[...] na dziecięcym oddziale laryngologicznym. - Mały człowiek nie jest cielęciem, które potrzebuje innego składu witamin i minerałów niż wolno rozwijający się ludzki organizm. Z tego powodu picie mleka krowiego jest patologią. I przyczyną setek chorób. Mleko krowie nie jest dobrze przyjmowane przez ludzki organizm. Tego argumentu nie odpierają nawet [...]
[...] zatem w ogólnych zasadach napisać,co ułatwi tę sprawę. Czasami sobie sam zdaje sprawę,że śledzenie każdego okruszka,który wkłada sie do ust,jest bez sensu...dlatego postaram sie przedstawić kilka rozsądnych alternatyw dla codziennej analizy dziennego spożycia kalorii,białka,weglowodanów i tłuszczu.Wiec jeśli chcesz zrobić masę,odłóż [...]
[...] W medycynie taka sytuacja określana jest mianem tzw. nadkrwistości wtórnej, czyli wywołanej przez czynniki zewnętrzne) Temat bardzo drążył niegdyś zasłużony moderator tego działu i prywatnie mój dobry kolega, Miczelx. Wiadomo już wtedy było, że to niedobrze że mamy za dużo tej hemoglobiny i hematokrytu, ale nikt specjalnie nic z tym nie [...]
[...] - ale to nie jest właściwa droga. Jedz co 2-3 godziny. Możesz myśleć, że przyjmujesz wystarczającą ilość kalorii, ale jeden albo dwa posiłki przez cały dzień nie załatwia tego. Obojętnie do jakiej grupy społecznej należysz - nie wierz w opinie, że 5-6 posiłków to za dużo, że organizm nie poradzi sobie z taką ilością. g**** prawda. Dlatego nie [...]
[...] sąsiadów - Niemiec. 14. - 17. April 2011 Halle 9 - Messegelände Essen - Deutschland Stand B05 TREC Nutrition będzie miał ekstra stanowisko i nie są to przechwałki, dlatego zapraszam wszystkich na nasze stoisko ( Stand ): HALA :9 STANOWISKO: B05 Tutaj trzymajcie mapki jak trafić do hali w której się znajdujemy i mapkę hali w której [...]
[...] dużych ilości insuliny (która ma za zadanie obniżyć stężenie cukru). Dawka wydzielanej insuliny, potrzebna do znormalizowania stężenia cukru we krwi jest proporcjonalna do tego stężenia. Inaczej mówiąc im poposiłkowe stężenie cukru we krwi będzie wyższe tym większe będzie wydzielanie insuliny. U osób otyłych lub z nadwagą proces wydzielania [...]
[...] coś więcej o tym starciu? LN: Powróciłem w tej walce po czternastomiesięcznym rozbracie z boksem. Wziąłem trochę wolnego ale po około roku odczułem, że brakuje mi tego sportu. Wtedy zdecydowałem się na powrót i kontynuację kariery, tym razem dla słusznego powodu. Moim celem jest zebranie pieniędzy dla centrów centrów młodzieży oraz [...]
[...] daję "sygnał". Wraz ze wzrostem poziomu tkanki tłuszczowej, chociaż przy podwyższonych poziomach insuliny - to może zmniejszać czułość komórek mięśniowych na działanie tego hormonu. Jeśli zmniejsza się wrażliwość na insulinę, mięśnie już nie jak efektywnie wykorzystują glukozę i aminokwasy, a ponieważ jest metabolicznie tańsze [...]
[...] autorów. Warto więc poznać kilka faktów. Zanim zafascynuje nas kolejna dieta, musimy sobie uświadomić, że większość z nas tyje z powodu małej aktywności fizycznej i zbyt obfitego jedzenia. Czasami przyczyną otyłości są zaburzenia emocjonalne, a także zaburzenia łaknienia. Tylko 10/15 proc. przypadków otyłości wynika z innych, poważniejszych [...]
[...] ją do wykorzystania przez nasze ciała, natomiast rozkład bakteryjny czyni ją dla nich nieprzydatną. Pierwszy proces daje nam substancje odżywcze, drugi truciznę. Wiele z tego, co uchodzi za nowoczesne żywienie, jest związane z obsesją, manią podejścia ilościowego. Ciało traktowane jest jak konto bankowe. Odkładaj kalorie (tak jak dolary) i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] lubią popisać się ilością wyciśniętych kilogramów, zapominają natomiast o technice, a to przecież właśnie ona gwarantuje przyrost masy mięśniowej! Po drugie: diecie – do tego trzeba dojrzeć. Nie wystarczy przyjść po treningu do domu, zjeść kurczaka z ryżem i biec przed lustro by notować przyrosty – to nie takie proste. Dieta to ogólne pojęcie [...]
[...] tarczycę celowo są na to leki, lub brać insulinę i liczyć na cukrzycę obie metody spowodują szybsze tycie, ale to niszczenie zdrowia, głupota i problem do końca życia dlatego nie polecam. Powiem wam jak ja tyję po latach doświadczenia podzielę artykuł na 3 części dieta, trening, regeneracja. No to zaczynamy: 1. Dieta: Jak byłem młodszy [...]
[...] zawsze był obecny w moim życiu, w wieku 14 lat trochę tańczyłam, dużo się rozciągałam (chociaż do szpagatu nigdy nie byłam w stanie dojść, ale teraz już wiem, że pewnie dlatego, że mięśnie miałam zbyt słabe, więc organizm nie chciał przekoroczyć już kolejnej granicy), znam podstawy akrobatyki no i namiętnie wykonywałam wszelkiego rodzaju [...]
[...] / kg masy ciała 182,6 1g B = 4 Kcal 730,40 Węglowodany 2,5 249 1g W = 4 Kcal 996,00 Tłuszcz 57,0 57 1g T = 9 Kcal 513,08 Dzienne zapotrzebowanie 2239,48 Zacząłem się tego trzymać wszystko zapisuje na stronie myfitnesspal, ważę zapisuje na kartce wklepuje na strone niby to wszysto proste... oczywiście nie jem słodyczy nie słodze herbaty, [...]
[...] Jaki ma to związek z jedzeniem i uprawianiem sportu? ...nie będę teraz rozwijać i tak, jak mniemam, długiego postu, ale wychodzi na to, że mam całkiem sporą świadomość tego, co dzieje się z moim umysłem, jak działają moje nawyki, kiedy jem za dużo i niezdrowo . Jednak teoria teorią, praktyka praktyką. Pragnę wejść w społeczność Ladies, [...]
[...] :nieograniczony czasowo Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) :brak Stan zdrowia: chondromalacja rzepki 2/3 stopnia w obu kolanach/przebyte zabiegi artroskopii oprócz tego brak poważniejszych urazów/kotnuzji Preferowane formy aktywności fizycznej: trening siłowy + kulturystyczny Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty :BSN AMINO [...]
[...] czysto COS O SOBIE: Sportem interesuje się od kiedy tylko pamiętam, najpierw była piłka nożna, później 2 operacje kolana które zakończyły moja przygodę z futbolem. Z racji tego, ze bez sportu żyć nie umiem mając około 17/18 lat postanowiłem ruszyć na siłownie. Od tamtej pory rekreacyjnie i naturalnie ćwiczę bez przerwy. Moje przyrosty i [...]
[...] z natury 37,0+ i czują się dobrze, lecz ja tak nie miałem, od kiedy pamiętam zawsze miałem 36,6, a poza tym wcześniej nie mierzyłem tak często gorączki jak teraz, z prostego faktu - wcześniej czułem się dobrze, więc nie widziałem żadnego powodu, żeby ją mierzyć, teraz czuje się na zmiane pobudzony i oslabiony, czasem plone a czasem sie [...]
[...] ilości białka, jedzenie produktów pochodzenia zwierzęcego, nawet wtedy, gdy jest to tylko mleko i sery. To powoduje zainfekowanie organizmu produktami jego rozpadu. Jeśli do tego nie jada się w ogóle, lub za mało, owoców i surowych jarzyn, dochodzi do osłabienia sił fizycznych. Następuje spadek energii". (O tym pisze autor książki dr Tilden [...]
[...] z natury 37,0+ i czują się dobrze, lecz ja tak nie miałem, od kiedy pamiętam zawsze miałem 36,6, a poza tym wcześniej nie mierzyłem tak często gorączki jak teraz, z prostego faktu - wcześniej czułem się dobrze, więc nie widziałem żadnego powodu, żeby ją mierzyć, teraz czuje się na zmiane pobudzony i oslabiony, czasem plone a czasem sie [...]