1 zdecydowanie zwykłe 2 dodaj jajka cynamon słodzik zrób placka jak w przepisach w dziale kuchnia 3 wypadałoby żeby to był wrzątek będą lepiej przyswajalne 4 błyskawiczne wystarczy na 4-5 min .....zwykłe pogotowałbym
[...] i izolat)(mleko), naturalne substancje smakowe (mleko), emulgator (lecytyny sojowe), zagęszczacz (guma ksantanowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu [...]
[...] Ponadto tłuszcze w diecie odgrywają ważną rolę i w przypadku niedoboru np. wielonienasyconych, masło orzechowe może być pomocne. Z tym, że ja preferuje masło własnej roboty - orzechy arachidowe (ale zwykłe, niesolone i nie prażone), szczypta soli (bądź nie, jak kto woli), słodzik (nie przesadzałbym, gdyż orzechy są dość słodkawe). Pozdr
Płatki są po prostu COOL!!!! Ja jem różnie płatki owsiane - uwielbiam słodkie naleśniki z płatków (kilka jaj, mleko, płatki, słodzik). Co kilka dni gotuję na mleku - wsadzam do mikrofali michę z płatkami (płatki owsiane błyskawiczne) zalanymi mlekiem i robi się, aż do zagotowania - przez chwilę się buzuje i potem odstawiam na 10 minut - odjazd. [...]
Słodzik wypukuje wapń, magnez, potas, sód, cynk - skąd takie info? Jeżeli ilość zakwaszających toksyn przekracza możliwość ich eliminacji, organizm zaczyna wytwarzać komórki tłuszczowe, których zadaniem jest ich magazynowanie w celu odizolowania ich od ważnych dla życia organów. - wątpię by taki mechanizm istniał. "Zakwaszające toksyny" musiałyby [...]
[...] tu jedynie 20%. Dużą zaletą produktu jest wykorzystanie glikozydów stewiolowych, jako substancji słodzącej. W produkcie nie znajdziemy dodatku cukru. Stewia to naturalny słodzik uznawany za bezpieczny dla naszego zdrowia. Jest dużo słodsza od cukru, dzięki czemu wystarczy jej mała ilość, by posłodzić np. napój. Jako stabilizatora użyto [...]
Ok. To niech temat zostanie :) Zastanawia mnie jeszcze tak niska cena tej Yohy na allegro. U mnie w mieście cena jest od 130 do 160zł a na allegro można wyłapać za połowę :) Tylko czy to aby nie słodzik albo inny wynalazek..
Ok. To niech temat zostanie :) Zastanawia mnie jeszcze tak niska cena tej Yohy na allegro. U mnie w mieście cena jest od 130 do 160zł a na allegro można wyłapać za połowę :) Tylko czy to aby nie słodzik albo inny wynalazek.. Kup sam proszek od sprzedawcy z allegro Nick hrumak czy jakos tak dzialana 100%
[...] + orzechy włoskie + pokrojone np. jabłko/ananas jajka + mąka razowa + mleko + odżywka białkowa + owsiane podałem takie przepisy z głowy (wszystkie testowane), można dodawać słodzik jeśli ktoś się odchudza, jeśli nie to miód, jest też dużo aromatów i przypraw na rynku np. cynamon którym można posypać nasze dzieło kulinarne można też jeść pszenicę [...]
w sumie mnie to ******li czy ciagnie wode czy nie ,lubie miec spuchniety ryjek łydek na szczescie nie mam opuchnietych ,ani zadnej agresji i tradziku jak tu niektórzy .Pewnie jem słodzik .
Sukraloza (występująca również pod nazwą Splenda lub E955) jest jednym z bardziej popularnych słodzików syntetycznych dostępnych na rynku. Stosowana w zdecydowanej większości odżywek i suplementów w celu uzyskania słodkości produktu bez dodatkowych kcal. Określa się, że jest ona około 600 razy słodsza niż cukier. Metabolizowana jest ona przez nasz [...]
[...] i izolat)(mleko), naturalne substancje smakowe (mleko), emulgator (lecytyny sojowe), zagęszczacz (guma ksantanowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), słodzik (sukraloza). Zawartość białka to zaledwie 72%, czyli prawie o 10% mniej niż w matrixie ALLnutrition Natomiast wysoka zawartość węglowodanów (niemal 9% oraz tłuszczu [...]
[...] wchłoną całą wodę i zrobi się gęsta papka),3 białka ubić na pianę, dodać do niej 2 żółtka i papkę z płaków, dobrze wymieszać, szczyptę proszku do pieczenia.(ja przyprawiam słodzikiem i cynamonem, wrzucam też do ciasta drobno pokrojone irzechy i czasem rodzynki). Zostawić na jakies 5-10 min zeby jeszcze płatki troche wchłoneły ciasta i żeby [...]
faftaq, a czemu nie polecasz słodzików, można się spytać? Bo rozumiem że na redukcję źle nie wpływają wg Ciebie (nie ma wyrzutu insuliny) ale pewnie ogólnie na zdrowie. Ja nie piję napojów light, ale lubię sobie dodać słodzik do kawy albo do racuchów. Słyszałem też że słodzików nie można używać do wypieków bo źle reagują na wysokie temperatury. [...]
[...] który zaburza równowagę kwasowo-zasadową. Z resztą o ile nie popieram poglądów, zgodnie z którymi aspartam to zło wcielone, o tyle biorę pod uwagę ustalone dla tego słodzika ADI (dopuszczalne bezpieczne dzienne spożycie) wynoszące około 40mg na kg masy ciała, które - jeśli ktoś pija 2 litry coli + rozmaite odzywki i suplementy słodzone [...]
Gwoli ścisłości - chodziło mi o imbir i kurkumę jako sproszkowaną przyprawę, a nie świeży wkrojony imbir %-) Jeśli nie będziemy walić tego na potęgę i dodamy do tego słodzik, to wychodzi całkiem konkretnie :) A z dodatkiem lnianego to już zupełnie malina. I jeszcze taka dygresja - wersja z serkiem ziarnistym imo dużo lepsza. :-)
serek twarogowy chudy woda owoce dowolne ( umiar w ilosci) slodzik w proszku blender mixowac przez 2 min pyszny serek lepszy niz dano ser twarodowy chudy trzy jaja lyzeszka proszku do pieczenia lyzeczka mąki zrobic mase smazyc na malej ilosci oliwy
pyszny jest ser twarogowy chudy starte jabłko orzechy włoskie +słodzik lub pasta z tuńczyka: twaróg chudy puszka tunczyka z wody ogorki kiszone (ze 2) cebula ew. grzyby marynowane sol&pieprz ew. oliwa => starcza na 2 porcje pelnowartosciowego posilku <palce lizac>