kalorii spożywasz powinieneś to mierzyć na przykład aplikacją Fitatu. Kolejna z rzeczy jaką musisz również wiedzieć aby poprawnie podejść do tematu jest fakt obliczenia kaloryczności jaką powinieneś spożywać. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Zatem gdy solidnie zadbasz o dietę i będzie mierzył [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Wrzuc pare dni tego modelu zywienia, co? W Nowy Rok wszyscy wejda z bananem na ustach. Jesz mieso, jaja, jakies tluszcze...gotujesz wogole? Zenada ta rozpiska a Ty chcesz sobie jeszcze fundowac cheat day, moze dla odmiany zjesz normalnie?
[...] przekazywanie teorii w formie sensacji (ludzie lubią sensacje). Tak naprawdę, dietetyka (nie mowa tutaj o biochemii czy fizjologii z punktu widzenia specjalisty do sp. żywienia) nie jest skomplikowana dla osób POCZĄTKUJĄCYCH. Po prostu na chwilę obecną narosło tyle bzdur jak grzybów po deszczu, stąd też wiele ludzi kieruje się jakimiś [...]
Jak masz rozumieć skoro nawet nie wiesz co to "słaby posiłek" bo nie nie masz diety ani żadnego planu żywienia... O czym wszyscy od początku tematu Ci pisali. Moim zdaniem ciągnięcie tego temu jest bez sensu skoro się nie stosujesz do tego co piszemy.
Dobrze by było jakbyś dał wiecej info o sobie , rozpisał trening , dał przykład żywienia . Pamiętaj też ze progresowanie jak rozwój sylwetki to praca na lata i im dłuższy staż tym wszystko idzie wolniej a w pewnych momentach trafia się na ściany cieżkie do przejścia więc trzeba być mocno cierpliwym [...]
[...] 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]